Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

25η Μαρτίου, Ν. Υόρκη - Πορεία Αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό, στην 5η Λεωφόρο

Δελτίο τύπου του «Δελτίου Αλληλεγγύης» και του «Occupy Astoria» στη Ν. Υόρκη


Όπως κάθε χρόνο, Έλληνες, Ελληνο-Αμερικανοί και Φιλέλληνες στην Νέα Υόρκη πραγματοποίησαν παρέλαση στην Πέμπτη Λεωφόρο γιορτάζοντας τον ελληνικό αγώνα για εθνική ανεξαρτησία.

Φέτος, ωστόσο, το μήνυμα της ανεξαρτησίας είχε διαφορετικό χαρακτήρα. Η ομογένεια εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα με ένα κοινό μήνυμα. Το μήνυμα αυτό πήρε πιο συγκεκριμένο χαρακτήρα με την συμμετοχή στην παρέλαση δύο νέων ομάδων, του «Δικτύου Ελληνικής Αλληλεγύης»  (Greek Solidarity Network) και του Occupy Astoria LIC. 


Καθώς ο λαός της Ελλάδας αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική λιτότητας και κοινωνικής εξαθλίωσης την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), τo «Δίκτυο Αλληλεγύης» και το Occupy Astoria LIC συμμετείχαν στην παρέλαση προκειμένου να καταγγείλουν τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής της οριζόντιας λιτότητας για την απόσβεση ενός άδικου χρέους. Μιας πολιτικής που επιπρόσθετα επιβάλλεται στον Ελληνικό Λαό από μια μη-εκλεγμένη, τεχνοκρατική κυβέρνηση που εξυπηρετεί πρωτίστως τα συμφέροντα των οικονομικών και πολιτικών ελίτ.

Καθημερινά άνθρωποι χάνουν την εργασία τους, το σπίτι τους, τους πόρους ζωής τους. Η έλλειψη στέγης, η πείνα και η απόγνωση εξαχρειώνουν την Ελληνική κοινωνία. Η κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών, η υποβάθμιση της ζωής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των ανέργων, ο αργός θάνατος των εκατομμυρίων νεόπτωχων που απειλούνται από την πείνα και την μη πρόσβαση τους σε φάρμακα και δημόσια νοσοκομεία, οι βάρβαρες επιθέσεις της αστυνομίας, οι δολοφονίες μεταναστών καταδεικνύουν τις αδυναμίες και τελικά την αποτυχία του μοντέλου του «κοινωνικού καπιταλισμού».

Οι πραγματικές αιτίες της κρίσης και η κατάσταση στην Ελλάδα έχουν παραποιηθεί μέσα από μια συκοφαντική εκστρατεία των κέντρων που προωθούν την αμείλικτη λιτότητα και εκείνων των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης που τους υποστηρίζουν ενάντια στον ελληνικό λαό. Η δαιμονοποίηση ολόκληρων κοινωνιών, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, αποτελεί μηχανισμό άσκησης ελέγχου καθώς καλλιεργεί την έχθρα και την καχυποψία ανάμεσα σε κοινωνίες και λαούς των οποίων τα συμφέροντα είναι κοινά.

Το «Δίκτυο Ελληνικής Αλληλεγύης» και το «Occupy Astoria LIC» αντιτάσσονται σε αυτά τα ρατσιστικά στερεότυπα και υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων των ανθρώπων να αποφασίζουν ελεύθερα για το μέλλον τους.



__________________________________

  • Το Occupy Astoria LIC (www.OccupyAstoriaLIC.org) είναι μία απο τις πολλές Γενικές Συνελεύσεις οι οποίες φέρνουν το μήνυμα του Occupy στο επίπεδο της κοινότητας προωθώντας μεταρρυθμίσεις σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο ενός οικονομικού συστήματος το οποίο δεν εξυπηρετεί το 99%. Το Occupy Astoria LIC συμμετέχει σε αυτήν την δράση καθώς η Αστόρια αποτελεί το κέντρο της Ελληνο-Αμερικανικής κοινότητας στην Νέα Υόρκη, της μεγαλύτερης Ελληνικής  κοινότητας στην διασπορά.
  • Το Δίκτυο Ελληνικής Αλληλεγγύης (Greek Solidarity Network) είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία Ελλήνων ακαδημαϊκών και νέων επαγγελματιών με έδρα την Νέα Υόρκη η οποία έχει ως στόχο την ενημέρωση όσον αφορά την κατάσταση στην Ελλάδα και την υποστήριξη του Ελληνικού λαού. Η οργάνωση της συγκέντρωσης στο Liberty Plaza σε συνεργασία με την πρωτοβουλία «Παγκόσμια Ημέρα Κινητοποίησης: Είμαστε Όλοι Έλληνες» στις 18 Φεβρουαρίου 2012 ήταν η πρώτη δράση που οργάνωσε το Δίκτυο Ελληνικής Αλληλεγγύης. Επικοινωνία: greeksolidaritynet@yahoo.com / info@OccupyAstoriaLIC.org
ΠΗΓΗ-WWW.XEKINIMA.ORG

Δεν υπάρχουν σχόλια: