Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ : Ξεσηκωμός για την απεργία στις 15 Μάη.


Εντείνονται οι δραστηριότητες μπροστά στην απεργία από τις Ομοσπονδίες που έχουν πάρει απόφαση για απεργία


Με στόχο τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, έτσι ώστε να υπογραφούν ικανοποιητικές κλαδικές συμβάσεις, εντείνουν τη δράση τους οι δυνάμεις των Ομοσπονδιών που προχωρούν σε απεργία στις 15 Μάη. Απόφαση για απεργία έχουν πάρει η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, ενώ 48ωρη απεργία για τις 15 και 16 Μάη έχει αποφασίσει και η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.
Η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, έχει αποφασίσει συγκέντρωση στην πλατεία Βάθη, στις 11 π.μ. και από εκεί πορεία στο ΣΕΒ.
Προχτές, Τετάρτη, έγινε συνάντηση της Ομοσπονδίας με το ΣΕΒ για τις Κλαδικές ΣΣΕ στη Χαρτοποιία και την Κυτιοποιία, αφού πρώτα ο ΣΕΒ κατήγγειλε τις συμβάσεις με εντολή των εργοδοτών του κλάδου.
Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία επισημαίνει ανάμεσα στα άλλα: «Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας για μια ακόμα φορά έκανε ξεκάθαρο ότι όχι μόνο δεν υπογράφει μειώσεις αλλά θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις, με όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου, να μην περάσει η κατάργηση των Κλαδικών ΣΣΕ και θα παλέψει για την υπογραφή Κλαδικών ΣΣΕ με αυξήσεις.
Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, σε ξεσηκωμό να πρωτοστατήσουν, να κάνουν την απεργία στις 15 Μάη δική τους υπόθεση. Να ξεπεραστούν οι απειλές, οι εκβιασμοί, η τρομοκρατία της εργοδοσίας και των μηχανισμών τους. Να μην περάσουν τα παραπλανητικά και διασπαστικά διλήμματα που βάζει η εργοδοσία, ότι όπου υπάρχουν επιχειρησιακές, δεν τους αφορούν οι κλαδικές ΣΣΕ. Αν καταφέρουν να καταργήσουν τις Κλαδικές, έρχεται η σειρά των επιχειρησιακών. Ούτε ένας απεργοσπάστης, όλοι στον αγώνα με καθολική μαζική συμμετοχή».
Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων προχωρά σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 13 Μάηστις 10 π.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος) για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας.
Η ΟΕΚΙΔΕ για τις 15 Μάη έχει ορίσει συγκέντρωση στα Γραφεία των Βιομηχάνων Υποδηματοποιών - Ιματισμού, στην οδό Ερμού 51 στις 10 π.μ. και από εκεί πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ όπου στεγάζεται ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών.
Στο μεταξύ, σήμερα Παρασκευή, στην ΕΒΓΑ οι εργαζόμενοι προχωρούν σε Γενική Συνέλευση, προκειμένου να συζητήσουν για την απεργία στις 15 και 16 Μάη.


Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: