Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

O Tσίπρας απέρριψε τις προτάσεις Κουβέλη-Βενιζέλου και επιτέθηκε σε Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη.

O Tσίπρας απέρριψε τις προτάσεις Κουβέλη-Βενιζέλου


Σταθερός στην άρνησή του να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση με τη συμμετοχή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ παρέμεινε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, μετά τη συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο επισήμανε ότι “την άρνηση στην πρόταση δεν τη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, την έχει δώσει από το βράδυ της Κυριακής ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του”. Οι κκ. Βενιζέλος και Σαμαρά είναι απολύτως συνεπείς στην προεκλογική τους υπογραφή στην εφαρμογή του προγράμματος του Μνημονίου. Και οι δύο όμως είναι σαν να μην κατάλαβαν το αποτέλεσμα των εκλογών.
Ιδιαίτερα ο κ. Σαμαράς γίνεται κουραστικός προσπαθώνατς να στοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού αναμασά τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα πυο χρησιμοποιούσε εναντίον του ο κ. Παπανδρέου όσο ακόμη δεν είχε διαβεί τον Ρουβίκωνα, δεν είχε στείλει επιστολή υποταγής στην Μέκελ-Λαγκάρντ”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τα “καρφιά” δεν έλειψαν και κατά του Φώτη Κουβέλη. “Μετά τη χθεσινή μετατόπιση του Φώτη Κουβέλη και την ευθυγράμμισή του με τη γραμμή Βενιζέλου, σήμερα είχαμε ευθυγράμμιση Σαμαρά με γραμμή Βενιζέλου. Έχουμε γραμμή τριών κομμάτων που ζητούν εφαρμογή Μνημονίου με αριστερό άλλοθι”, είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την ελπίδα του “να μην συμμετάσχει, αλλά και να μη στηρίξει ο κ. Κουβέλης μια τέτοια κυβέρνηση, να μείνει σταθερός στη θέση του”. “Εμείς δεν μιλάμε με δυο γλώσσες, ούτε παίζουμε, ούτε συμμετέχουμε σε παιχνίδια πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού. Το μνημόνιο το έχει ήδη καταγγείλει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, δεν δικαιούται να το εαφρμόσει καμία κυβέρνηση, ούτε οικουμενική, ούτε ειδικου σκοπού”, κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας, που καλεσε τις πολιτικές δυνάμεις “να μην παίζουν με τις λέξεις απαγκίστρωση, αποδέσμευση”.

Πηγή:www.zoomnews.gr

1 σχόλιο:

re-la-re είπε...

Η πολιτική αλητεία αυτού του τύπου δεν έχει όρια.

Στόχος του είναι να γίνουν πάση θυσία εκλογές όχι για το λαό αλλά ελπίζοντας ότι αυτός θα πάρει 120 έδρες και θα υποχρεώσει το ΚΚΕ να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας. Μια συμμετοχή του ΚΚΕ η οποία θα του αφαιρέσει κάθε δυνατότητα παρέμβασης για τα συμφέροντα του λαού.

Ελπίζω οτι η ηγεσία του κόμματος το βλέπει αυτό και ότι θα αντέξει στις πιέσεις όποιο και αν είναι το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος. Όλη η ιστορία στόχο έχει το Κόμμα.