Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Κρήτη: Για "ξεπούλημα" των Λινοπεραμάτων μιλά το ΚΚΕ.


Σε ανακοίνωση της η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ αναφέρει: 



"Το ακόμα μεγαλύτερο ξεπούλημα της παραλιακής περιοχής Αμμουδάρας και Λινοπεραμάτων, ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ .Το νομικό πλαίσιο το έχουν ψηφίσει ήδη μέσω «Fast Track». Είναι προκλητικοί: με το νόμο για τα «Φαστ Τρακ», που ψήφισαν πέρσι το καλοκαίρι, δίνουν πλήρη ασυδοσία τους επιχειρηματικούς ομίλους, με τον ίδιο νόμο που  χαρατσώνουν άγρια τους κατοίκους για τη δήθεν «ταχτοποίηση των αυθαιρέτων».

Το δρόμο ανοίγουν η ΟΛΗ Α.Ε. από τη μια και η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου από την άλλη.

Οι εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, υποψήφιοι τους στις εκλογές και στελέχη τους στην Τοπική Διοίκηση, υποκριτικά σήμερα «ξεσπαθώνουν» απέναντι στα «κακά» επιχειρηματικά σχέδια αλλά την ίδια στιγμή ζητούν αναβαθμισμένο ρόλο για την επιχειρηματική δράση της Δημοτικής Αρχή Μαλεβιζίου στην περιοχή Λινοπεραμάτων – Αμμουδάρας. Εφαρμόζουν τον «Καλλικράτη» που καθιστά τις Δημοτικές Αρχές Μάνατζερ και τους δημότες πελάτες.  
Οι «αγωνιστικές» κορώνες των εκπροσώπων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες του δικομματισμού. Η πρόταση τους είναι μια από τα ίδια, οι ανταγωνισμοί τους είναι για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη διανομή των κερδών.. 
Το ΚΚΕ τοποθετήθηκε στο θέμα και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου (18/4)  με τον  Μιχάλη Χουστουλάκη, δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ και τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος του ΔΣ τηw Περιφερικής  Ένωσης Δήμων Κρήτης  και υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ. Τοποθετήθηκαν κόντρα στην επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου να μετατρέψει τη συνεδρίαση σε προεκλογική φιέστα. 


Ανέδειξαν τα προβλήματα που προκύπτουν από την «ανάπτυξη» με σκοπό το κέρδος και τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής που είναι εναρμονισμένη με τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Παρουσίασαν  την πρόταση του ΚΚΕ για άλλου τύπου ανάπτυξη που στόχο θα έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Καμιά στήριξη δεν παρείχαν στα επιχειρηματικά σχέδια του ΟΛΗ ή της διοίκησης του Δήμου (ΠΑΣΟΚ). 



Στην ψηφοφορία ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ στο Μαλεβίζι ψήφησε να απομακρυνθούν άμεσα οι επικίνδυνες και εύφλεκτες εγκαταστάσεις που επιβαρύνουν το περιβάλλον της περιοχής. Κατήγγειλε το ρόλο των κυβερνητικών βουλευτών (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ)  γιατί η πολιτική που στηρίζουν είναι αυτή που ευθύνεται για τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής και πρότεινε το δημοτικό συμβούλιο αν υιοθετήσει με ψήφισμα του τη θέση αυτή. Φυσικά η δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ) δεν έκανε δεκτές τις προτάσεις.

Οι διαξιφισμοί  Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου και ΟΛΗ Α.Ε. δεν πηγάζουν από ενδιαφέρον για  λύση των προβλημάτων των κατοίκων της περιοχής Λινοπεραμάτων, Αμμουδάρας και Γαζίου. Ανταγωνίζονται ποιος από τους δύο θα είναι ο καλύτερος επιχειρηματίας στην περιοχή, ο Δήμος ή η ΟΛΗ Α.Ε. Ο ανταγωνισμός τους πηγάζει από το νέο ρόλο που προβλέπει ο «Καλλικράτης» για τους δήμους ως τοπικές επιχειρηματικές οντότητες. Από την άλλη η ΟΛΗ Α.Ε. εξυπηρετεί τα δικά της επιχειρηματικά συμφέροντα και προσπαθεί να ανεβάσει την αξία της επιχείρησης ενόψει της πώλησης της από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Οι ανταγωνισμοί αυτοί, όποιος και να επικρατήσει, μόνο μεγαλύτερα βάρη θα προσθέσουν στο λαό και το περιβάλλον.
Η πολιτική της περεταίρω παράδοσης της ενέργειας (ηλεκτρισμός και καύσιμα) σε επιχειρηματικούς ομίλους είναι φανερό ότι μόνο ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση στους κατοίκους της περιοχής θα σημάνει.
Η πρόταση του ΚΚΕ για 100% δημόσιες ακτές, λιμάνια, ενέργεια και στρατηγικές υποδομές αποτελεί τη μοναδική φιλολαϊκή απάντηση στα ζητήματα αυτά. Προϋποθέτει ταυτόχρονα ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας, εξουσία του λαού και όχι των μονοπωλίων.
Στις σημερινές συνθήκες η λαϊκή απαίτηση για προστασία του περιβάλλοντος, αναψυχή και ανάπτυξη σε όφελος του λαού συμπυκνώνεται στην πρόταση του ΚΚΕ για Λαϊκή Εξουσία. Σημαίνει κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων παραγωγής, των στρατηγικών υποδομών της χώρας και του φυσικού της πλούτου, σημαίνει κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, σημαίνει εργατικό έλεγχο.
Τα παραπάνω είναι ένας ακόμα λόγος στις εκλογές ο λαός να καταψηφίσει το πολιτικό προσωπικό της πλουτοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και τα κόμματα παραφυάδες τους. Με τη λαϊκή ψήφο να  ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ  ώστε να μπουν εμπόδια στα σχέδια για ακόμα μεγαλύτερο ξεπούλημα της περιοχής και ταυτόχρονα να ανοίξει ο δρόμος για να διεκδικήσει ο λαός την εξουσία.

Πηγή:www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: