Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Δημοσκόπηση της VPRC στο νομό Λάρισας για το larissanet.gr: Μάχη για την δεύτερη θέση δίνουν Κ.Κ.Ε και ΠΑ.ΣΟ.Κ.Μπροστά η Ν.Δ. με 24,1 %.το ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει 14,3 %,το Κ.Κ.Ε 13,9 % και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α 10,0%.Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στο 1,5 %Σύγκριση με τις βουλευτικές του 2009.Σχόλιο του Red Star.



Δημοσκόπηση της VPRC για το larissanet.gr


Σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2009 στο Νομό Λάρισας παρατηρούμε τις ακόλουθες διαφορές:

To ΠΑ.ΣΟ.Κ ήταν πρώτο με ποσοστό 40,8 % και τώρα παλεύει για την δεύτερη θέση και έχει 14,3 %.Έχει απώλειες 26,5 μονάδες ! Η Ν.Δ ήταν δεύτερο κόμμα με 36,2 % δηλαδή μεγαλύτερο από το Πανελλαδικό της ποσοστό.Τώρα είναι πρώτη αλλά με απώλειες 12,1 %.Στην τρίτη θέση ήταν το Κ.Κ.Ε στις βουλευτικές του 2009 στην Λάρισα με ποσοστό 9,5 % δύο μονάδες πάνω από το Πανελλήνιο ποσοστό του.Τώρα ανεβαίνει στο 13,9 % κερδίζει δηλαδή 4,4 μονάδες.Το ποσοστό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α το 2009 ήταν 4 % και σε αυτό το γκάλοπ παρουσιάζει  μια μεγάλη άνοδο στο 10 % (+6 ποσοστιαίες μονάδες).
Το ΛΑ.Ο.Σ είχε 5,7 % και στην έρευνα πέφτει στο 2,8 % ! Από την πτώση του κερδισμένη είναι η Χρυσή Αυγή που το 2009 είχε μόλις 0,3 % και τώρα εκτινάσσεται στο 7,7 %.Σημαντική άνοδο φαίνεται να έχουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι που από 2,1 % το 2009 ανεβαίνουν στο 4,6 %.Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ πιάνει 1,5  % ενώ το 2009 είχε λίγο κάτω από 0,4 %.Τέλος να πούμε ότι στα νεοεμφανιζόμενα κόμματα καλύτερα τα πάνε οι Αν.Έλληνες με 8,5 % ενώ η Δημ.Αριστερά περιορίζεται στο 6,4 %.Μόλις 1,6 % είναι το ποσοστό για την ΔΗ.ΣΥ. της Ντόρας Μπακογιάννη και 0,7 % για την Δράση του Στέφανου Μάνου.Η Δράση δεν κατέβηκε στις βουλευτικές του 2009 ,αλλά στις ευρωεκλογές του 2009 είχε καταγράψει ποσοστό 0,4 % στο νομό Λάρισας και Πανελλαδικά 0,8 %.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
ΕΤΑΙΡΕΙΑVPRC (Α.Μ. ΕΣΡ: 9), Μέλος του ΣΕΔΕΑ, της ESOMAR και της WAPOR.
ΑΝΑΘΕΣΗ: «larissa net» (www.larissanet.gr)
ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ:  www.vprc.gr
ΣΚΟΠΟΣ: Η διερεύνηση των απόψεων της κοινής γνώμης σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις & ζητήματα που αφορούν το Νομό Λαρίσης. 
ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις στα νοικοκυριά των ερωτώμενων και χρήση δομημένου ερωτηματολογίου, χωρίς κάλπη.                                                                                                                 
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣΚάτοικοι – Ψηφοφόροι Νομού Λαρίσης, 18 ετών και άνω.
ΠΕΡΙΟΧΗΝομός Λαρίσης.
ΔΕΙΓΜΑΤο σχεδιασθέν μέγεθος του δείγματος ανέρχεται σε 800 άτομα.
ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣΗ έρευνα πεδίου πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα 19 Απριλίου έως  20 Απριλίου 2012.
ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣΑκολουθήθηκε η μέθοδος της στρωματοποιημένης δειγματοληψίας. Τα στρώματα της έρευνας ήταν οι Καλλικρατικοί Δήμοι του Νομού Λαρίσης. Από κάθε στρώμα επελέγη τυχαίο δείγμα αριθμών τηλεφώνων (που παράγεται με γεννήτρια τυχαίων αριθμών - random number generator), ισοκατανεμημένο σε όλα τα τηλεφωνικά κέντρα του στρώματος, μεγέθους ανάλογου του πληθυσμού (άνω των 18 ετών) του στρώματος. Με την εν λόγω δειγματοληπτική μέθοδο εξασφαλίσθηκε η τυχαιότητα και αντιπροσωπευτικότητα του δείγματος, ως προς τα βασικά χαρακτηριστικά του πραγματικού πληθυσμού των περιοχών της έρευνας.
ΤΥΠΙΚΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ:Το μέγιστο στατιστικό σφάλμα για τα αποτελέσματα της έρευνας είναι 4,17%.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥΓια την πραγματοποίηση της έρευνας εργάστηκαν 26 ερευνητές και 3 επόπτες.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ  VPRC: Τα ποσοστά των απαντήσεων της έρευνας παρουσιάζονται σε στρογγυλοποιημένη μορφή και για αυτό το λόγο σε κάποιες περιπτώσεις δεν αθροίζουν στο 100%.

Σε κάθε διάγραμμα της έρευνας παρουσιάζεται ως τίτλος η πλήρης διατύπωση της ερώτησης, η οποία ετέθη στους ερωτώμενους. Η έρευνα αυτή δεν συνοδεύεται από ειδικό κείμενο συμπερασμάτων της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: