Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Δελτίο Τύπου του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Χ. Αγγουράκη σχετικά με την 9η Μαΐου μέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.


Δελτίο Τύπου του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Χ. Αγγουράκη 



Σε παρέμβαση του στην συνεδρίαση της ολομέλειας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης τόνισε ότι η 9η Μαΐου είναι μέρα αφιερωμένη στην Αντιφασιστική νίκη των λαών και κατήγγειλε την προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας με την επονομασία της σε μέρα της Ευρώπης  : 
"Την 1η Μάη 1945 η Κόκκινη Σημαία υψώθηκε στο Ράιχσταγκ. Τη νύχτα της 8ης προς 9η Μαΐου η Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων.
Η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών έγινε κατορθωτή χάρη στον τιτάνιο αγώνα και τις αμέτρητες θυσίες του Σοβιετικού λαού, πρώτα και κύρια των Σοβιετικών κομμουνιστών, χάρη στον ηρωικό αγώνα των λαϊκών αντιστασιακών κινημάτων, στα οποία πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές.
Αποτελεί ένα τεράστιο ιστορικό ορόσημο.  Όχι μόνο γιατί έβαλε τέρμα στον ιμπεριαλιστικό παγκόσμιο πόλεμο, το έγκλημα των εγκλημάτων του καπιταλισμού, μα και γιατί συνοδεύτηκε από το άνοιγμα του δρόμου για το πέρασμα στο σοσιαλισμό μιας σειράς χωρών της Ευρώπης και της Ασίας. Αυτό, ο διεθνής ιμπεριαλισμός δεν μπόρεσε ποτέ να το ανεχτεί.
Τη μέρα της Αντιφασιστικής νίκης των λαών, το πολιτικό κατεστημένο της ιμπεριαλιστικής ΕΕ επέλεξε να την ανακηρύξει «ημέρα της Ευρώπης», για   να σβήσει από την ιστορική μνήμη των λαών το δίδαγμα πώς όταν θέλουν μπορούν να συντρίψουν τον φαινομενικά ανίκητο αντίπαλό τους. Για να κρύψουν το γεγονός ότι το φασιστικό-ναζιστικό τέρας κυοφορήθηκε και γεννήθηκε από το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα.
Σήμερα, η αντικομουνιστική υστερία, η πλαστογραφία της Ιστορίας, η ανιστόρητη και χυδαία προσπάθεια εξομοίωσης του κομμουνισμού με το φασισμό, αποτελεί επίσημη πολιτική της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων στα κράτη μέλη της. Η ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία εκφράζεται με την αποκατάσταση των SS, την αναστύλωση των χιτλερικών συμβόλων και τις άγριες διώξεις των κομμουνιστών σε μια σειρά χώρες μέλη της ΕΕ. Τα βάρβαρα μέτρα της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων και των μεταναστών οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις εκκολάπτουν και σήμερα το "αυγό του φιδιού", τα κόμματα και οργανώσεις των νοσταλγών του φασισμού, που υπηρετούν την εξουσία  των μονοπωλίων, τα συμφέροντα των οποίων εκφράζουν και υπηρετούν.
Καμία πλαστογραφία δεν θα σβήσει τις εποποιίες του Στάλινγκραντ, του Λένινγκραντ, του Κόκκινου Στρατού, των παρτιζάνων στις κατεχόμενες χώρες, τον απίστευτο ηρωισμό εκατομμυρίων εργατών που νίκησαν το φασισμό.
Καμία πλαστογραφία, ούτε ο αντικομουνιστικός βόρβορος θα σταματήσουν την κοινωνική εξέλιξη και την ανατροπή της δικτατορίας των μονοπωλίων, την αντικατάσταση του σάπιου καπιταλισμού από το σοσιαλισμό, το φωτεινό μέλλον της ανθρωπότητας. "    

Δεν υπάρχουν σχόλια: