Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Τις πιο κρίσιμες μάχες τις έχουμε μπροστά μας.


Σε μαζική συγκέντρωση στη Νέα Ιωνία μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ



Πλήθος κόσμου, οικογένειες, εργαζόμενοι όλων των ηλικιών και νεολαίοι, βρέθηκαν χτες στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Νέα Ιωνία, μια από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων, όπου μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Μεταξύ άλλων σημείωσε:
«Είμαστε αισιόδοξοι. Υπάρχει καινούργιος κόσμος που έχει προσεγγίσει το Κόμμα, ιδιαίτερα κόσμος των τελευταίων τριών χρόνων μέσα από τις εμπειρίες της ταξικής πάλης σε συνθήκες κρίσης. Παλεύουμε για όσο γίνεται πιο υψηλά ποσοστά του ΚΚΕ. Και υπάρχει "ψωμί" μέχρι τις εκλογές, να μην αφήσουμε κάποιον ξεμοναχιασμένο στα διλήμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ή στα ροζ σύννεφα και τις αυταπάτες».

«Ολες οι λύσεις που προτείνονται είναι δοκιμασμένες. Και των δυο μεγάλων κομμάτων και των άλλων. Εχουν δοκιμαστεί. Είτε μες στα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ και της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη, είτε μες στα συνθήματα της σοσιαλδημοκρατίας στη Λατινική Αμερική. Σήμερα δεν κρίνεται τι θα γίνει τα επόμενα 10 χρόνια στην Ελλάδα, κρίνεται αν στις 7 και στις 8 του Μάη θα υπάρχει λαός ετοιμοπόλεμος να εμποδίσει τα χειρότερα», ή «αν θα είναι ηττημένος ή απογοητευμένος. Ολα τα άλλα θα κριθούν στην πορεία. Αυτή η κρίσιμη μάχη δεν πρέπει να χαθεί. Τις πιο κρίσιμες τις έχουμε μπροστά μας».

 
«Θα πάμε σε αυτούς που δεν έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν ΚΚΕ, στο φτωχό εργάτη. Αυτός μπορεί να κερδηθεί και στην κάλπη. Κι αν δεν κερδηθεί μέχρι την κάλπη, αυτά που θα του πούμε τώρα, είναι παρακαταθήκη για τις 8, τις 9, τις 10 του Μάη, τους επόμενους μήνες. Χρειάζεται πολλή δουλειά, με μαχητικότητα, με αισιοδοξία, είμαστε έμπειροι, είμαστε ικανοί να αντέχουμε, μπορούμε να κινηθούμε και στις στροφές και στις ανηφόρες και στις κατηφόρες» είπε η Αλέκα Παπαρήγα και σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Με εμπιστοσύνη στο λαό - κανένα δεν πρόκειται να τον εκδικηθούμε αν δεν μας ψήφισε - αλλά και με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα. Πίσω δεν κάνουμε. Δοκιμασμένες λύσεις που χαντάκωσαν το λαό και τους λαούς δεν θα τις δοκιμάσουμε».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: