Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Αλληλεγγύη στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας -- Επίσκεψη Αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας



Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με επικεφαλής το βουλευτή Β’ Αθήνας, Δημήτρη Στρατούλη και τα μέλη του Πανελλαδικού Συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Πριμικήρη και Μάρκο Μπασιούκα επισκέφθηκε σήμερα του απεργούς εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας.
Μετά την επίσκεψη ο Δημήτρης Στρατούλης έκανε την εξής δήλωση:
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας, οι οποίοι αγωνίζονται για 235 ημέρες ενάντια στις μαζικές απολύσεις 120 συναδέλφων τους και στην επιδίωξη της εργοδοσίας να μειώσει με εκ περιτροπής εργασία κατά 40% τους μισθούς τους.

Καταγγέλλουμε τις τρομοκρατικές πρακτικές της εργοδοσίας η οποία με δικαστικές προσφυγές για να βγει παράνομη η απεργία, με βιομηχανία μηνύσεων και με απεργοσπαστικούς  μηχανισμούς, που σήμερα έστειλαν στο νοσοκομείο τρεις απεργούς, προσπαθεί να τσακίσει τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών.
Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του νέου υπουργού Εργασίας για να αναγκαστεί επιτέλους η εργοδοσία να συζητήσει με το σωματείο των εργαζομένων της επιχείρησης και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους.
Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα, τα κοινωνικά κινήματα, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους της χώρας να δυναμώσουν με κάθε τρόπο την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

2 σχόλια:

Αορίτης είπε...

-Aανακάλυψε ο κος Στρατούλης μετά από 235 μέρες τους απεργούς χαλυβουργούς!!!
Μπράβο κε Στρατούλη;!!
-Φαίνεται ότι ο Τσίπρας κλπ δεν σου άφησαν καθόλου …τσίπα…!
-Όπως οι…ευρωπαίοι σου… δεν άφησαν σε μένα και τον υπόλοιπο κόσμο, γιατρούς, φάρμακα , συντάξεις και σε λίγο ούτε ψωμί.!!
-Μέχρι πότε νομίζετε ότι θα ξεγελάτε τον κόσμο;;;
Το παιγνιδάκι σας μνημόνιο – αντιμνημόνιο τελειώνει και ο κόσμος «δεν μπορεί – μπορεί» θα σας πάρει χαμπάρι.
Το ψέμα λένε στο χωριό μου έχει κοντά ..ποδάρια.!
-Σώστε τώρα λοιπόν και την.. «πατρίδα» ..«μας».., μ’ αυτούς που έκανες κολεγιά, όπως σώσανε τότε και τον Ο.Τ.Ε. από το ξεπούλημα…!..Το Μάαστριχ που λέγαμε…!
-Αλήθεια ο σύντροφος Θεωνάς με τη συνιστώσα του πως και δεν σε ακολούθησε;
-Απ’ ότι προβλέπω σε λίγο θα την κάνει και ο σύντροφος Μίμης μόλις… μυριστεί …εξουσία.!
Μαζέψτε τον και αυτόν ..γιατί το 13 είναι γρουσούζικος αριθμός…!
Ένας παλιός συνάδελφος και σύντροφος…

jorje7 είπε...

Holly smoke...πηγε ο συριζα στους χαλυβουργους...ακομα και η χρυση αυγη νωριτερα ειχα παει...μηπως τυχον και περναγε απ'εξω και ειπε να μπει να πει ενα γεια;;;; γιατι για να στηριξει απεργιακο αγωνα...δεν το νομιζω. Αληθεια τα 'συντροφια' του στρατουλη στο βολο τι λενε ;;
Στην ΑΠ-ΠΑΣΚ το ειπε;;