Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Παράνομη η προσπάθεια στρατολόγησης μαθητών από το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων «Αθηνά» το οποίο καλεί σε παράνομες για το πολίτευμα δράσεις - Ερώτηση του Τ.Κουράκη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ.


Προς τα Υπουργεία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων - Εσωτερικών - Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Εθνικής Άμυνας


Τον νόμο στα χέρια τους καλούν τους πολίτες να πάρουν ομάδες αυτόκλητων πολιτοφυλάκων, η λειτουργία και ο σκοπός των οποίων θυμίζουν έντονα παραστρατιωτικές οργανώσεις.
Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων «Αθηνά»(Ε.Κ.Ε.Ο.) εμφανίζεται ως  ένα  κοινωφελές ερευνητικό κέντρο. Η παρουσία του μέσω της ιστοσελίδας του το καθιστά ιδιαιτέρως επικίνδυνο, καθώς προτρέπει σε δημιουργία μορφωμάτων παράνομων και επικίνδυνων για το δημοκρατικό πολίτευμα., όπως αυτό της   Ελληνικής Πολιτοφυλακής το οποίο είναι παράρτημα του Ε.Κ.Ε.Ο.

Το Ε.Κ.Ε.Ο. μας πληροφορεί ότι: Η Ελληνική Πολιτοφυλακή (Hellenic Neighborhood Watch) αποτελείται από Έλληνες Πολίτες, υποστηρίζεται από τους Έλληνες Πολίτες για να ενισχύσει την ασφάλεια όλων των Πολιτών που κατοικούν στην Ελλάδα (ανεξαρτήτως θρησκεύματος ή εθνικότητας). Ως μη κερδοσκοπικής φύσεως οργανισμός (ως παράρτημα του EKEO) σκοπό έχει να υπερασπίζεται αφιλοκερδώς την ασφάλεια όλων των Πολιτών εντός της επικράτειας της Ελλάδας, ένα καθήκον που έχει κάθε πολίτης μόνο που τώρα μπορεί να γίνει με συντεταγμένο και επιστημονικό τρόπο. Τα στελέχη της πολιτοφυλακής είναι εθελοντές Έλληνες πολίτες (με πιθανότητα έμμισθης σχέσης) που οργανώνονται σε ιεραρχημένες ομάδες ασφαλείας προκειμένου να διεξάγουν περιπολίες όλο το 24ωρο εντοπίζοντας πάσης φύσεως ποινικές παραβάσεις έτσι ώστε: (α) να αποτρέπουν τη διάπραξη κακουργημάτων και αυτόφωρων πλημμελημάτων και (β) να συλλαμβάνουν αυτούς που διαπράττουν αυτόφωρα πλημμελήματα η κακουργήματα .
Συγκεκριμένα το Ε.Κ.Ε.Ο. καλεί όλους τους Έλληνες να εγγραφούν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Πολιτοφυλακής στο facebook και να ενημερώνονται από εκεί για τη στελέχωση και τις δραστηριότητές της. Σύμφωνα με όσα αναφέρει: «Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τα Κρατικά Σώματα Ασφαλείας δεν επαρκούν σε περίοδο κρίσης ενώ ο Στρατός δεν πρέπει με κανένα τρόπο να εμπλακεί στην καταστολή πλήθους και ταραχών αφού θα χάσει αμέσως την αίγλη του στον Ελληνικό Λαό που θα τον συνδέσει άμεσα με θλιβερές περιόδους του παρελθόντος. Ούτε η Ελληνική Πολιτοφυλακή θα εμπλακεί ποτέ στην καταστολή των διαδηλώσεων των πολιτών που θίγονται και αγωνιούν για την οικονομική μας εξαθλίωση αλλά όμως θα υπερασπίζονται και θα υποστηρίζουν όσους Έλληνες Πολίτες κινδυνεύουν την περίοδο αυτών των κοινωνικών ταραχών και εκρήξεων. Αν δεν εμπλακούν επώνυμα στελέχη της Ελληνικής Πολιτοφυλακής με συντεταγμένο και δημοκρατικό τρόπο στην υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας κάθε περιοχής θα το κάνουν κουκουλοφόροι με όπλα και κίνητρα που θα προκαλούσαν εφιάλτη σε κάθε Έλληνα Πολίτη.»
Επιπλέον το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων καλεί όλους τους μαθητές ηλικίας 16 ετών και άνω να γραφτούν μέλη της ιστοσελίδας Ελληνική Πολιτοφυλακή στο facebook προκειμένου να ενημερώνονται στο εξής για τις δραστηριότητες της Ελληνικής Πολιτοφυλακής. Σύμφωνα με το κάλεσμά τους: Οι Μαθητές Πολιτοφύλακες αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η ενδοσχολική βία, η καταπίεση μαθητών από άλλους μαθητές και η παράνομη παρουσία και δράση εξωσχολικών στο χώρο των Γυμνασίων και Λυκείων. Στο προαύλιο του σχολείου οι Πολιτοφύλακες παρατηρούν και καταγράφουν επιθετικές συμπεριφορές η δέχονται καταγγελίες συμμαθητών τους (Γυμνάσιο – Λύκειο) για φαινόμενα καταπίεσης και εκφοβισμού. Οι Μαθητές Πολιτοφύλακες ενημερώνουν τους καθηγητές τους για τα φαινόμενα αυτά ενώ επεμβαίνουν με ειρηνικό τρόπο προκειμένου να διευθετήσουν τη διαφορά και να λύσουν το πρόβλημα που υπάρχει. Αν η συμπεριφορά ορισμένου ατόμου παραμένει βίαιη και επιθετική τότε προσπαθούν να υπερασπιστούν τον αδύναμο μαθητή χωρίς να βλάπτουν τον άλλο φυσικά αφού η βία στο σχολείο απαγορεύεται. Με τον τρόπο αυτό στα προαύλια των σχολείων θα υπάρχει μια συνεχής περιπολία εθελοντών ειρηνοποιών (Μαθητών Πολιτοφυλάκων) που θα αναφέρουν στους καθηγητές τους και στους ενήλικες πολιτοφύλακες που θα περιπολούν εκτός σχολείου κάθε παραβατική συμπεριφορά. Επίσης, ο εντοπισμός νεαρών μαθητών που είναι επιρρεπείς σε εγκληματική συμπεριφορά θα αποτρέψει όχι μόνο την διάπραξη εγκλημάτων στο χώρο των σχολείων αλλά θα νουθετήσει και τον ίδιο τον παραβάτη μαθητή εντάσσοντας τον και πάλι στο χώρο της τάξης.
Ακόμη οι μαθητές πολιτοφύλακες εντοπίζουν στο διαδίκτυο φαινόμενα ηλεκτρονικού εγκλήματος (πχ παιδεραστίας, ναρκωτικών, πρόθεση αυτοκτονίας η διάπραξης εγκλήματος κλπ) και μπορούν να τα αναρτούν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Πολιτοφυλακής στο facebook για την ενημέρωση όλων των Ελλήνων. Παράλληλα μαθαίνουν τις βασικές αρχές της νομιμότητας και αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση για όλους τους συμμαθητές τους οι οποίοι θα τους θεωρούν φύλακες και προστάτες τους.
Τέλος, καλούνται οι γονείς που παρακολουθούν τις δραστηριότητες του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων και της Ελληνικής Πολιτοφυλακής να εγγραφούν στην ιστοσελίδα και να παροτρύνουν και τα παιδιά τους να γίνουν μέλη. Η Ελληνική Πολιτοφυλακή (Hellenic Civil Guard) στο χώρο των σχολείων μπορεί να μειώσει την παιδική εγκληματικότητα.
Επειδή τελευταία έχουν πληθύνει οργανωμένες επιχειρήσεις στρατολόγησης από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης,  ενώ επιχειρείται να δικαιολογηθούν οι ενέργειες αυτές λόγω της έκτακτης κατάστασης της χώρας
Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί
1.    Θα ζητηθεί η παρέμβαση του εισαγγελέα(αν δεν έχει ήδη παρέμβει αυτεπαγγέλτως) για την παρότρυνση σε παράνομες και επικίνδυνες για το δημοκρατικό πολίτευμα μορφές οργάνωσης  και δράσης από το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων «Αθηνά»;
2.    Πώς θα αντιμετωπίσουν τα επικίνδυνα  φαινόμενα  φασιστικής έμπνευσης και πρακτικής που αναπτύσσονται από παρόμοιες οργανώσεις;
Ο ερωτών βουλευτής
Τάσος  Κουράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: