Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Δελτία ειδήσεων: Αποστολή τους ο αποπροσανατολισμός του λαού...Mπορεί αν κάνουμε τους μισθούς ... 50 ευρώ το μήνα να ανοίξουν πολλές εταιρίες, οι πολυεθνικές να σπεύσουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και όλοι να είμαστε εργαζόμενοι και ευτυχισμένοι !



ΚΑΙ Η ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ από τα απογευματινά δελτία ειδήσεων συνεχίζεται ακάθεκτη. «Βεβαίως, άσχημα τα μέτρα ανατροπής των συμβάσεων, πλην όμως δε βλέπουμε ανάπτυξη»...

Δηλαδή, αυτό θα μας ...έλυνε το πρόβλημα των μισθών των 400 και 500 ευρώ, όμως καθυστερεί και πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή!
Με αυτή τη λογική μπορεί αν κάνουμε τους μισθούς ... 50 ευρώ το μήνα να ανοίξουν πολλές εταιρίες, οι πολυεθνικές να σπεύσουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και όλοι να είμαστε εργαζόμενοι και ευτυχισμένοι.
ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ το ΠΑΣΟΚ να μας λέει ότι για όλα αυτά ευθύνονται οι «συντηρητικοί» που έχουν κατακλύσει την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ αν είχαμε τους «Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες» θα ήταν αλλιώς τα πράγματα.

Βεβαίως, τη ...λεπτομέρεια ότι «Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες» είναι αυτοί που πήραν τα συγκεκριμένα μέτρα στην Ελλάδα όπως και σε πολλές άλλες χώρες την παραβλέπουν.
Αν νομίζουν ότι με όλες αυτές τις αστειότητες, που δεν τις πιστεύουν ούτε οι ίδιοι, θα πείσουν έστω έναν εργαζόμενο, τότε σημαίνει ότι πραγματικά υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ «ανάπτυξή» τους, αυτή δεν έχει αργήσει καθόλου. Αντιθέτως ...ήρθε και είναι παρούσα, γιατί ακριβώς αυτό εννοούσαν όταν έλεγαν «ανάπτυξη», τη μείωση της εργατικής δύναμης για να διατηρηθούν και να μεγαλώσουν τα κέρδη του κεφαλαίου και των πολυεθνικών.
Γι' αυτό το ...χρέος θα είναι πάντα εκεί, πάντα θα αυξάνεται και πάντα θα χρειάζονται πρωτογενή πλεονάσματα και μάλιστα συνταγματικά κατοχυρωμένα.
Για να μη σταματήσει αυτή η πορεία ποτέ και οι εργαζόμενοι να οδηγούνται συνεχώς από το ένα επίπεδο εξαθλίωσης σε κάποιο χαμηλότερο.
Μόνο όταν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους θα αναστραφεί αυτή η πορεία. Οταν διεκδικήσουν αυτό που παράγουν και αυτό που τους ανήκει ακριβώς επειδή το παράγουν.


Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: