Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των μετόχων και φίλων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.


Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα



Διαβεβαιώσαμε τους εκπροσώπους των μετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ότι θα διεκδικήσουμε να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ απ' τις αποταμιεύσεις, από τα χρήματα που είχαν αγοράσει μετοχές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου παίρνοντας υπόψη ότι η μεγάλη τους πλειοψηφία είναι μικρομέτοχοι, άνθρωποι μισθοσυντήρητοι, μικρομεσαίοι που έβαλαν κάτι στην μπάντα άλλοι για να εξασφαλίσουν το μέλλον της οικογένειας, των παιδιών τους κ.λπ.
Η αποκρατικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και η ένταξή του σε κάποιους απ' τους ισχυρούς ομίλους των τραπεζών θα μετατρέψει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε ένα τμήμα μιας τράπεζας με όλες τις αρνητικές συνέπειες που θα υπάρχουν και στην απασχόληση των εργαζομένων μιας και απ' ότι φαίνεται θα μειωθούν και τα καταστήματα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και θα έχει και τραγικές συνέπειες για τους μετόχους. Και ας μην ξεχνάμε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις και με την ανακεφαλαιοποίηση και με ότι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον μπορεί να επέλθει ένα κούρεμα, το οποίο δεν θα αφήσει τίποτα, στάχτη θα αφήσει στη θέση των μετοχών.
Θα παρέμβουμε και μέσα στη Βουλή και θεωρούμε ότι πρέπει να συμπαρασταθούν και οι εργαζόμενοι στο χώρο του Ταμιευτηρίου και στις άλλες τράπεζες και πρέπει να υπάρχει ένας κοινός αγώνας γιατί όπως είπαμε τα συμφέροντα σήμερα των μισθωτών και των μικρών, φτωχών, εισοδηματιών επιβάλλουν να είναι κοινός.


Πηγή : K.K.E 

Δεν υπάρχουν σχόλια: