Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Με αποφασιστικότητα και πείσμα, κοιτάμε μπροστά! Επίκαιρο άρθρο του Ριζοσπάστη.


H εκλογική μάχη τελείωσε. 


Τώρα κορυφώνεται η μάχη μέσα στον λαό, όπου τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Με όλες μας τις δυνάμεις, στους τόπους δουλειάς, στις εργατικές λαϊκές γειτονιές, σε πόλεις και χωριά. Είναι βέβαιο ότι σύντομα όλα εκείνα για τα οποία το ΚΚΕ προειδοποίησε τον λαό θα επαληθευτούν ξανά. Η νέα κυβέρνηση, με όποια σύνθεση κι αν σχηματιστεί, θα κινηθεί στην πορεία που έχει χαράξει η ευρωενωσιακή στρατηγική, πορεία ισοπέδωσης λαών και δικαιωμάτων, ενίσχυσης πάση θυσία των μονοπωλίων. Κανένα απ' τα κόμματα που διεκδικούν να κυβερνήσουν ή να συγκυβερνήσουν δεν αμφισβητούν ούτε την ΕΕ και τη στρατηγική της, απ' την οποία πηγάζουν τα «μνημόνια», ούτε την εξουσία των αστών, της οποίας τις ανάγκες τα «μνημόνια» υπηρετούν.
Είναι κρίσιμο ζήτημα ο λαός να μην τεθεί στην αναμονή, ούτε το κίνημα στον «πάγο» με τη φρούδα ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει. Η απογοήτευση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη αν στο μεταξύ έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Η κρίση βαθαίνει σε ολόκληρη την ΕΕ και όλα τα ενδεχόμενα που εξετάζονται για την αντιμετώπισή της, κινούνται σε ακόμα πιο αντιλαϊκή - αντιδραστική κατεύθυνση. Να προετοιμάζεται ο λαός - κι εδώ ο ρόλος των κομμουνιστών θα είναι καθοριστικός - για τα χειρότερα που έρχονται, να μην πιαστεί στον ύπνο, αλλά να είναι πανέτοιμος, ετοιμοπόλεμος για την αντιμετώπισή τους. Για να μη βυθιστεί η εργατική λαϊκή οικογένεια στη δίνη μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, να μην βουλιάξει στην εξαθλίωση, όταν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου θα τρέχουν να περισώσουν την ντόπια πλουτοκρατία μπροστά στις νέες συνθήκες που δημιουργεί το βάθεμα της κρίσης.
Το ΚΚΕ θα είναι δίπλα του, στήριγμα και αποκούμπι, μπροστάρης στους αγώνες του. Θα δώσει τη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές, για την συμμαχία τους με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, ώστε μαζί να αντιμετωπίσουν την ενιαία επίθεση που δέχονται και θα μεγαλώσει. Θα είναι εκεί για να εμπνεύσει στον λαό εμπιστοσύνη στη δύναμή του και στη δυνατότητά του να διεκδικήσει νικηφόρα το δίκιο του. Μέσα και έξω απ' τη Βουλή, με νύχια και με δόντια, θα θέσει επί τάπητος και θα παλέψει για την υλοποίηση των προτάσεών του για ανακούφιση των ανέργων και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Θα αναδείξει το φλέγον ζήτημα της Υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης, απαιτώντας λύσεις. Θα επιμείνει στην πάλη ενάντια στα χαράτσια και στη φορολεηλασία, ενάντια σε απολύσεις, μειώσεις μισθών κ.ά.
Μέσα στη Βουλή αξιοποιώντας, στο μέτρο της δύναμής του, τη ρευστότητα που αυτή θα έχει, όπου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα είναι η μόνη συμπαγής. Κι έξω απ' τη Βουλή κάνοντας ό,τι περνά απ' το χέρι του ώστε η λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή που με βεβαιότητα θα μεγαλώσουν, να μετατραπεί σε «λίπασμα» αγώνων, σε ενίσχυση διεργασιών ριζοσπαστικοποίησης της εργατικής λαϊκής συνείδησης, που θα βλέπει διέξοδο σε δρόμο αντίθετο από αυτόν στον οποίο προσπαθούν τώρα να την μαντρώσουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι. Σ' αυτή την προσπάθεια είναι βέβαιο ότι θα συναντηθούμε και με εργαζόμενους που την ώρα της κάλπης έκαναν άλλες επιλογές. Με όλους εκείνους που η αντικειμενική εξέλιξη των πραγμάτων σύντομα θα τους θυμίσει όλα όσα τους έλεγε το ΚΚΕ και που θα τους ωθήσει να υπερασπιστούν τη ζωή τους και των παιδιών τους με την οργανωμένη τους πάλη, μαζί με το ΚΚΕ.

Πηγή:www.rizospastis.gr
Β.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: