Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Να 'χει λόγο ο λαός

Βρισκόμαστε στη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ. Ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς από την πρώτη του κουβέντα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στη δήλωσή του υποσχέθηκε στο λαό νέες θυσίες που τάχα... θα πιάσουν τόπο. Δηλαδή, υποσχέθηκε ένα αβέβαιο φως στο βάθος ενός σκοτεινού τούνελ. Αυτό το έχει μπροστά του ο λαός τώρα: Το σκοτεινό τούνελ, τις νέες θυσίες, που δε θα είναι καθόλου απαλότερες επειδή θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση και άλλα κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ ή η ΔΗΜΑΡ. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ που επιλέγει να μη φθαρεί από τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, δεν θα μπορεί από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φρενάρει το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης, όπως ακριβώς δεν μπορούσε να το κάνει και η ΝΔ απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, όταν η πρώτη ήταν αντιπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ μόνο του στην κυβέρνηση. Γιατί όποιο μείγμα κυβέρνησης κι αν δημιουργηθεί, το σίγουρο εκ των προτέρων είναι ότι θα πλεύσει στην κυρίαρχη ρότα της ΕΕ, στην ίδια ρότα που πλέει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι η όποια αντιπολίτευση θα γίνεται στα επιμέρους. Εξάλλου, όλες τις τεράστιες απώλειες που έχει υποστεί ο λαός μας μέχρι τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ τις θεωρεί δεδομένες και το όποιο παζάρι του θα γίνεται στο τι θα χάσει ο λαός μας από δω και πέρα.

Σ' αυτό το από 'δω και πέρα, ο λαός μας πρέπει να παλέψει αποφασιστικά να έχει ο ίδιος λόγο. Τα τελευταία χρόνια ο λαός έχει εμπειρία από μεγάλους και σκληρούς αγώνες. Αυτοί οι αγώνες είναι παρακαταθήκη για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Οι αστοί όταν λένε ότι «ο λαός έκρινε», «ο λαός έχει λόγο» κ.τ.λ., εννοούν ότι ο λαός πρέπει να ψηφίζει μια στο τόσο και μετά να κάθεται στη γωνία... Η ανάθεση που έκανε ο λαός μας στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ να του λύσει τα προβλήματα, θα αποδειχθεί πολύ γρήγορα λαθεμένη ακριβώς γιατί καμιά κυβέρνηση δεν άσκησε πολιτική σε όφελός του. Επίσης η κρίση είναι βαθιά, είναι σε ολόκληρη την Ευρωζώνη και τα προβλήματα του λαού δεν θα λύνονται, αλλά οι αρνητικές εξελίξεις θα εμφανιστούν πολύ γρήγορα. Γι' αυτό άμεσα θα πρέπει ο ίδιος ο λαός να σηκώσει το μπόι του και να υπερασπιστεί το ψωμί του και τη ζωή του.
Το ΚΚΕ σ' αυτή την κατεύθυνση θα είναι στην πρώτη γραμμή. Θα ενισχύει κάθε δυνατότητα αγώνα. Θα συναντηθεί με τον εργατικό λαϊκό κόσμο, με τους ανθρώπους του μόχθου ανεξάρτητα με το πώς αυτοί εκφράστηκαν στην κάλπη, προκειμένου να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση. Κλειδί είναι η οργάνωση στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές. Είναι κρίσιμο ζήτημα να μην κερδίσει έδαφος η απογοήτευση ή η αναμονή. Η υποχώρηση - όπως φάνηκε στις κάλπες - της τάσης ριζοσπαστισμού που υπήρχε, μπορεί και πρέπει να είναι προσωρινή. Λαός οργανωμένος και αποφασισμένος μπορεί να παρεμποδίζει και να διεκδικεί, μπορεί να είναι η μόνη πραγματική αντιπολίτευση, μπορεί να χαράξει το δρόμο που θα του φέρει πραγματική ανακούφιση, να παλέψει και να κατακτήσει τη δική του εξουσία.
πηγή: rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: