Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Το ΚΚΕ του 4,5 % οργανώνει τον λαό για να μπλοκάρει τα νέα μέτρα της συγκυβέρνησης, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ του 27 % ράβει υπουργικά κουστούμια και συναντά τον... Ράιχενμπαχ !!! Άρθρο - κάλεσμα του Red Star προς τους φίλους-ες του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Γράφει ο Red Star



Φίλοι και φίλες που ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στις 17 Ιουνίου για να αντισταθείτε στα μνημόνια ,ελάτε μαζί μας στις 4 Οκτώβρη ,στις συγκεντρώσεις του Κ.Κ.Ε σε όλη την Ελλάδα. Η αντίσταση γίνεται με έργα και όχι με προεκλογικές υποσχέσεις τύπου παλαιού ΠΑΣΟΚ...


Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α/ΕΚΜ στις εκλογές στις 17 Ιουνίου φάνηκε σε πολλούς φίλους/ες του Κ.Κ.Ε αλλά και αριστερούς άλλων χώρων ως η μόνη ρεαλιστική διέξοδος από την κρίση.
Μέσα σε ένα μήνα το Κ.Κ.Ε έχασε 4 % , η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απώλεσε το 75 % των ψήφων και ποσοστών της (20 χιλ. ψήφοι και 0,3 % από 75 χιλ. ψήφους και 1,2 % προς το ΣΥΡΙΖΑ και η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΚΕ μ-λ /ΜΛ ΚΚΕ έχασε το 50 % της δύναμης της (0,12 % από 0,25 %).

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α/ΕΚΜ λεηλάτησε την αριστερά με την οποία τάχα ήθελε να συνεργαστεί και μετά της εκλογές ζητούσε και τα ρέστα.Γιατί δεν ήρθατε πιο πολλοί σε μας να κερδίσουμε τη Ν.Δ. ; Πόσες φορές το άκουσα αυτό το επιχείρημα ;

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι 170 χιλιάδες, δηλαδή 1,8 %  ακόμα από το ΚΚΕ και τα εξ.κόμματα της αριστεράς ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και ερχόταν πρώτο κόμμα αντί της Ν.Δ.

Θα έπρεπε να συνεργαστεί με κάποιον για να κυβερνήσει αφού αυτοδυναμία δεν είχε.Με 30 % περίπου θα έπαιρνε αυτός 130 περίπου βουλευτές.

Με το Κ.Κ.Ε και να ήθελε να συνεργαστεί δεν θα μπορούσε αφού με -1,8 % θα είχε μείνει εκτός βουλής.

Που θα έβρισκε τους 21 τουλάχιστον βουλευτές ;

Λογικά θα έτρεχε η Δημοκρατική Αριστερά του Φ.Κουβέλη με τους 17 της βουλευτές.Ίσως τον στήριζαν και κάμποσοι από τον "αριστερότατο" Πάνο Καμμένο και τους Αν.'Ελληνες.

Με αυτούς θα βγαίναμε από το μνημόνιο ; Με τον Φώτη Κουβέλη που θέλει την Ελλάδα πάση θυσία μέσα στο ευρώ ; Θα άλλαζε η κυβέρνηση, θα άλλζε και το κεφάλαιο ; Θα τους έδιωχνε ο σύντροφος Αλέξης Τσίπρας ; Πως ;

Ξεπερνάω αυτό το ζήτημα, ότι έγινε έγινε, ψηφίσατε , ψηφίσαμε, ο Σαμαράς μαζί με τον Βενιζέλο και τον "αριστερό" Κουβέλη φέρνουν νέα μέτρα.

Το Κ.Κ.Ε δίνει μια λύση σε όσους διαφωνούν με τα μνημόνια.

ΦΕΡΝΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ που ψηφίσατε τι κάνει ; Φτιάχνει τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη της Αριστεράς ; (Μήπως σας θυμίζει λίγο Ανδρέα Παπανδρέου αυτή η έκφραση του Αλέξη Τσίπρα;) 
Λέει μισόλογα , πατάει σε 2 βάρκες ναι στην Ευρωζώνη, αλλά θα ανατρέψουμε τα μνημόνια ;

ΠΡΟΣ ΤΙ οι συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιούνκερ τον Ράιχενμπαχ και τον Στουρνάρα ; 

Σκεφτείτε όλα αυτά, αλλά πάνω από όλα δείτε τι κάνει το ΚΚΕ σήμερα.

Το ΚΚΕ ,με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις  που διοργανώνει σε όλη τη χώρα την Πέμπτη, 4 Οκτώβρη, καλεί το λαό να αποδοκιμάσει μαζικά και να αντιπαλέψει τα βάρβαρα μέτρα που η κυβέρνηση του κεφαλαίου και η τρόικα φέρνουν άμεσα για ψήφιση στη Βουλή.


Εσείς φίλοι και φίλες του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ του 27 %, δε νιώθετε την ανάγκη να δυναμώσετε αυτή την προσπάθεια του Κ.Κ.Ε. ανεξάρτητα αν έχετε δέκα ή εκατό διαφωνίες με αυτό το κόμμα και με την ηγεσία του ; Δεν στεναχωριέστε που το κόμμα που ψηφίσατε και το κάνατε πανίσχυρο , αρκείται σε μια αντιπολίτευση συναντήσεων και δημόσιων σχέσεων ; 

ΔΩΣΑΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ.

ΔΩΣΑΤΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ.

Φίλοι αναγνώστες, θα σας παραθέσω ένα κομμάτι από την ανακοίνωσης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ που έχει αναρτηθεί ολόκληρη στο kke4ever.blogspot.com το πρωί :

....Πάρτε αποφάσεις οργανωμένης αντίδρασης τη μέρα ανακοίνωσης των μέτρων. Αποφασίστε απεργία.

Με τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς, μαζί με τις δυνάμεις της λαϊκής συμμαχίας στήνουμε: Εργατικό - λαϊκό μπλόκο στα μέτρα.
Μην ακούτε τα ψέματα των καπιταλιστών και των υπαλλήλων τους. Εμείς είμαστε πιο δυνατοί, είμαστε οι πολλοί που υποφέρουμε, μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, που ληστεύουν τις ζωές μας για τα κέρδη μιας χούφτας πλουτοκρατών.
Στο πραγματικό δίλημμα "με τα μονοπώλια ή με το λαό", μόνο το ΚΚΕ με συνέπεια στέκεται στο πλευρό του λαού με πράξεις, όχι με παχιά λόγια....

Σας καλώ και εγώ με την σειρά μου να δώσετε το παρόν μαζί μας σε αυτή την μεγάλη Πανελλαδική κινητοποίηση.Ξέρετε πως το ΚΚΕ θα κινητοποιήσει τον κόσμο που το ακολουθεί ακόμα.  
Αλλά δεν αρκεί...

Χρειαζόμαστε και εσάς από τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και άλλο πολύ κόσμο που παραπλανήθηκε και πίστεψε στα λόγια του Αντώνη Σαμαρά τάχα για διαπραγμάτευση...Με την στάση σας να έρθετε σε αυτές τις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα δικαιώνετε τον εαυτό σας ,την αντίθεση σας στην Τρόικα και στην συγκυβέρνηση, την αντίθεση σας με τα νέα μέτρα.Θα ακουστεί η φωνή σας.

Δεν είμαι μέλος του ΚΚΕ, ούτε εκφράζω τις θέσεις του με αυτά που γράφω.

Εκφράζω μόνο και μόνο τον εαυτό μου και αυτή την κρίσιμη ώρα αυτό που πιστεύω  είναι πως πρέπει να  συμπαραταχθούμε όλοι στην προσπάθεια του ΚΚΕ στις 4 Οκτώβρη.Αν αποτύχει θα χαθεί μια ακόμα ευκαρία, αν επιτύχει ανοίγουν νέοι δρόμοι για τον λαό.
Εμείς είμαστε πιο δυνατοί, είμαστε οι πολλοί που υποφέρουμε, μπορούμε να τους σταματήσουμε !


Red Star

3 σχόλια:

jorje7 είπε...

Το ΚΚΕ στο δρομο εκανε σμπαραλια τα 4,5% και τα 27% και τα 30% και 7% αλλων
Κινητοποιησε δεκαδες χιλιαδες κοσμου υπερδιπλασιο απο οσο ειχε το υπολοιπο 95,5%...
Στον ΣΥΡΙΖΑ ραβουν κουστουμακια και αρκουνται σε τηλεμαχιες, μπερδεμενες και θολες ανακοινωσεις ενω ΔΕΝ προτεινουν καμια μα καμια εναλλακτικη προταση διεξοδου, παρα μονο εναλλακτικες διαπραγματευσης...υποταγης του Ελληνικου λαου

Καθεις εφ' ω εταχθη

Αν δεν εχει ξεχωρισει ΤΩΡΑ καποιος την ηρα απο το σταρι...μαλλον θα του παρει αλλον μισο αιωνα να αντιληφθει τα αυτονοητα...αυτα που καποιοι εβλεπαν για το ΠΑΣΟΚ 20 τουλαχιστον χρονια

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

Είναι μεγάλη αλήθεια, ότι μετεκλογικά ο πολιτικός λόγος των Συριζέων έχει γίνει τόσο φτηνός και τόσο πολιτικάντικος, που δεν μπορεί να πείσει ούτε τους φίλους και οπαδούς του, οι οποίοι παρακολουθούν αποσβολωμένοι την "οβιδιακή" μεταμόρφωση της "αριστεράς των εξεγέρσεων και των κινημάτων...", σε ένα γκρουπάκι "ειδικών" που μόνο μέλημα έχουν π ώ ς θα κερδίσουν επικοινωνιακά στις τηλεοράσεις που τους καλούν για να εμφανίσουν ως "λύση" στην εξαθλίωση του εργαζόμενου λαού τον...σχηματισμό κυβέρνησης του Συριζα....για να μπορέσει να κάνει αυτός την επαναδιαπραγμάτευση που είναι "ανίκανοι" ή δεν "θέλουν" να κάνουν οι τρικομματισκοί... Οταν μάλιστα διαγκωνίζονται με τους συνομιλητές τους για ποιός "νοιάζεται" περισσότερο να μη διαλυθεί η ευρωζώνη, να μη φύγουμε από το ευρώ (πόνος αδερφέ μου, όχι αστεία...), έ τότε ο νουνεχής κόσμος του Σύριζα και μάλιστα αυτός με κομμουνιστογενείς καταβολές...δίνει ρέστα.
Συμπόρεση τώρα με το ΚΚΕ, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, την κατάργηση της εξουσίας των μονοπωλίων, με ολοσχερή κατάργηση του χρέους και έξοδο από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, με το Λαό νοικοκύρη στη χώρα μας...
Επιτέλους, "τρίτος" δρόμος η ίδια η ζωή αποδεικνύει πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Σπύρος

makiskef είπε...

Προς συντρόφους παραπλανημενους και εργαζόμενους που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύοντας σε κάποια ελπίδα σωτηρίας της ζωής τους .
Συναγωνιστές τον καπιταλισμό τον ανατρεπεις ή σε κατασπαράζει !!!
Δεν τον διορθώνεις ....τον γκρεμιζεις !!!
Το τάνγκο του εργοδότη του το διακοπτεις
δεν τον αφήνεις να το χορεύει στο κορμί σου !!!
Για να σταματήσουμε τον ματωμένο χώρο του καπιταλιστή μόνο ένας τρόπος και δρόμος υπάρχει !!!
Να χορέψεις στους δρόμους στο πλάι με το ΚΚΕ τον χορό της εργατικής τάξης που εκεί ανήκειςκαι πίστεψέ με θα το ευχαριστηθεις .γιατί εσύ θα σερνεις το χορό !!!!
Ξεπέρασε τα δίλημμα και κατέβα στους δρόμους με το ΚΚΕ !!! ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ!!!!
Μάκης