Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»:Aνάχωμα της λαϊκής δυσαρέσκειας.


«Μαγειρεύουν» συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας


Το ρόλο που παίζει το κόμμα «Ανεξάρτητοι Ελληνες» ως ανάχωμα προεκλογικά της λαϊκής δυσαρέσκειας και συμπλήρωμα μιας κυβέρνησης συνεργασίας του μαύρου μετώπου μετά τις εκλογές, επιβεβαίωσε ουσιαστικά με χτεσινές δηλώσεις του ο βουλευτής Χρ. Ζώης, που έχει προσχωρήσει στο κόμμα του Π. Καμμένου. Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, σε συνέντευξή του (στον «Real Fm») εκτίμησε πως την επόμενη μέρα των εκλογών οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» πρέπει να είναι παρόντες.

«Πιστεύω ότι οι "Ανεξάρτητοι Ελληνες" πρέπει να είναι παρόντες. Δεν είμαστε μια δύναμη όπου θα καταγραφεί η αντίδραση. Είμαστε αποφασισμένοι - και πρέπει να δείχνουμε την αποφασιστικότητά μας - να αναλάβουμε μερίδιο ευθύνης για την διακυβέρνηση του τόπου και να μην χαρίσουμε τις πρωτοβουλίες σε κανέναν άλλον. Από εκεί και πέρα αντιλαμβάνεστε ότι η επιθυμία μας είναι να καταγραφούμε ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη»,δήλωσε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά ότι οι αντιμνημονιακές κορόνες και οι κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις του επικεφαλής του νέου μορφώματος ότι δε θα συνεργαστεί μετεκλογικά με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή όποια άλλη φιλομνημονιακή δύναμη δεν είναι παρά κούφια λόγια για ψηφοθηρία.
Ο ίδιος εξάλλου ο Χρ. Ζώης παραδέχθηκε ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα παρέκκλισης του μνημονίου». Το πλαίσιο συμμετοχής σε μια κυβέρνηση συνεργασίας της πλουτοκρατίας προσδιορίζεται άλλωστε από την ίδια την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος του Π. Καμμένου, στην οποία διακηρύσσεται η πίστη του «στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας», αλλά και «σε μια ορθολογική ανάπτυξη με κυρίαρχο μοχλό την ελεύθερη αγορά».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: