Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Γερμανία: Απόφαση για να τεθεί εκτός νόμου το νεοναζιστικό NPD.


Ομόφωνα ενέκριναν οι επικεφαλής των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας την πρόταση για έναρξη της διαδικασίας ώστε να τεθεί εκτός νόμου το φασιστικό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NPD). 

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και αξιωματούχοι του αστικού κράτους είχαν εκφράσει δημόσια τις επιφυλάξεις τους για τη συγκεκριμένη ενέργεια, στη λογική ότι η προηγούμενη απόπειρα το 2003 είχε αποτύχει, αλλά και ότι πιθανά, αν και αδύναμο το συγκεκριμένο κόμμα, θα βρεθεί στο επίκεντρο των εξελίξεων σε περίοδο που έχει ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία στη Γερμανία.
Το συγκεκριμένο κόμμα έχει σχέσεις με τη νεοναζιστική οργάνωση NSU (National Socialistic Underground) που εμφανίζεται να έχει εξαρθρωθεί και μέσα σε μια δεκαετία έχει σκοτώσει 10 ανθρώπους (9 Τούρκους και έναν Έλληνα), έχει ληστέψει τράπεζες, έχει βάλει δύο βόμβες και αποδεδειγμένα έχει πολύ στενές διασυνδέσεις με τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες.
Η χτεσινή απόφαση των πρωθυπουργών των κρατιδίων ήρθε μια μέρα μετά την ανάλογη απόφαση των υπουργών Εσωτερικών των κρατιδίων, ενώ για την επίσημη προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο η απόφαση θα ληφθεί την επόμενη βδομάδα, κατά την ψηφοφορία στην Μπούντεσρατ (Ανω Βουλή).
Βεβαίως, φασιστικά ρατσιστικά κόμματα στη Γερμανία, όπως και σε άλλες χώρες, και στη χώρα μας η Χρυσή Αυγή, χρησιμοποιούνται και πριμοδοτούνται από την αστική τάξη ως το «σιδερένιο χέρι», για την τρομοκράτηση του λαού και τη στήριξη του εκμεταλλευτικού συστήματος. Άλλωστε, δικό τους παιδί, γέννημα του καπιταλιστικού συστήματος είναι τα φασιστικά κόμματα. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι και οι σοσιαλδημοκράτες στηρίζουν την πρόταση απαγόρευσης, όπως κάνει και το ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας με την πρόταση για τη Χρυσή Αυγή.
Το ζήτημα της αντιμετώπισης των φασιστικών κομμάτων δεν λύνεται με νομικές διαδικασίες - φυσικά και πρέπει να διώκονται όταν διαπράττουν ποινικά αδικήματα - αλλά η απομόνωσή τους θα γίνει μόνο με ισχυρό ταξικό κίνημα ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: