Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Το διακύβευμα των εκλογών της 6ης Μάη

Είναι αναμφίβολο ότι ο λαός μας δίνει μια δύσκολη μάχη ενόψει των εκλογών της 6ης Μάη. Όχι βέβαια μια μάχη για να καταφέρει να βρει την «κυβερνητική λύση», που έστω σε ένα μικρό βαθμό θα τον ανακουφίσει από τα τεράστια δεινά του. Τέτοια λύση δεν υπάρχει στις κάλπες της 6ης Μάη!
Το πρόβλημα του λαού και της εργατικής τάξης, το ζήτημα του κινήματος και της Αριστεράς δεν μπορούν να απαντηθούν στα πεδία και με τους όρους που ορίζει το σύστημα. Οι απαντήσεις βρίσκονται εκεί όπου ο λαός και η νεολαία αναπτύσσουν την αντίστασή και την πάλη τους.
Αυτό που πρώτα και πάνω απ’ όλα απαιτείται είναι η πλήρης και ουσιαστική συνειδητοποίηση της πραγματικής κατάστασης. Ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου η ταξική πάλη οξύνεται ολοένα και περισσότερο. Η αναμέτρηση που εξελίσσεται εδώ και χρόνια και σε παγκόσμια κλίμακα είναι ανάμεσα στον κόσμο της δουλειάς από τη μια και τον κόσμο των εκμεταλλευτών και καταπιεστών των λαών της γης. Μια αναμέτρηση που θα χαρακτηρίσει όλη την επόμενη ιστορική περίοδο και θα κρίνει το προς τα πού θα βαδίσει η ανθρωπότητα. Το αν θα βυθιστεί ακόμη περισσότερο στη βαρβαρότητα, το έγκλημα και τη φρίκη που συνεπάγεται η κυριαρχία του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος ή θα πορευτεί στο δρόμο της απελευθέρωσής της από κάθε είδους δεσμά.

Το πρόβλημα για το λαό και για την Αριστερά είναι να μπει σ’ αυτήν την αναμέτρηση αποφασιστικά και αποτελεσματικά. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε με τις αυταπάτες για έναν καπιταλισμό με «ανθρώπινο πρόσωπο» (πού να το βρει;), ούτε με πυροτεχνήματα «αριστερής διακυβέρνησης», ούτε με αναχωρητισμούς τύπου «αντεπίθεση τώρα», ούτε με λογικές ανυπομονησίας και «ταχύρυθμης ανάπτυξης», ούτε με «ενότητες» του ποδαριού και άλλες τέτοιες «χρήσιμες» εφευρέσεις.
Βασικός στόχος για την περίοδο που διανύουμε, είναι η συγκρότηση ενός πλατιού και πολύμορφου Μετώπου Αντίστασης των εργαζόμενων και της νεολαίας, απέναντι στην επίθεση του συστήματος.
Απαραίτητο εργαλείο, είναι η Κοινή Δράση όλων των δυνάμεων που θέλουν πραγματικά να υπηρετήσουν τον λαό και να αντιπαρατεθούν στο σύστημα.
Δεν έχουμε μόνο την αίσθηση, αλλά και τη βεβαιότητα ότι καταθέτουμε τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ διεξόδου για το λαό: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΙ ΕΛΠΙΔΑ. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει νόμος το δίκιο του εργάτη. Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει ο δρόμος, για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του.
Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ αποτελεί για μας την έκφραση της δέσμευσης ότι όχι μόνο θέλουμε αλλά και μπορούμε να κινηθούμε σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Θέλουμε να αναλάβουμε ευθύνες απέναντι στο λαό και μόνο.
Θέλουμε να αναλάβουμε όσο περισσότερες ευθύνες μπορούμε, για την πολιτική στήριξη των αντιστάσεων και των αγώνων που έδωσε ο λαός μας. Ευθύνες συμβολής και προετοιμασίας στους αγώνες που πρέπει να δώσει από τις 7 Μάη και μετά.
Αυτή η επιλογή σημαίνει επίσης ότι είναι ανάγκη και έχουμε το δικαίωμά να ζητήσουμε από τον κόσμο του αγώνα, τη νεολαία, τους εργάτες και όλο το λαό να πλαισιώσει και να στηρίξει μαχητικά και με κάθε τρόπο αυτή την πολιτική-εκλογική μάχη.

Γεώργιος Ματσούκας
υποψήφιος με την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης
πηγή: ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: