Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ (για τις δηλώσεις Τσίπρα)Το «δόγμα» της εξάρτησης δεν ανανεώνεται!

Ανατρέπεται από τη μαζική λαϊκή πάλη!
Οι δηλώσεις του Α. Τσίπρα με τις οποίες χαρακτηρίζει «πεπαλαιωμένο δόγμα ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση» και υποστηρίζει «δραστήρια και πολύπλευρη εξωτερική πολιτική» αποτελούν κακή αντιγραφή των διακηρύξεων για «πολυδιάστατη πολιτική» που εφάρμοσαν – με το γνωστό τρόπο- οι κυβερνήσεις του Α. Παπανδρέου τη δεκαετία του ’80. Αλλά επιπλέον - και καθώς το διεθνές τοπίο σήμερα είναι εντελώς διαφορετικό από τις συνθήκες εκείνης της περιόδου - οι δηλώσεις αυτές όχι μόνο δεν αμβλύνουν, αλλά υπογραμμίζουν τα ερωτηματικά για την πολιτική της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο καθεστώς της διπλής ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας από ΗΠΑ-ΕΕ.
Πρώτο, γιατί επαναδιατυπώνουν την απάτη των «ισότιμων σχέσεων» της Ελλάδας με τις χώρες της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, σε συνθήκες που κορυφώνεται η καταλήστευση του λαού και το ξεπούλημα κάθε πλουτοπαραγωγικής δυνατότητας της χώρας μας, ακριβώς από τους ιμπεριαλιστικούς πυλώνες του συνασπισμού της ΕΕ!
Δεύτερο, γιατί στις δηλώσεις αυτές-που επιχειρούν να δώσουν το στίγμα της εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ- «αγνοείται» παντελώς η καθοριστική παρουσία και δράση του αμερικάνικου παράγοντα στη χώρα και στην περιοχή. Άραγε η «ειρηνική εξωτερική πολιτική» που εξαγγέλλει ο Α. Τσίπρας, θα προωθηθεί με αδιατάρακτη τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ; Με τη συμμετοχή της Ελλάδας στην αντιπυραυλική ασπίδα που προωθούν οι ΗΠΑ; Με συνέχιση της «στρατηγικής σχέσης» της Ελλάδας με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ που κατ’ απαίτηση των Αμερικάνων συγκροτήθηκε από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και ανανεώθηκε με το πρόσφατο ταξίδι Σαμαρά στο Τελ Αβίβ;
Η υπόθεση της μαζικής πάλης δεν μπορεί να αποσπάται από την ανάγκη να καταχτήσει ο λαός τα δικαιώματα του στη δουλειά, την ειρήνη, τη δημοκρατία. Αυτή η πάλη στη χώρα μας, είναι άρρηκτα δεμένη με την ενίσχυση της αντιιμπεριαλιστικής κατεύθυνσης του κινήματος. Αυτή τη βασική αλήθεια πρέπει να τη γνωρίζει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν θέλει να τη γνωρίζει, θα υποχρεώνεται ολοένα και περισσότερο να συμμορφώνεται με τη γραμμή, το πλαίσιο και τις απαιτήσεις των μεγάλων φονιάδων και ληστών του πλανήτη. Και ταυτόχρονα – για τις εκλογικές της ανάγκες και μόνο - θα επιχειρεί να προτείνει σχέδια «ανανέωσης» των σχέσεων υποταγής και υποτέλειας του λαού και της χώρας!

29/5/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: