Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Τη στήριξη της Κοινωνικής Συμφωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, ανακοίνωσε επίσημα σήμερα η Λούκα Κατσέλη



Τη στήριξη της Κοινωνικής Συμφωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, ανακοίνωσε επίσημα σήμερα η Λούκα Κατσέλη, μετά την συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις 17 Ιουνίου «ο λαός θα γυρίσει σελίδα».
Ικανοποιημένος για την εξέλιξη αυτή, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξήρε στη δήλωσή του «το σημαντικό ηθικό πλεονέκτημα που δημιουργεί η απόφαση της Κοινωνικής Συμφωνίας να θέσει στο τραπέζι προγραμματικές θέσεις και όχι ανταλλάγματα -σε μια εποχή φθήνιας, που οι ορκισμένοι εχθροί ενώνονται σε ανίερες συμμαχίες για να μη χάσουν τα οφίτσια» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή η στάση θα εκτιμηθεί από τον λαό.

Η συζήτηση με την κ. Κατσέλη επικεντρώθηκε γύρω από τους άξονες μιας αριστερής προοδευτικής κυβέρνησης, που θα βγάλει τη θηλιά του Μνημονίου από τον λαό, είπε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε ότι με την κ. Κατσέλη συμφώνησαν πως το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι η παραμονή ή όχι στο ευρώ, αλλά παραμονή στην ευρωζώνη με τον λαό να ζει με αξιοπρέπεια ή λεηλατημένος, χωρίς ελπίδα και χωρίς δικαιώματα.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, επίσης, πως υπήρξε συμφωνία στην ανάγκη το Μνημόνιο να αντικατασταθεί με ένα εθνικό σχέδιο για την ανόρθωση της χώρας, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση.
Αναφερόμενος στο δημοσίευμα του Reuters, για τηλεφώνημα του Λουκά Παπαδήμου στον Ζοζέ Μπαρόζο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι με την κ. Κατσέλη συμφώνησαν πως μεγαλύτερος εχθρός και κίνδυνος για την Ελλάδα, τη σταθερότητα της οικονομίας, δεν είναι οι εταίροι, αλλά εγχώριες δυνάμεις που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με θεσμικά και εξωθεσμικά κέντρα των Βρυξελλών, γεγονός που, υπενθύμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε αποκαλύψει με δημόσια δήλωσή του ο Γιάννης Δραγασάκης.
Όταν γράφεται η ιστορία έχουμε όλοι ευθύνη να αποφασίσουμε, τι πιστεύουμε, με ποιους είμαστε και τι διαλέγουμε, δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, υπενθυμίζοντας τη στάση της στο δεύτερο Μνημόνιο.
Το δίλημμα σήμερα, το διακύβευμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο: θέλουμε ή όχι ακηδεμόνευτη προοδευτική κυβέρνηση για τον τόπο, που θα βάλει τέλος στην πολιτική λιτότητας, της βαθιάς ύφεσης και των ανισοτήτων, είπε η Λούκα Κατσέλη και προσέθεσε: Ως Κοινωνική Συμφωνία πήραμε την απόφαση ότι θα στηρίξουμε τις γνήσιες προοδευτικές δυνάμεις, που θέλουν και αναζητούν προοδευτική διακυβέρνηση.
Βασική συνιστώσα των προοδευτικών δυνάμεων είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε η κ. Κατσέλη και ανακοίνωσε ότι θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της για να επιτευχθεί η ελάχιστη προγραμματική σύγκλιση για να υπάρξει προοδευτική διακυβέρνηση.
Όπως είπε, ήδη έχει γίνει σημαντική πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία για ένα σχέδιο εθνικής ανόρθωσης με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.

ΠΗΓΗ-WWW.NOOZ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: