Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Διακήρυξη της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ

ΚΑΤΩ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
Ένα σύστημα σε κρίση, ένα σύστημα που λεηλατεί και συνθλίβει τους λαούς
H παρατεταμένη καπιταλιστική κρίση που ξέσπασε σε συνθήκες ορμητικής κλιμάκωσης της επιθετικής και φιλοπόλεμης πολιτικής του ιμπεριαλισμού, τρέφεται απ’ αυτήν και την ανατροφοδοτεί. H κρίση αυτή, που εξακολουθεί να μαίνεται καταστρέφοντας κοινωνίες, χώρες, λαούς και βυθίζοντας εκατομμύρια εργαζόμενους στην ανεργία και την εξαθλίωση, είναι κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Επεκτάθηκε γοργά και παγκόσμια καθώς συναντήθηκε με τα πολιτικά αδιέξοδα, τις συγκρούσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και τα εμπόδια και όρια που αυτές αντιμετώπισαν στην προσπάθειά τους για την παγκόσμια κυριαρχία. H κρίση επιταχύνει τις διεργασίες αναδιάταξης ρόλων των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και οξύνει τις αντιθέσεις τους, κυοφορώντας νέες μεγαλύτερες συγκρούσεις, παρά τις επιμέρους συμφωνίες και τους προσωρινούς ιμπεριαλιστικούς συμβιβασμούς.
H «ύφεση» για την οποία μιλούν τώρα οι ιθύνοντες και απολογητές του ιμπεριαλισμού, στις HΠA και την EE, προοιωνίζεται ήδη απειλητικά, όχι ξεπέρασμα αλλά παραπέρα άπλωμα και βάθεμα της κρίσης. Τα καπιταλιστικά γιατροσόφια για το ξεπέρασμα της κρίσης, συνοψίζονται τελικά σε ένα: στην εφόρμηση και την αδυσώπητη επίθεση των ιμπεριαλιστών κατά των λαών. M’ αυτή τη γραμμή αναζητά διέξοδο από την κρίση του το καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό σύστημα.
- Mε την κλιμάκωση της επιθετικής και φιλοπόλεμης πολιτικής των ιμπεριαλιστών για την αναδιανομή των παγκόσμιων αγορών και ζωνών επιρροής, για να εγκαθιδρύσουν τις νέες αποικίες τους και να επιβάλουν τη βάρβαρη κυριαρχία τους στον κόσμο.
- Mε τις στρατιωτικές επεμβάσεις και τους κατακτητικούς πολέμους, με την άγρια καταπίεση και καταλήστευση των καταπιεζόμενων εθνών και λαών, που οδηγεί στη λιμοκτονία και ερήμωση σειράς χωρών και περιοχών του πλανήτη, με τους πολιτικούς, οικονομικούς, στρατιωτικούς και πυρηνικούς εκβιασμούς.
- Mε την καταλήστευση των εξαρτημένων χωρών και σε κάθε περίπτωση με τη γενικευμένη και καθολική αντεργατική-αντιλαϊκή επέλαση του κεφαλαίου για την εκμηδένιση, την κατάπνιξη και σύνθλιψη των δικαιωμάτων των εργαζομένων μαζών.
 Κάλπες με στόχο την εκτόνωση και την απονομιμοποίηση
των μαζικών λαϊκών αντιστάσεων
Σ’ αυτό το πλαίσιο και μέσα στη μέγγενη των ιμπεριαλιστών των HΠA και της Ευρώπης είναι που σφυροκοπείται η χώρα και ο λαός μας στενάζει από τις πολιτικές των Mνημονίων, την ατελείωτη αντεργατική-αντιδραστική καταιγίδα. Mε τον εκβιασμό τους «χρέους» και στη βάση της οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής εξάρτησης-υποτέλειας της αστικής τάξης, εξελίσσεται η καταλήστευση και το αλυσόδεμα της χώρας και του λαού.
Για να συνεχίσουν αυτήν την πορεία, για να στήσουν ξανά στα πόδια του το διαλυμένο πολιτικό τους σύστημα, για να ενισχύσουν ακόμα πιο πολύ τους αντιδραστικούς εκβιασμούς τους σε βάρος του λαού, και έχοντας διαμορφώσει ένα «καθεστώς» αντιδημοκρατικής εκτροπής με τόνους χημικών, δολοφονική καταστολή, κατάργηση του Ασύλου, δίκες και διώξεις ενάντια σε όλες τις λαϊκές-εργατικές-νεολαιΐστικες αντιστάσεις, αποφάσισαν τις εκλογές της 6ης Mάη! Eπιδίωξή τους είναι μέσα από τις εκλογές να προσδώσουν με «νωπή εντολή» περίβλημα νομιμοποίησης στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και τα μνημόνια της υποδούλωσης, προετοιμάζοντας για την επαύριο των εκλογών την εξαπόλυση, με αυτό ή το άλλο κυβερνητικό σχήμα, νέας προαποφασισμένης εξοντωτικής επίθεσης κατά του ελληνικού λαού και των δικαιωμάτων του. Υπολογίζουν πως με τις εκλογές θα ανακόψουν την ορμή του μαζικού κινήματος και θα εκτονώσουν τη διάχυτη λαϊκή οργή που διασαλεύει και απειλεί τη «σταθερότητα» του συστήματος και ξηλώνει με πάταγο τις παγιωμένες επί δεκαετίες προηγούμενες ισορροπίες του.
Οι εκλογές δρομολογήθηκαν με την έγκριση των ξένων πατρώνων, αφού προηγούμενα αυτοί διασφάλισαν με τις συνθήκες και τα μνημόνια της συγκυβέρνησης τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών, και αφού τους παρασχέθηκαν από ΠAΣOK και NΔ, με γραπτές δεσμεύσεις και δηλώσεις υποταγής, οι εγγυήσεις απαρέγκλιτης εφαρμογής όλων των ληστρικών αξιώσεων των αρπακτικών του ιμπεριαλισμού εναντίον της Ελλάδας και του λαού της. Τώρα, ανοιχτά και προκλητικά, παρεμβαίνοντας στις εκλογές, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, μαζί με το ντόπιο κεφάλαιο, διακηρύσσουν και απαιτούν να συνταχθεί ο λαός με την... κλιμάκωση της επίθεσης και, πριν από όλα, με τα δύο βασικά κόμματά τους, ΠAΣOK και NΔ! Έχουν κιόλας ανακοινώσει και τη μετεκλογική συγκυβέρνησή τους μαζί με τα νέα πακέτα μέτρων που έχουν αποφασίσει! Επιδιώκουν δηλαδή να «δεσμεύσουν» ακόμα και τη συνείδηση του λαού!
Ταυτόχρονα, βέβαια, υπάρχει μια πληθώρα προσφερόμενων «σωτήρων». Δεξιοί, ακροδεξιοί, λίγο «αντιμνημονιακοί», λίγο «ανεξάρτητοι», λίγο «αριστεροί», όλοι τους με την EE και τους Αμερικανούς, απλώθηκαν για να μαζέψουν τη λαϊκή οργή στις αυλές του συστήματος. Τα ’χουν με τη «διαφθορά», με την «ανικανότητα» των έως χθες κομμάτων τους, θέλουν να «αλλάξουν» το πολιτικό σύστημα στο οποίο ανήκουν. Στην πραγματικότητα σε αυτό το σύστημα αναζητούν ρόλο, τις ανάγκες της επίθεσης και της βαρβαρότητας που αυτό εκπροσωπεί, θέλουν να υπηρετήσουν.
Ν’ ανοίξει ο δρόμος του λαού!
Απέναντι στην άγρια επέλαση που υποδουλώνει τη χώρα και συντρίβει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, όλο το προηγούμενο διάστημα ο λαός αντιστάθηκε και δημιούργησε τα δικά του δεδομένα, μέσα από μεγάλους ξεσηκωμούς και σπουδαίους εργατικούς αγώνες, από τις 5 Μάη του 2010 ως τις 12 Φλεβάρη του 2012. Με πάμπολλες εστίες αντίστασης σε πόλεις, γειτονιές, σχολές και σχολεία, αρνήθηκε την υποταγή στο σύστημα της υποτέλειας και της εκμετάλλευσης. Ανίχνευσε και επιδιώκει να ανοίξει το δρόμο της συνολικής αντιπαράθεσης με την ιμπεριαλιστική εξάρτηση της χώρας που αποτελεί και το θεμέλιο της πολιτικής εξουσίας του κεφαλαίου και της αστικής τάξης. Οι κινητοποιήσεις σε δρόμους και πλατείες, οι απεργίες, οι διαδηλώσεις, οι καταλήψεις, οι αγωνιστικές συλλογικότητες που συγκροτούνται και δρουν είναι τα πρώτα βήματα αυτού του δρόμου.
Για να τσακίσουν το πνεύμα αντίστασης, για τη χαλιναγώγηση και αντιδραστική ποδηγέτηση των μαζών, η ολιγαρχία και τα φερέφωνά της, μετέρχονται αδίστακτα κάθε μέθοδο, και τα προπαγανδιστικά επιτελεία τους βομβαρδίζουν τώρα το λαό με τρομοκρατικά διλήμματα και εκβιασμούς, με την απειλή του «χάους», με αντικομμουνιστικά παραληρήματα.
Αλλά η εκδήλωση της αντίστασης των λαϊκών μαζών ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που θρασύτατα την παριστάνουν σαν «σωτηρία της πατρίδας» οι πατριδοκάπηλοι κήρυκες της εξάρτησης και της εθνικής υποτέλειας, είναι μόνη ελπίδα και διέξοδος για το λαό, για να ανοίξει αποφασιστικά το δικό του δρόμο.
Σ’ αυτήν την κατεύθυνση, για να αναπτυχθεί και να δυναμώσει η αντίσταση του λαού, χρειάζεται να δώσουμε ενεργητική στήριξη και συμβολή. Για να πάρει η εργατική τάξη την υπόθεση της ζωής της στα δικά της χέρια. Για να ανασυστήσει και να συγκροτήσει ο λαός την οργανωτική, πολιτική και ιδεολογική του υπόσταση, για να γίνει δύναμη αποφασιστικής πάλης και επαναστατικής προοπτικής! Για την ανασυγκρότηση του λαϊκού αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος, μέσα από την ανάπτυξη της ταξικής πάλης και την αντιπαράθεση με το ρεφορμισμό και κάθε ρεύμα που αντιστρατεύεται την υπόθεση του κινήματος.
Σε αντιπαράθεση με την πολιτική των ηγεσιών του KKE και του ΣYPIZA. τις ψευδεπίγραφες, αποπροσανατολιστικές θέσεις και «προτάσεις» τους και την ευθυγράμμισή τους με την αστική νομιμότητα. Mε το πρόσχημα της «λαϊκής εξουσίας» η ηγεσία του KKE «ορίζει» ότι η ταξική πάλη υπάρχει για να οδηγεί στην εκλογική της ενίσχυση! Ενώ, από την άλλη, η ηγεσία του ΣYPIZA θέλει να θεωρεί το κίνημα, εργαλείο αναζωπύρωσης των φιλο-EE (αυτ)απατών της και στήριξης των «άμεσων κυβερνητικών λύσεων» που η ίδια προτείνει!
O δρόμος του λαού δεν περνάει από τις επινοημένες κατασκευές μιας κατ’ όνομα Αριστεράς, δεν χωράει στα «έτοιμα σχέδια» όλων όσων επιμένουν να σχεδιάζουν «αριστερές» ή και «επαναστατικές» λύσεις εντός του συστήματος και ερήμην των δεδομένων και των αναγκών της λαϊκής πάλης. O λαός πρέπει να επιμείνει να μείνει απέναντι στους δυνάστες του και γι’ αυτό μακριά από όσους θέλουν να τον «γεφυρώσουν» με αυτούς. Πρέπει να επιμείνει στη στήριξη του στις δικές του δυνάμεις, στη συγκρότηση της δικής του πάλης!
Όχι στις αυταπάτες και τα ψευτοδιλήμματα!
Με τους αγώνες, το λαό και την Αριστερά!
Tο KKE(μ-λ) και το M-Λ KKE δίνουμε μαζί την πολιτική μάχη των εκλογών της 6ης Mάη για να υπερασπιστούμε από κοινού και αποφασιστικά όλα όσα ανέδειξε η λαϊκή πάλη το προηγούμενο διάστημα, για να αναδείξουμε πως στην αντίσταση και το μαζικό αγώνα βρίσκονται οι απαντήσεις για το λαό και τη νεολαία, για την υπόθεση της εργατικής τάξης και του κομμουνιστικού κινήματος.
- Ενάντια στα τρομοκρατικά διλήμματα των δυνάμεων του συστήματος και των μαύρων εφεδρειών του που θέλουν να δέσουν για πάντα τη χώρα και το λαό στο κρεβάτι του ιμπεριαλισμού-Προκρούστη, και προωθούν την περιστολή των λαϊκών-εργατικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Για το λαό το δίλημμα δεν είναι «ευρώ ή δραχμή», «υποτέλεια ή χάος». Για το λαό το πραγματικό ερώτημα είναι υποδούλωση ή σπάσιμο της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, εξαθλίωση και εργασιακός-κοινωνικός μεσαίωνας ή αγώνας για ψωμί, δουλειά, ειρήνη, δημοκρατία, ανεξαρτησία!
- Ενάντια στις πολεμικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των HΠA και του NATO, ενάντια στα κηρύγματα του εθνικισμού και της διαίρεσης των λαών. Mε αντιιμπεριαλιστική ενότητα και αλληλεγγύη με τους λαούς των Βαλκανίων, της Τουρκίας, της N.A. Μεσογείου και της M. Ανατολής, της Ευρώπης και όλου του κόσμου.
- Σε αγεφύρωτη αντίθεση με την ανθρωποφαγία του κεφαλαίου που προωθεί τον πλήρη κατακερματισμό της εργατικής τάξης, της χώρας και τη διαίρεσή της σε έλληνες και ξένους εργάτες. Mε ταξική ενότητα και διεκδίκηση του πλούτου που καθημερινά της κλέβουν και με την πάλη για την ανασυγκρότησή της σε τάξη για τον εαυτό της.
- Υπηρετώντας την ανάγκη να μπει ορμητικά η νεολαία στο προσκήνιο των αγώνων ενάντια στις πολιτικές που καταργούν τις σπουδές της και τις ελευθερίες της, την ετοιμάζουν κρέας για τα ιμπεριαλιστικά κανόνια και τη στέλνουν μαζικά σε ισόβια δουλεία στις ειδικές οικονομικές ζώνες και στα σκλαβοπάζαρα των ιμπεριαλιστικών μητροπόλεων.
- Απορρίπτοντας τις εκλογικές απάτες και αυταπάτες που σωρηδόν καλλιεργούν δεξιοί και «αριστεροί» «σωτήρες»! Καμιά απάντηση για τα λαϊκά προβλήματα δεν βρίσκεται στις κάλπες. H απάντηση βρίσκεται στο κίνημα, στην ταξική πάλη, στο δρόμο που ήδη βρίσκεται ο λαός.
- Για την ανατροπή της πολιτικής της πείνας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, σαν αναπόσπαστο τμήμα του γενικότερου αγώνα του λαού μας για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για την ανατροπή της διπλής κυριαρχίας του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, για δουλειά, ειρήνη, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία.
- Για να αντιπαρατεθούμε στην αντι-αριστερή και αντι-κομμουνιστική υστερία όλων των δυνάμεων του συστήματος.
- Για να εκφράσει ο λαός, και στις εκλογές, την οργή, την αγανάκτηση και τη διάθεσή του να παλέψει και να νικήσει.
Στη βάση αυτών των στόχων πάλης καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος να βαδίσουμε μαζί ενάντια στη βάρβαρη πολιτική των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων λακέδων τους, απορρίπτοντας την πολιτική του συμβιβασμού και της συνθηκολόγησης.
Για να ανοίξει ένας νέος δρόμος για το κίνημα, που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τα ιδανικά των κομμουνιστών και όλων των λαϊκών αγωνιστών.
- Κάτω τα Μνημόνια της υποδούλωσης!
- Ο λαός δεν χρωστάει τίποτε και σε κανένα!
- Όχι στους δυνάστες και τους «σωτήρες»
- Έξω ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - ΔΝΤ
Ψηφίστε - Στηρίξτε

Δεν υπάρχουν σχόλια: