Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΨΗΦΟ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Ο συνδυασμός της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ κατάφερε να δώσει την πολιτική μάχη των εκλογών χωρίς να σπέρνει εκλογικές αυταπάτες. Η μάχη που έδωσαν φίλοι και σύντροφοι του συνδυασμού μας τις τελευταίες βδομάδες ήταν συνέχεια των μαχών που δίνουμε καθημερινά μέσα στους αγώνες του λαού στους δρόμους και στις πλατείες και επένδυση στους ακόμη πιο σπουδαίους αγώνες που είναι μπροστά μας.
Δυστυχώς δε λειτουργούν ανάλογα άλλοι συνδυασμοί της αριστεράς. Την ίδια ώρα που το σύστημα εξοπλίζεται από κάθε άποψη για ν’ αντιμετωπίσει, ακόμη και με τη μεγαλύτερη ωμότητα και βαρβαρότητα του χημικού πολέμου και κάθε λογής καταστολή, τον εχθρό λαό. Την ίδια ώρα που είναι ολοφάνερο πως χρειάζεται οι ογκούμενες λαϊκές αντιστάσεις να πολιτικοποιηθούν, να μεστώσουν και να ξεπεράσουν αυταπάτες, αποπροσανατολισμούς και λύσεις ευκολίας.
Την ίδια ώρα έρχεται η ίδια η υποτιθέμενη αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ μ’ ένα άκρατο εκλογικό καιροσκοπισμό ν’ αναπαράξει τις αυταπάτες που σπέρνει το σύστημα για τις δυνατότητες της ψήφου του λαού και να χαϊδέψει αυτιά υποσχόμενος λύσεις ευκολίας. Θα ήταν όμορφο αν ήταν αληθινό να πιστεύει κανείς πως ο λαός μπορεί ν’ αποφύγει το δύσκολο δρόμο και τις θυσίες που απαιτεί η αναμέτρησή του με το σύστημα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και των ντόπιων δυναστών που του στερούν στις μέρες μας την ίδια του τη ζωή. Το κακό είναι πως οι αυταπάτες λειτουργούν διαλυτικά και έστω κι αν φέρνουν πρόσκαιρα εκλογικά ποσοστά και κάποιοι της αριστεράς μας καταφέρουν να γίνουν βουλευτές, ωστόσο στο πρόβλημα του δυναμώματος της λαϊκής πάλης κάθε άλλο παρά έχουν να προσφέρουν. Αντίστοιχα από την άλλη μεριά το ΚΚΕ καιρό τώρα άλλωστε έχει αναχωρήσει απ’ τους μαζικούς λαϊκούς αγώνες περιχαρακωμένο γύρω από τον εαυτό του σε χωριστές πλατείες από τις λαϊκές μάζες που βγαίνουν επίμονα στο δρόμο και παραπέμποντας τα πάντα στη λαϊκή εξουσία η οποία θα προκύψει πάλι από την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ. Δυστυχώς δε ξεφεύγουν από εκλογικίστικες λογικές και διαχειριστικές αυταπάτες και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς σαν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Σ’ ότι μας αφορά πεποίθησή μας είναι ότι ο δρόμος του λαού είναι ο δρόμος της πάλης. Και αυτό το μήνυμα στέλνουμε μέσα και από την εκλογική μας παρέμβαση. Ο κόσμος της δουλειάς και του μόχθου δε χρωστά τίποτα και σε κανέναν. Χρωστά στον εαυτό του και στα παιδιά του να βγει ακόμη πιο μαζικά και αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου του ενάντια στα ιμπεριαλιστικά δεσμά (ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- Ε.Ε.- ΔΝΤ), ενάντια στους ντόπιους εκμεταλλευτές του και λακέδες του ιμπεριαλισμού με τους λαούς που παλεύουν για τη ζωή και το μέλλον τους.
Ο καπιταλισμός δεν έχει μέλλον. η ανθρωπότητα έχει. Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς. Μαύρο στον μαύρο μέτωπο όλων αυτών που μαυρίζουν τη ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας υπηρετώντας το σύστημα της βαρβαρότητας.
Ψήφο σ’ αυτούς που συμβάλλουν στο δυνάμωμα της μαζικής λαϊκής πάλης. Ψήφο και συστράτευση με τις δυνάμεις της αντίστασης και της ελπίδας.
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΚΟΛΑΝΤΩΝΑΚΗΣ, υποψήφιος Χανίων με το συνδυασμό
ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ εκλογική συνεργασία
ΧΑΝΙΑ 2-5-2012
πηγή: ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: