Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΚΚΕ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.


Σε επιχειρηματικά συμφέροντα αποδίδει το ΚΚΕ την άνοδο των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στις μετρήσεις, σε σχόλιο που δημοσιοποίησε «για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος». 


«Μπροστά στα αδιέξοδα να διαχειριστούν την κρίση σε βάρος του λαού η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που δικαιολογημένα έχουν χάσει τη λαϊκή εμπιστοσύνη, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι επιλέγουν για μια μεταβατική περίοδο τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α στη θέση του ΠΑΣΟΚ, του Γιώργου Παπανδρέου», είναι το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Περισσού που συνεχίζει:

«Αξιοποιούν γι’ αυτό την αγωνιώδη προσδοκία του λαού για κάτι άμεσο, που δυστυχώς γι’ αυτόν δεν πρόκειται να υπάρξει. Καμία αυταπάτη μπροστά στα χειρότερα που έρχονται, μόνο το ισχυρό ΚΚΕ είναι λαϊκό αντίβαρο». 

Πηγή:www.matrix24.gr

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Όσο πέφτουν τα ποσοστά του, τόσο πέφτει κι ο πολιτικός λόγος του ΚΚΕ. Έχει υπερβεί πια κάθε όριο. Σ' όλα τα παράθυρα της TV και στην αρθρογραφία του, όπως και σ' αυτό το άρθρο, ο κύριος αντίπαλός των εκπροσώπων του είναι ο Σύριζα.
Αντί να κοιτά να προτείνει κάτι θετικό και ρεαλιστικό στο λαό για την έξοδο από την κρίση παίζει το παιχνίδι της αντίδρασης του ντόπιου και ξένου κατεστημένου. Με τη τωρινή του στάση της απομόνωσης δεν μπορώ να καταλάβω πια η διαφορά να έχει το κόμμα 10 ή 20 βουλευτές στις 17 Ιούνη. Τις καταγγελίες στο “σύστημα” μπορεί να τις κάνει ακόμα και μόνη της η Παπαρήγα. Το ίδιο φαίνεται βλέπουν κι οι ψηφοφόροι του που το εγκαταλείπουν μαζικά. Αυτοί ακριβώς οι ψηφοφόροι προσφέρουν τη μέγιστη υπηρεσία στο κόμμα γιατί η γερασμένη και ξεπερασμένη ηγετική του ομάδα πρέπει ν' αλλάξει για να μπορέσει το ΚΚΕ να αναλάβει τον ιστορικό ρόλο που του αναλογεί.

dhmhtrhs είπε...

Όνειρο ζει μη τον ξυπνάτε!
Ξεπεράσατε και τα χρυσαύγουλα σε αντικομμουνισμό, πάντα όμως με ενδιαφέρον για το ιστορικό ΚΚΕ.
Ουαί δε υμίν, γραμματείς και συριζαίοι..

mariamontaz.blogspot.com είπε...

Ευτυχώς Gavros, εμείς στο ΚΚΕ, μένουμε σταθεροί στις σοσιαλιστικές αρχές και τα ιδανικά.... και το στηρίζουμε με όποια ηγεσία κι αν έχει... γιατί λέει πάντα την αλήθεια στον ελληνικό λαό και γιατί είναι το μόνο κόμμα που αγωνίζεται για τα δικαιώματά μας.... η "θεωρία" που αναπτύσσετε προεκλογικά όλοι σας για το κκε, δεν θα επιβεβαιωθεί ποτέ. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός επιλέγει τις αυταπάτες και την οικειοθελή σφαγή του.... τόσα χρόνια αυτό έκανε.... γι' αυτό κι έφτασε εδώ που έφτασε... και θα πάει ακόμη πιο πίσω, αφού επιλέγει ξανά έναν 'σωτήρα' για να τον σώσει, που ψαρεύει στα θολά νερά και μέσα στο ίδιο κι απαράλλαχτο σύστημα... να δούμε σε λίγο πού θα βγάλει αυτή η δεξιά αντίληψη των πολιτικών πραγμάτων.... να είσαι σίγουρος πως θα είναι πάλι ΑΔΙΕΞΟΔΟ....

makiskef είπε...

Το ΚΚΕ πάντα έλεγε και πάντα θα λέει την αλήθεια στο λαό. Ποτέ δεν πορεύτηκε στην ιστορία του με ψεύτικα όνειρα . Γι'αυτό έμεινε όρθιο στο πλευρό του λαού και στη συνείδηση του . Άλλοι είναι αυτοί που πελατζαρουν και ψαρεύουν σε θολά νερά που από τη θολούρα τους ούτε με μάσκα δε βρίσκουν τη στεριά. Ο λαός κατακτηπημενος από το δόγμα του σοκ που του επιβάλλουν ψάχνει απεγνωσμένα σωτηρία αμμεση και γι'αυτό είναι ευάλωτος σε ψεύτικα όνειρα κι ελπίδες κιαυτο το γνωρίζει πολύ καλά η αστική εξουσία . Εκεί ποντάρει για να συνεχίσει να καρπώνεται τον ιδρώτα του τη γη του και τη ζωή του. Όμως το σύστημα ότι ήταν να δώσει το έχει δώσει ,τώρα αρχίζει και μαζεύει πίσω τα δοσμένα ,αυτή είναι η φύση του καπιταλισμός είναι ! Άρα συμπέρασμα : το τέλος του συστήματος που πλησιάζει θα ξεσκεπάσει πολύ πιο σύντομα απ' ότι φοβούνται κάποιοι το ρόλο που παίζουν τα διάφορα κομματικά αναχώματα που στήνει το σύστημα απέναντι στην εργατική τάξη . Ο λαός σύντομα θα καταλάβει από τις εξελίξεις που θα είναι ραγδαίες ποιος του έλεγε αλήθεια και ποιος ψέματα και τότε θα επικροτησει το ΚΚΕ για τη στάση που κρατά ,άλλοι θα τρέχουν στα λαγούμια να κρυφτούν από τον εξοργισμενο λαό . Που τότε δεν θα είναι απλά εξοργισμένος αλλά ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΟΣ ...!!!

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

ΝΑΙ κύριε Γάβρε,
γιατί η ιστορία της πάλης των τάξεων έχει ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι η σοσιαλδημοκρατία είναι το τελευταίο δεκανίνι του καπιταλισμού και συνάμα ότι ο οπορτουνισμός είναι ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ αντίπαλος τμέσα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα κατά την προετοιμασία και τη διεξαγωγή της Επονάστασης από την εργατική τάξη...
Ξεστραβωθείτε, όσο το γρηγορότερο τόσο το καλύτερο...
Σπύροσ

Unknown είπε...

Φίλε makiskef πιάστηκες εκτός “γραμμής”.
Έγραψες “Ο λαός σύντομα θα καταλάβει ... και τότε θα επικροτησει το ΚΚΕ...”.
Κατά την γ.γ του ΚΚΕ τη Δευτέρα στο Mega (δες τη σχετική ανάρτηση στο KKE4ever)
“Αν βγει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ θα γυρίσει μια ώρα αρχύτερα, πιο δυναμωμένη, μετά την απογοήτευση που θα σπείρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”. Άρα ο λαός δεν θα καταλάβει σύντομα. Μπορεί κάποιος “σύντροφος” να μου εξηγήσει γιατί ο απογοητευμένος αυτός κόσμος να μην πάει στο ΚΚΕ;
Βρείτε τα μεταξύ σας, τέλος πάντων. Σε πόσα τέρμινα θα καταλάβει ο λαός. Δε θα ζήσουμε κι αιώνια. Αν ήμουν θρήσκος θα είχα τουλάχιστον την παρηγοριά της δευτέρας παρουσίας.