Δημοσκόπηση της VPRC για το larissanet.gr
Σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2009 στο Νομό Λάρισας παρατηρούμε τις ακόλουθες διαφορές:
To ΠΑ.ΣΟ.Κ ήταν πρώτο με ποσοστό 40,8 % και τώρα παλεύει για την δεύτερη θέση και έχει 14,3 %.Έχει απώλειες 26,5 μονάδες ! Η Ν.Δ ήταν δεύτερο κόμμα με 36,2 % δηλαδή μεγαλύτερο από το Πανελλαδικό της ποσοστό.Τώρα είναι πρώτη αλλά με απώλειες 12,1 %.Στην τρίτη θέση ήταν το Κ.Κ.Ε στις βουλευτικές του 2009 στην Λάρισα με ποσοστό 9,5 % δύο μονάδες πάνω από το Πανελλήνιο ποσοστό του.Τώρα ανεβαίνει στο 13,9 % κερδίζει δηλαδή 4,4 μονάδες.Το ποσοστό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α το 2009 ήταν 4 % και σε αυτό το γκάλοπ παρουσιάζει μια μεγάλη άνοδο στο 10 % (+6 ποσοστιαίες μονάδες).
Το ΛΑ.Ο.Σ είχε 5,7 % και στην έρευνα πέφτει στο 2,8 % ! Από την πτώση του κερδισμένη είναι η Χρυσή Αυγή που το 2009 είχε μόλις 0,3 % και τώρα εκτινάσσεται στο 7,7 %.Σημαντική άνοδο φαίνεται να έχουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι που από 2,1 % το 2009 ανεβαίνουν στο 4,6 %.Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ πιάνει 1,5 % ενώ το 2009 είχε λίγο κάτω από 0,4 %.Τέλος να πούμε ότι στα νεοεμφανιζόμενα κόμματα καλύτερα τα πάνε οι Αν.Έλληνες με 8,5 % ενώ η Δημ.Αριστερά περιορίζεται στο 6,4 %.Μόλις 1,6 % είναι το ποσοστό για την ΔΗ.ΣΥ. της Ντόρας Μπακογιάννη και 0,7 % για την Δράση του Στέφανου Μάνου.Η Δράση δεν κατέβηκε στις βουλευτικές του 2009 ,αλλά στις ευρωεκλογές του 2009 είχε καταγράψει ποσοστό 0,4 % στο νομό Λάρισας και Πανελλαδικά 0,8 %.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: VPRC (Α.Μ. ΕΣΡ: 9), Μέλος του ΣΕΔΕΑ, της ESOMAR και της WAPOR.
ΑΝΑΘΕΣΗ: «larissa net» (www.larissanet.gr)
ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ: www.vprc.gr
ΣΚΟΠΟΣ: Η διερεύνηση των απόψεων της κοινής γνώμης σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις & ζητήματα που αφορούν το Νομό Λαρίσης.
ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις στα νοικοκυριά των ερωτώμενων και χρήση δομημένου ερωτηματολογίου, χωρίς κάλπη.
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: Κάτοικοι – Ψηφοφόροι Νομού Λαρίσης, 18 ετών και άνω.
ΠΕΡΙΟΧΗ: Νομός Λαρίσης.
ΔΕΙΓΜΑ: Το σχεδιασθέν μέγεθος του δείγματος ανέρχεται σε 800 άτομα.
ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Η έρευνα πεδίου πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα 19 Απριλίου έως 20 Απριλίου 2012.
ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ: Ακολουθήθηκε η μέθοδος της στρωματοποιημένης δειγματοληψίας. Τα στρώματα της έρευνας ήταν οι Καλλικρατικοί Δήμοι του Νομού Λαρίσης. Από κάθε στρώμα επελέγη τυχαίο δείγμα αριθμών τηλεφώνων (που παράγεται με γεννήτρια τυχαίων αριθμών - random number generator), ισοκατανεμημένο σε όλα τα τηλεφωνικά κέντρα του στρώματος, μεγέθους ανάλογου του πληθυσμού (άνω των 18 ετών) του στρώματος. Με την εν λόγω δειγματοληπτική μέθοδο εξασφαλίσθηκε η τυχαιότητα και αντιπροσωπευτικότητα του δείγματος, ως προς τα βασικά χαρακτηριστικά του πραγματικού πληθυσμού των περιοχών της έρευνας.
ΤΥΠΙΚΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ:Το μέγιστο στατιστικό σφάλμα για τα αποτελέσματα της έρευνας είναι 4,17%.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥ: Για την πραγματοποίηση της έρευνας εργάστηκαν 26 ερευνητές και 3 επόπτες.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ VPRC: Τα ποσοστά των απαντήσεων της έρευνας παρουσιάζονται σε στρογγυλοποιημένη μορφή και για αυτό το λόγο σε κάποιες περιπτώσεις δεν αθροίζουν στο 100%.
Σε κάθε διάγραμμα της έρευνας παρουσιάζεται ως τίτλος η πλήρης διατύπωση της ερώτησης, η οποία ετέθη στους ερωτώμενους. Η έρευνα αυτή δεν συνοδεύεται από ειδικό κείμενο συμπερασμάτων της εταιρείας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου