Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Καπιταλιστική κρίση στην Ισπανία : Ισπανίδα πουλάει όργανά της για να ... ζήσει !


 Ισπανίδα πουλάει όργανά της για να ... ζήσει !

Η 44χρονη Ισπανίδα
Η καπιταλιστική κρίση έχει χτυπήσει σφοδρά τα λαϊκά στρώματα και στην Ισπανία, όπου το 25% του ενεργού πληθυσμού είναι άνεργο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους από εξώσεις, καθώς αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια στις τράπεζες.
Συγκλονιστική είναι η είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας, μέσω της εφημερίδας «El Mundo», όπου μια άνεργη 44χρονη Ισπανίδα ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να πουλήσει όσα όργανά της δεν είναι απολύτως απαραίτητα για τη ζωή της, προκειμένου να μπορέσει να βρει μια αξιοπρεπή στέγη για την ίδια και την κόρη της.

«Αρχικά έβαλα προς πώληση ένα νεφρό, τώρα πουλάω επίσης τους κερατοειδείς, έναν πνεύμονα, ένα τμήμα από το ήπαρ μου... Πουλάω οποιοδήποτε όργανό μου σε όποιον μπορεί να το πληρώσει και το κάνω γιατί, πολύ απλά, είμαι απελπισμένη» αναφέρει και προσθέτει ότι είναι και ανάπηρη σε ποσοστό 66%, επειδή ο άνδρας με τον οποίο συζούσε επί 18 χρόνια την κακοποιούσε. Η περίπτωση στην Ισπανία, να βγάζει στο σφυρί όργανά της για να επιβιώσει, που συμβαίνει όλο και πιο συχνά σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο δείχνει την απανθρωπιά και τη σαπίλα του συστήματος όπου οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας είναι ανύπαρκτες με αποτέλεσμα άνθρωποι να φτάνουν στην απόγνωση.

Πηγή : www.rizospastis.gr
###         
Παραπομπές σε ξένες πηγές: 


Δεν υπάρχουν σχόλια: