Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ : «Κοίτα μπροστά! Έξω από τα όρια του συστήματος» Κάλεσμα στους μαθητές της Γ' Λυκείου που θα ψηφίσουν στις 17 Ιούνη.


Στους μαθητές της Γ' Λυκείου που θα ψηφίσουν στις 17 Ιούνη απευθύνεται η ΚΝΕ με προκήρυξή της που θα μοιραστεί σε σχολεία και στέκια νεολαίας, καλώντας τους να δυναμώσουν το ΚΚΕ.



Η ανακοίνωση της ΚΝΕ έχει ως εξής:
«Τα όνειρα και τα θέλω σου από τη ζωή κατακτιούνται στην πράξη, με μικρές και μεγάλες καθημερινές μάχες! Οχι με παρακάλια και διαπραγμάτευση με τους δυνάστες του λαού. Δεν θα στα χαρίσουν οι κυβερνήσεις τους. Τσακίζουν τα δικαιώματά σου για μόρφωση, δουλειά και σου προσφέρουν ανεργία, δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί.
Για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση, δώσε δύναμη, ψήφισε το ΚΚΕ! Δυνάμωσε το λαϊκό αγώνα, κάνε πράξη το "ένας για όλους και όλοι για έναν"! Το ΚΚΕ πάει κόντρα στο ρεύμα της υποταγής και των αυταπατών. Δεν φοβάται να συγκρουστεί με την πλουτοκρατία, την ΕΕ και το σύστημα. Ο,τι και να γίνει θα είναι δίπλα σου.
Μαθητή, μαθήτρια

Αντιμετώπισες τα μεγάλα εμπόδια που βάζει στα δικαιώματά σου στη μόρφωση και τη ζωή, η πολιτική της ΕΕ, οι εκμεταλλευτές και οι κυβερνήσεις τους: χωρίς καθηγητές, βιβλία, στριμωγμένος στις τάξεις σα σαρδέλα, με την οικογένειά σου να ματώνει για τα φροντιστήρια και για να τα φέρει βόλτα. Και μόνο γι' αυτό σου αξίζουν συγχαρητήρια, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις εξετάσεις.
Οποιο δρόμο κι αν ακολουθήσεις, είτε συνεχίσεις τις σπουδές, είτε πάρεις τον δύσκολο δρόμο της αναζήτησης δουλειάς και της επαγγελματικής εκπαίδευσης, προχώρα με μαχητικότητα. Ψηλά το κεφάλι!
Μην διαπραγματεύεσαι την ελπίδα για το αύριο
Τώρα που παίρνεις σοβαρές αποφάσεις για τη ζωή και το μέλλον σου, σε δύσκολες συνθήκες για τις οποίες δεν ευθύνεσαι εσύ και η οικογένειά σου, τώρα καλείσαι να πάρεις και μια σοβαρή πολιτική απόφαση.
Η ψήφος σου έχει αξία. Μην τη χαραμίσεις. Για να γίνεις εσύ πιο δυνατός, δυνάμωσε το ΚΚΕ, το Κόμμα με τις πιο ριζοσπαστικές και ανατρεπτικές ιδέες!
Το ΚΚΕ είναι κομμάτι του λαού και παλεύει ενάντια στα μονοπώλια. Είναι μαζί με το λαό και μακριά, απέναντι από τους εκμεταλλευτές του και όσους τους στηρίζουν. Γι' αυτό ΕΕ, βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές και τα κόμματά τους, θέλουν να απαλλαγούν από το ΚΚΕ γιατί είναι η μόνη δύναμη που αντιπαλεύει την εξουσία τους. Θέλουν να αποδυναμωθεί το ΚΚΕ για να έχουν λυμένα τα χέρια τους να σου τσακίζουν το μέλλον.
Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που παλεύει σήμερα για ένα πραγματικά καλύτερο αύριο, για όσα δικαιούσαι και έχεις ανάγκη. Το ΚΚΕ, είναι το μόνο κόμμα που αποδεικνύει και λέει ότι σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να ζήσουν οι εργαζόμενοι, οι νέοι, ο λαός ευτυχισμένοι, με ασφάλεια, με εξασφαλισμένα τα δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή, χωρίς εκμεταλλευτές! Αυτοί δεν μπορούν ούτε στιγμή χωρίς τους εργάτες, το λαό.
Το πιο ριζοσπαστικό και ελπιδοφόρο σήμερα είναι η πάλη του λαού για να απαλλαγεί από τους εκμεταλλευτές του και τις κυβερνήσεις τους! Για να είναι ο λαός κυρίαρχος και ελεύθερος, να είναι στα χέρια του ο πλούτος που παράγει. Με τη δική του κυβέρνηση που θα τον απαλλάξει από τα βαριά δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Σ' αυτή την κυβέρνηση θα πρωτοστατεί το ΚΚΕ!
Το ΚΚΕ τολμάει, πάει κόντρα στο ρεύμα, γιατί ξέρει ότι ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός έχει τη δύναμη να τους σαρώσει! Δεν δέχεται ότι ρεαλισμός είναι η υποταγή!
"Κάψε τα σενάρια" του εκμεταλλευτικού συστήματος! Της "δεξιάς" και "αριστερής" μάσκας του!
Οι αλλαγές που βλέπεις στο πολιτικό σκηνικό είναι με παλιά και σάπια υλικά. Μην παρασύρεσαι απ' τα παχιά λόγια για "νέους αέρηδες που φυσάνε". Είναι θύελλες που θα σαρώσουν τα δικαιώματά σου, τη ζωή και τα όνειρά σου. Η κεντροδεξιά, με πυρήνα τη ΝΔ και η κεντροαριστερά με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουν τον "ευρωμονόδρομο" που μας έφτασε μέχρι εδώ. Είτε από την δεξιά, είτε από την αριστερή λωρίδα, ο δρόμος αυτός οδηγεί στην ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια, εξαθλίωση, εκμετάλλευση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για το λαό, αλλά κλείνει το μάτι στους εκμεταλλευτές. Υπόσχεται μια κυβέρνηση που θα έχει και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη, γιατί έχουν επιλέξει να ταΐσουν το σκυλολόι των εκμεταλλευτών και να δίνουν ψίχουλα σε σένα. Δεν θέλουν συνεργασία αλλά συνενόχους.
Τα κόμματα της ΕΕ, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ που σου λένε ότι υπάρχουν φιλολαϊκές λύσεις μέσα στην ΕΕ, σου λένε παραμύθια. Η ΕΕ είναι η μάνα των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, των μέτρων που προηγήθηκαν και σμπαραλιάζουν τα δικαιώματά σου. Οι κυβερνήσεις που θα φτιάξουν μετά τις εκλογές, "αριστερές" ή "δεξιές" είναι δεσμευμένες απέναντι στην ΕΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ γρυλίζει σήμερα σα φαφούτικο... λιοντάρι και μόλις κλέψει την ψήφο σου θα μετατραπεί σε αρνάκι στην αντιδραστική ΕΕ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Πρόσεξε πολύ
Γύρνα την πλάτη στη "Χρυσή Αυγή". Αν την ψήφισες επειδή παρουσιάστηκε σαν δύναμη ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα, δες τώρα πιο καθαρά που αποκαλύφθηκε. Σίγουρα δε συμφωνείς με τις ναζιστικές, εγκληματικά φασιστικές απόψεις της. Είναι δύναμη του συστήματος. Εμφανίζονται "φίλοι" και "προστάτες", αλλά είναι προστάτες των αφεντικών, ορκισμένοι εχθροί του αγώνα για καλύτερη ζωή. Περιφρουρούν και υπερασπίζονται τους εκμεταλλευτές και την εξουσία τους.
Εμπιστοσύνη στη δύναμή σου!
Μην αποδεχτείς το μέλλον που ετοιμάζουν για εσένα χωρίς εσένα! Δεν υπάρχουν εύκολες και μαγικές λύσεις με εσένα στη γωνία. Σε θέλουν ανοργάνωτο, να στηρίζεις τις παραλλαγές του συστήματος για να σε μετατρέψουν σε σύγχρονο δούλο. Ανέτρεψε στην κάλπη τα στημένα σκηνικά.
Δυνατό ΚΚΕ, για να νικήσει ο λαός!»
  • Συσκέψεις για τις εκλογές, με μαθητές της Γ' Λυκείου, διοργανώνουν τις επόμενες μέρες οι Οργανώσεις της ΚΝΕ: Αύριο Κυριακή, 7.30 μ.μ. στην Καλλιθέα στα γραφεία του παραρτήματος της ΟΓΕ, ομιλητής ο Γ. Μαρούπας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Την Τρίτη 5 Ιούνη, στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, ομιλητής ο Γ. Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: