Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Το ΑΚΕΛ φιλοξενεί Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/ Βόρειας Πράσινης Αριστεράς (2-4/10/2012, ξεν. Χίλτον Παρκ).


Το ΑΚΕΛ θα φιλοξενήσει τις επόμενες μέρες άτυπη σύνοδο της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Αριστεράς.

Το Κυπριακό πρόβλημα βρίσκεται στο επίκεντρο της Ευρωκοινοβουλευτικής δράσης της πολιτικής Ομάδας της Αριστεράς. Η Ομάδα στηρίζει της προσπάθειες της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος και έχει πολλές φορές απαιτήσει από την Τουρκία να υπερβεί τις γνωστές αδιάλλακτες της θέσεις. Όσο μικρή και εάν είναι η ομάδα της Αριστεράς αποδεικνύει έμπρακτα ότι αποτελεί ένα πολύτιμο στήριγμα στον αγώνα του λαού μας για απελευθέρωση και επανένωση του τόπου μας.
Στη θεματολογία του συνεδρίου τη θέση τους βρίσκουν ακόμα δύο σημαντικά ζητήματα πέραν του Κυπριακού.
 Η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας του Συμβουλίου της ΕΕ και οι εξελίξεις γύρω από το δημοσιονομικό πλαίσιο 2014-20. Με την ευκαιρία το ΑΚΕΛ, διατυπώνει τη θέση ότι χρειάζεται αναπροσανατολισμός των πολιτικών και του πλαισίου του προϋπολογισμού της ΕΕ, με έμφαση στην στήριξη των ανέργων, στην καταπολέμηση της φτώχειας, τα προγράμματα στέγασης, στην ανάπτυξη και την δημιουργία ρυθμισμένων θέσεων εργασίας. Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι η άσκηση της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέχρι στιγμής απόλυτα επιτυχής.
Το Μεσανατολικό πρόβλημα και οι αρνητικές προοπτικές για το ξέσπασμα ενός ακόμα ληστρικού πολέμου στην περιοχή, θα απασχολήσουν με ειδική Σύνοδο. Την οποία θα προσφωνήσουν έξι κόμματα χωρών της περιοχής τα οποία και θα ενημερώσουν για την φλέγουσα κατάσταση. Το ΑΚΕΛ επιβεβαιώνει τη θέση του κατά οποιασδήποτε ξένης στρατιωτικής ή άλλης επέμβασης στην περιοχή. Τα προβλήματα στις χώρες της περιοχής είναι θέμα του ίδιου του λαού και μόνο μέσα από ειρηνικό διάλογο και τον απαιτούμενο ρόλο του ΟΗΕ μπορούν να ξεπεραστούν.
Είναι προς το συμφέρον της Κύπρου και του λαού μας. μια συνεπής φιλειρηνική στάση της χώρας με στόχο τη σταθερότητα και την ευημερία. Στηρίζουμε την πολιτική στάση της κυβέρνησης που στοχεύει στην διατήρηση της αρχής της μη επέμβασης και της ειρηνικής διευθέτησης των προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: