Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΑΚΕΛ : Αντιδρά στα σχέδια του ΔΗΣΥ για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ.


Κριτική στο ΔΗΣΥ και τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, για της μεθοδεύσεις να ενταχθεί η Κύπρος στο ΝΑΤΟ και τα προγράμματα της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, άσκησε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, σε ομιλία του στη Βουλή των Αντιπροσώπων.


Ο Α. Κυπριανού κατήγγειλε τα σχέδια για συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη», αλλά και τη δεδηλωμένη πρόθεση του Ν. Αναστασιάδη, αν εκλεγεί πρόεδρος, να ξεκινήσει διαβουλεύσεις για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ ισοδυναμεί με το να«αποταθούμε στους ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος του 1974 για να τους ζητήσουμε να γίνουν δικαστές και να αποδώσουν δικαιοσύνη».

Σχολιάζοντας τη στάση του Ν. Αναστασιάδη είπε ότι η Κύπρος θα αποταθεί για το δίκαιό της σε έναν οργανισμό, που χαρακτηρίζει την Τουρκία «πολύτιμο σύμμαχο», δηλώνοντας«πρόθυμος να κάνει οτιδήποτε για να τον υπερασπιστεί», ενώ παράλληλα το ίδιο το ΝΑΤΟ«καταστρατηγεί το διεθνές δίκαιο εδώ και δεκαετίες», αφήνοντας το Κυπριακό να διολισθήσει από τα πλαίσια του ΟΗΕ στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.



1 σχόλιο:

Giannis Pit. είπε...

Ενδιαφέρουσα η ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ αλά ...ΠΑΣΟΚ τις ...καλές μέρες.
ΠΛΗΡΗ ΤΑΥΤΙΣΗ με τους ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ της περιοχής κατά γράμμα και τώρα ψελλίζουμε ΑΝΤΙ-ΝΑΤΟΙΪΚΕΣ ρητορείες.
Δώσαμε "σύντροφοι"