Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Οι «μαϊμούδες» και η εξαθλίωση των αναπήρων.



Οι «μαϊμούδες» και η εξαθλίωση των αναπήρων 


«Λαβράκια» ισχυρίστηκε ο υφυπουργός Υγείας, Μάρκος Μπόλαρης, μιλώντας την Παρασκευή το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA», ότι έβγαλε η διαδικασία της απογραφής των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, η οποία ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα. Ο υφυπουργός έκανε μεν λόγο για δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις που λαμβάνουν «μαϊμού ή διπλά και τριπλά επιδόματα», δεν είπε όμως κουβέντα για τα χιλιάδες άτομα με αναπηρία ή χρόνια πάσχοντες που δεν παίρνουν κανένα επίδομα ή παίρνουν εξευτελιστικά επιδόματα των 300 ευρώ.
Αλήθεια, γιατί δεν έκανε απογραφή το υπουργείο για να φανούν οι πραγματικές ανάγκες, η αναντιστοιχία στους ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες και σε αυτούς που παίρνουν επίδομα; Είναι ενδεικτικό ότι -σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας- οι δικαιούχοι ανέρχονται περίπου στους 220.000. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία ή με χρόνια πάθηση ανέρχεται στο 10% του πληθυσμού. Από αυτούς, οι 500.000 έχουν βαριά αναπηρία και οι μισοί και πλέον δεν παίρνουν κανένα επίδομα. Για να μη μιλήσουμε για τα χιλιάδες ΑμΕΑ που είναι αποκλεισμένα από την Ειδική Αγωγή. Την ίδια ώρα, που το υπουργείο κυνηγάει τους «ανάπηρους μαϊμού», στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας έχει στηθεί ένα σωστό σφαγείο περικοπής ποσοστών αναπηρίας, προκειμένου οι ανάπηροι να χάσουν τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή να μειωθούν οι συντάξεις τους.
Οπως είπε ο Μ. Μπόλαρης, το επόμενο βήμα της απογραφής είναι ο έλεγχος, ώστε να διαπιστωθεί εάν αυτοί που απογράφηκαν δικαιούνται να παίρνουν τα επιδόματα. Δηλαδή, αν κάποιος εργαζόμενος με ανάπηρο παιδί παίρνει επίδομα και από το ασφαλιστικό του Ταμείο και το προνοιακό επίδομα, ενδέχεται να του κόψουν το ένα από τα δυο! Τι θέλει να μας πει το υπουργείο; Οτι δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο στην Πρόνοια των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αλλά τα χρήματα που θα εξασφαλίσει από τις «μαϊμούδες» θα τα πάρουν οι ανάπηροι;

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: