Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Κ.Κ.Ε: Έκρηξη της ανεργίας με εφιαλτικές διαστάσεις για τους νέους.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.



Ο  ευρωβουλευτής του ΚΚΕ  Γιώργος Τούσσας,  παρεμβαίνοντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, σχετικά με τις εκρηκτικές διαστάσεις της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων, σε ΕΕ και Ελλάδα,  που εκτινάσσεται από τη βάρβαρη πολιτική ΕΕ, των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, πλουτοκρατίας, οδηγώντας στην αναγκαστική μετανάστευση χιλιάδων νέων ανθρώπων στην Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους, όπου και πάλι που έρχονται αντιμέτωποι με την ίδια σκληρή καπιταλιστική εκμετάλλευση, τόνισε τα εξής:

"Η καπιταλιστική ανάπτυξη που υπόσχονται ΕΕ και αστικές κυβερνήσεις υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι τις λαϊκές ανάγκες. Η ανεργία καλπάζει με 25 εκατομμύρια ανέργους και αλματώδεις ρυθμούς επέκτασής σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει  για τις γυναίκες και τους νέους, όπου ο ένας στους δύο είναι άνεργος σε Ελλάδα και Ισπανία.  Στην Ελλάδα η ανεργία εκτινάχτηκε στο 23%, με πάνω από 1 εκατομμύριο ανέργους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), στην πραγματικότητα η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη.

Την ίδια ώρα η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στην Ελλάδα, από κοινού με την Τρόικα προχωρούν στην κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, μειώνουν  δραστικά μισθούς και συντάξεις. Η μείωση των μισθών των νέων κατά 32%, συνοδεύεται από σήμερα με τη μείωση  κατά 22%  του πενιχρού επιδόματος ανεργίας από 461,5 σε 359 ευρώ-επίδομα πείνας το οποίο παίρνουν μόνο 269.235  από το σύνολο 1.033.507 των ανέργων.

Ζωή κόλαση για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και τους νέους. Χιλιάδες νέοι παίρνουν το δρόμο της αναγκαστικής μετανάστευσης, περιπλανώμενοι στην Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους, αναζητώντας επιβίωση. Αλλά κι εκεί αντιμετωπίζουν τα δουλεμπορικά γραφεία, τις ελαστικές μορφές δουλειάς, μισθούς πείνας που δεν καλύπτουν στοιχειώδεις ανάγκες.

Οι νέοι που  ζουν ή  ξεριζώνονται από την πατρίδα τους, δεν πρέπει να  αποδεχθούν την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που τους καταδικάζει η καπιταλιστική βαρβαρότητα. Σ' αυτές τις συνθήκες, απαιτείται κοινή οργάνωση της πάλης εργαζομένων - ανέργων,  για την προστασία και ανακούφιση των ανέργων και των υπερχρεωμένων λαϊκών στρωμάτων.

Ισχυρό ΚΚΕ, ενδυνάμωση της  κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας, της αλληλεγγύης της εργατικής τάξης,  και των λαϊκών στρωμάτων, κλιμάκωση της  αντιμονοπωλιακής πάλης, για την  ανατροπή των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ,  με λαϊκή εξουσία."

Δεν υπάρχουν σχόλια: