Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Αλεξέι Κουντρίν, πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας: Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει με βεβαιότητα την ευρωζώνη !


Σίγουρη η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Η οικονομική κρίση στην Ευρώπη θα οξυνθεί, η Ελλάδα θα εγκαταλείψει με βεβαιότητα την ευρωζώνη και η Ρωσία κινδυνεύει λόγω αυτών των εξελίξεων να αντιμετωπίσει κρίση, όχι μικρότερη του 2008, υποστηρίζει μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Κούντριν με δηλώσεις του στο πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων «Πράιμ».

«Νομίζω ότι η Ελλάδα καταρχήν θα βγει από την ευρωζώνη, δεν μπορώ να πω ημερομηνία», είπε ο κ. Κούντριν στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.


Σύμφωνα με τον κ. Κούντριν η κατάσταση στην Ευρώπη θα χειροτερεύσει, καθώς θα παρατηρηθεί ύφεση τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά, αλλά και η Ρωσία βρίσκεται στη ζώνη κινδύνου. «Έχουμε μικρότερα αποθεματικά, ενώ το ίδιο το μέγεθος της κρίσης μπορεί να μην είναι μικρότερο», επεσήμανε ο πρώην υπουργός συγκρίνοντας τη σημερινή οικονομική κατάσταση με την κατάσταση του 2008.

Ο κ. Κούντριν είχε δημοσίως διαφωνήσει με τον τότε πρόεδρο Μεντβέντεφ, αμφισβητώντας ότι μπορεί να εφαρμοστεί το σημερινό οικονομικό του πρόγραμμα, ο οποίος και τον απομάκρυνε από το αξίωμά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών το Σεπτέμβριο του 2011.

Πηγή:www.epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: