Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Διάδηλωσαν έξω από το Κογκρέσο συγγενείς των θυμάτων από διάφορες μαζικές δολοφονίες ενόπλων στις Η.Π.Α.


Ο νόμος για τα όπλα πρέπει να αλλάξει αμέσως


Δεκάδες οικογένειες ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από ενόπλους στο Νιούταουν, στην Ορόρα του Κολοράντο, στο Λύκειο Κόλουμπαϊν και σε άλλα μέρη, συγκεντρώθηκαν έξω από το Κογκρέσο για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τις δολοφονίες και να καλέσουν βουλευτές και γερουσιαστές να σταματήσουν «το λουτρό αίματος».

Με πρωτοβουλία της ένωσης για τον έλεγχο των όπλων Brady Campaing to Prevent Gun Violence, συγγενείς των θυμάτων παρουσίασαν στους δημοσιογράφους μια ανοιχτή επιστολή τους που απευθύνουν στον Λευκό Οίκο και στους εκλεγμένους εκπροσώπους της Γερουσίας και της Βουλής. «Ο νόμος για τα όπλα πρέπει να αλλάξει αμέσως», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της ένωσης, Νταν Γκρος.

Όπως τόνισε, μεγάλο μέρος της βίας στη χώρα θα μπορούσε να αποφευχθεί αν το Κογκρέσο λάμβανε απλά μέτρα για να σταματήσουν να εξοπλίζονται επικίνδυνοι άνθρωποι.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ έδωσε ορισμένες διευκρινίσεις για το πώς ο Μπαράκ Ομπάμα σκοπεύει να τηρήσει την υπόσχεσή του και να αντιμετωπίσει τη βία μετά το μακελειό στο δημοτικό σχολείο του Νιουτάουν, στο Κονέκτικατ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ στηρίζει την προσπάθεια της γερουσιαστού Νταϊάν Φάινσταϊν για την προώθηση ενός νόμου που θα απαγορεύει την πώληση όπλων στρατιωτικού τύπου ενώ θα υποστήριζε και οποιονδήποτε νόμο θα έκλεινε το «παραθυράκι» στην υφιστάμενη νομοθεσία περί πωλήσεων στις εκθέσεις όπλων, ανέφερε.

Πηγή : www.newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: