Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Η «χρήσιμη» και η «άχρηστη» ψήφος για την ηγεσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Οι αριστερές οργανώσεις γνωρίζουν πολύ καλά την προπαγάνδα της χαμένης ψήφου στην οποία εστιάζουν οι κυρίαρχες αστικές δυνάμεις στα πλαίσια της επιχείρησης υφαρπαγής, και με αυτόν το τρόπο, της ψήφου, από πολίτες που στρέφονται στην Αριστερά. Πρόκειται για καθαρά αστική προπαγάνδα η οποία "παίζεται" σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και έχει καταγγελθεί από όλες τις δυνάμεις της αριστεράς και ιδιαίτερα από αυτές που έχουν επαναστατικό χαρακτήρα, δεν έχουν εκλογικές αυταπάτες και βλέπουν τις εκλογές σαν ένα στιγμιότυπο της ταξικής πάλης που πρέπει να υποτάσσεται στον εξωκοινοβουλευτικό αγώνα.
Ωστόσο, φαίνεται, ότι κάποιες οι ηγεσίες κάποιων δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς δε ξεφεύγουν από εκλογικίστικες λογικές και διαχειριστικές αυταπάτες καθώς όχι μόνο έχουν γοητευθεί από το εκλογικό παιχνίδι, όχι μόνο σπέρνουν εκλογικές αυταπάτες, όχι μόνο τολμούν να δηλώνουν επισήμως ότι αν πάρουν 3% και μπουν στη Βουλή θα "έρθουν τα πάνω κάτω", αλλά δεν διστάζουν να γίνονται κήρυκες της θεωρίας της χαμένης ψήφου! Σημεία των καιρών; Κι όμως, φαίνεται ότι ο οπορτουνισμός και ο αντικαπιταλιστικός βερμπαλισμός δεν μπορούν παρά φωτίσουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Αναφερόμαστε στην ηγεσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στον δημοσιογράφο του ΠΡΙΝ Κ. Μ. ο οποίος σε κεντρικό άρθρο γράφει κατά λέξη:
"Ακόμη και αγωνιστές και γενικότερα πολίτες, οι οποίοι δεν συμφωνούν με κάθε λεπτομέρεια του προγράμματός της, αλλά θέλουν να τιμωρήσουν τα «μνημονιακά» κόμματα και θέλουν να δυσκολέψουν το σχηματισμό «μνημονιακής» κυβέρνησης, θα εξυπηρετήσουν αυτό το στόχο τους πολύ καλύτερα και με πολύ πιο χρήσιμο για το λαό τρόπο, εάν ψηφίσουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη στείλουν στη Βουλή, σε σχέση με την ψήφο τους σε άλλο αριστερό ή μικρό κόμμα. Γιατί ψηφίζοντας ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμβάλουν στο να αφαιρεθούν οκτώ έδρες κυρίως από τη ΝΔ, η οποία, παρά τη μεγάλη πτώση που προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις, θα είναι πρώτο κόμμα".

ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ.
Ώστε η ψήφος στα μικρά αριστερά κόμματα δεν έχει καμιά χρησιμότητα καθώς η ψήφος γίνεται "χρήσιμη" μόνο όταν πηγαίνει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ που είναι κοντά στη είσοδο στη Βουλή;
Το τραγικό της υπόθεσης συνεχίζεται. Σε ενυπόγραφο άρθρο της με τίτλο «Πίσω από τις λέξεις» η Δ.Κ. (στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) θέτει το ερώτημα προς το Συνασπισμό: «πώς είναι δυνατόν να χρησιμοποιούν στελέχη του ΣΥΝ το καθεστωτικό επιχείρημα περί «χρήσιμης ψήφου» για να κόψουν ψήφους από τα αριστερά τους, κυρίως από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με πόση ευκολία χρησιμοποιούν δηλαδή το ίδιο επιχείρημα που τόσα χρόνια χρησιμοποιούσαν τα κόμματα των εναλλάξ κυβερνήσεων εναντίον τους!»( http://vathikokkino.com/2012/05/%cf%80%ce%af%cf%83%cf%89-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%bb%ce%ad%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82%e2%80%a6/)
Τελικά σε τίποτε δεν διαφέρει η χυδαιότητα των 2 βασικών μονομάχων που προαναγγέλλουν ότι και να ψηφίσουμε, το μνημόνιο θα υλοποιηθεί, ακυρώνοντας στην ουσία οποιαδήποτε ψήφο καταδίκης τους, με τις πιέσεις κομμάτων της αριστεράς που υιοθετώντας τους όρους του αστικού κοινοβουλευτισμού απαιτούν είτε να στηρίξουμε το μόνο κόμμα της εργατιάς απαξιώνοντας τις εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς που συγκρούονταν στους δρόμους αποκτώντας το ISO κομμουνιστικότητας μετά τη διαβεβαίωση της Βουλής ότι η λαϊκή τους εξουσία θα επιβληθεί χωρίς να σπάσει ένα τσάμι, προφανώς μετά από αυξημένα εκλογικά ποσοστά, είτε να ψηφίσουμε Τσίπρα γιατί έτσι θα σχηματίσει κυβέρνηση με δεξιούς πολιτικούς τύπου Καμένου, είτε τέλος να στηρίξουμε Ανταρσυα γιατί έτσι θα αυξηθούν οι κόκκινοι βουλευτές. Η θεωρία της χαμένης ψήφου πάντοτε αποτέλεσε αστική επιλογή εκβιασμού αριστερών συνειδήσεων και αποτελεί αθλιότητα για όποιον την επικαλείται.

Χρήστος Κάτσικας, μέλος της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ
πηγή: ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: