Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Επιλογή της πλουτοκρατίας τα βάρβαρα μέτρα !

Αποσπάσματα από τις παρεμβάσεις βουλευτών του ΚΚΕ



Με συγκεκριμένες τοποθετήσεις οι βουλευτές του ΚΚΕ που πήραν μέρος στη χτεσινή συζήτηση απέδειξαν ότι το προωθούμενο πολυνομοσχέδιο είναι στρατηγική επιλογή της πλουτοκρατίας και για λογαριασμό της το προωθεί η συγκυβέρνηση.
Ο εισηγητής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, υλοποιεί τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις που είχε αναλάβει προεκλογικά, καθώς είναι στρατευμένη στην υλοποίηση και εξυπηρέτηση των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου σε συνθήκες βαθιάς και παρατεταμένης κρίσης.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση, με τη βοήθεια και τη στήριξη της τρόικας, καταφεύγει στον τρόμο και την κινδυνολογία ότι θα έρθει φτώχεια εάν δεν περάσουν τα μέτρα, υπογραμμίζοντας ότι στη φτώχεια και τη μαζική εξαθλίωση οδηγούν τα αντιλαϊκά μέτρα.
Υπενθύμισε ακόμα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνουν λόγο για αποσπασματικά μέτρα, ότι ο βασικός πυρήνας των προωθούμενων μέτρων προβλέπονται από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, την οποία ο τότε ΣΥΝ είχε ψηφίσει. Τόνισε, τέλος, πως όσοι σήμερα ισχυρίζονται ότι χωρίς αμφισβήτηση της ΕΕ και της εξουσίας των μονοπωλίων μπορεί να λυθούν τα προβλήματα μόνο με κυβερνητική αλλαγή, λένε ψέματα στο λαό.
Απάντηση οι χιλιάδες απεργοί
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης είπε ότι η κυβέρνηση ακούει τη φωνή «του κυρίου της», που είναι οι καπιταλιστές. Εργο σας, είπε, είναι το 1,5 εκατομμύριο ανέργων, τα ποσοστά φτώχειας του λαού, οι χιλιάδες συνταξιούχοι που δεν έχουν να αγοράσουν τα φάρμακά τους, ο εργασιακός μεσαίωνας. Ολα αυτά, είπε, δεν είναι αποτέλεσμα παραλείψεων, όπως λένε κάποιοι, αλλά συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης και της τρόικας, προκειμένου να γυρίσει η κατάσταση της εργατικής τάξης εκατοντάδες χρόνια πίσω.
Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, συνέχισε, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων χτες και σήμερα διαδήλωσαν με συνθήματα ενάντια στον κοινό εχθρό, που είναι τα μονοπώλια και η εξουσία τους, ενάντια στα βάρβαρα μέτρα, παρά το φόβο, τους εκβιασμούς και τα τρομοκρατικά διλήμματα. Μπροστά, τόνισε, στην κόλαση που δημιουργείτε, ένα είναι το δίλημμα «ή με τα μονοπώλια ή με το λαό» και το ΚΚΕ προτείνει στο λαό την οργανωμένη απειθαρχία και την ανυπακοή στο σύστημα.
Συνθλίβεται η νεολαία
Η βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου τόνισε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο καρμανιόλα, που δεν αφήνει τίποτα όρθιο με fast track διαδικασίες και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις επιπτώσεις στη νεολαία, στους αγρότες και τους μικρούς επαγγελματίες. Με τα προωθούμενα μέτρα, είπε, οι νέοι θα ζουν στην κόλαση χωρίς κανένα ουσιαστικό δικαίωμα με μειωμένους μισθούς και αποζημιώσεις, σε μια κόλαση όπου δεν θα μπορούν καν να κάνουν οικογένεια. Σκοτώνετε, τόνισε, το μέλλον της νεολαίας και οι καπιταλιστές τρίβουν τα χέρια τους με τις ρυθμίσεις που προωθείτε.
Κάθε μορφή μείγματος καπιταλιστικής διαχείρισης, συνέχισε, είναι αδιέξοδη και πάντα θα συνθλίβονται τα λαϊκά στρώματα, όπως γίνεται με τη φτωχή αγροτιά, την οποία στραγγίζει και η σημερινή κυβέρνηση, για να είναι ευκολότερη η συγκέντρωση της γης σε καπιταλιστικές μονάδες. Η βουλευτής κατήγγειλε την περικοπή των συντάξεων του ΟΓΑ και τόνισε ότι η συγκυβέρνηση, μεταξύ άλλων, εξοντώνει και τους μικρούς επαγγελματίες, ενεργώντας υπέρ των μεγάλων μονοπωλιακών κλάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: