Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Σχόλιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ σχετικό για την απόφαση του Δημάρχου Ορεστιάδας να μην συμμετέχει ο Δήμος στην πανελλαδική 48ωρη απεργία των Δήμων όλης της χώρας.


 Σχόλιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ



Στο πρόσφατο έκτακτο συνέδριο η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κάτω από την πίεση των άγριων περικοπών στις επιχορηγήσεις των Δήμων αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία να προχωρήσουν οι Δήμοι όλης της χώρας 12 & 13 Σεπτέμβρη σε 48ωρη προειδοποιητική διαμαρτυρία με κλείσιμο των Δήμων.
Δυστυχώς όμως στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Ορεστιάδας δεν θα πειθαρχήσει στην απόφαση του συνεδρίου , δεν θα συμμετέχει στην απεργία και θα παραμείνει ανοιχτός , αποδυναμώνοντας έτσι το αίτημα της κινητοποίησης για άμεση χρηματοδότηση . 
Στην ουσία οι Δήμαρχοι που αποφάσισαν τη λιποταξία από τον αγώνα βάζουν πλάτη για να περάσει η πολιτική των άγριων περικοπών και αποδεικνύετε για άλλη μια φορά ότι οι όποιες διαμαρτυρίες τους για τις περικοπές είναι υποκριτικές και για τα «μάτια» του κόσμου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ορεστιάδας καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Στις δύσκολες ώρες που περνούν χρειάζονται δημοτικές αρχές που με «νύχια και δόντια» θα αντισταθούν στον οδοστρωτήρα της αντιλαϊκής πολιτικής. Δημοτικές αρχές «θεραπαινίδες» της κεντρικής εξουσίας είναι επικίνδυνες για τα συμφέροντά τους. 
Μπροστά σ’ αυτήν τη βάρβαρη πραγματικότητα καμιά αναμονή, καμιά ανοχή στις προσχηματικές δικαιολογίες των δημάρχων, οι εργατοϋπάλληλοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να πάρουν την προστασία της ζωής τους στα χέρια τους.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε όλη την Ελλάδα θα πρωτοστατήσει στον αγώνα για: 

• Άμεση χρηματοδότηση των Δήμων. 

• Διεύρυνση των κοινωνικών δομών και προγραμμάτων και υλοποίηση τους από μόνιμο προσωπικό.

• Κανένας ιδιώτης στις υπηρεσίες των δήμων, έξω οι ΜΚΟ, όχι στη βάρβαρη εκμετάλλευση των απολυμένων και άνεργων.

• Τα πακέτα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ να στηρίξουν αποκλειστικά και μόνο τις δημόσιες κοινωνικές δομές, να φύγουν από τη μέση οι ιδιώτες που τα λυμαίνονται σήμερα.

• Να εξαιρεθούν οι δήμοι και οι δημόσιες δομές Πρόνοιας, Υγείας, Παιδείας από την απαγόρευση των προσλήψεων.

• Καμιά απόλυση, καμιά εφεδρεία, να μονιμοποιηθούν επιτέλους όλοι οι συμβασιούχοι .


Πηγή : http://kkeorganosiorestiadas.blogspot.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: