Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις στην Αθήνα κατώτερες των περιστάσεων.Γράφει ο Red Star.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ σαφώς και ήταν η μεγαλύτερη σε όγκο από τις υπόλοιπες.Είχε αρκετό κόσμο όχι όμως όσο θα περίμενε κανείς αυτή την χρονική περίοδο.Ας ελπίσουμε στις 11 Μάη να υπάρξει μεγαλύτερη κινητοποίηση εργαζόμενων,νεολαίας και καλύτερη οργάνωση.Ο λαός δεν μπορεί συνέχεια να κατηγορεί την αριστερά και τους συνδικαλιστές και να κάθεται στον καναπέ.Εκτός αν νομίζει ότι εξ αποστάσεως και με το ανάθεμα στην τηλεόραση θα πετύχει κάτι. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που εκπροσωπούν υποτίθεται το 80 % του ελληνικού λαού έκαναν μια μάζωξη καφενείου.Τα πρωτοβάθμια σωματεία και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά είχαν μια αναμενόμενη παρουσία,δυναμική αλλά μικρή σε όγκο. Καλό μήνα και μπράβο σε όσους κατέβηκαν στις πορείες σήμερα.

Red Star

8 σχόλια:

mikiskke είπε...

Συγχαρητήρια στους εργαζόμενους του ΗΣΑΠ που δεν αντιτάχθηκαν στην απόφαση του κυβερνητικού συνδικαλισμού για 24ωρη απεργία και απέκλεισαν χιλιάδες κόσμου από το να παραβρεθεί στο κέντρο της Αθήνας. Θα μπορούσαν για ένα διάστημα από τις 9 μέχρι τη 1 να εξυπηρετήσουν όλους αυτούς που ήθελαν να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά, τις θυσίες και τους αγώνες της παγκόσμιας εργατικής τάξης μετατίθοντας την 24ωρη τους απεργία για αύριο.

Giannis Pit. είπε...

Red Star αναρωτήθηκες φίλε γιατί ο κόσμος γυρνάει την πλάτη σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις πλέον, που έχουν αποκτήσει χαρακτήρα "εθιμοτυπικό" και τίποτα άλλο ; πριν λοιπόν ρίξεις το ανάθεμα για τον κόσμο του καναπέ για ψάξε να δεις γιατί η Αριστερά ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΙ τον κόσμο να διαδηλώσει στοιχειωδώς...και τα λέμε...Καλή πρωτομαγιά να έχεις

Red Star είπε...

@ John, στην Τυνησία και στην Αίγυπτο με ανύπαρκτη την αριστερά, ο κόσμος κατέβηκε με αυτοοργάνωση χωρίς να τον εμπνεύσει κανείς.(Πέρα από το τι κατάφεραν τελικά, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει ισχυρή αριστερά όπως στην Ελλάδα.)Στην Τουρκία σήμερα έγιναν μαζικότατες διαδηλώσεις.Και τέλος πάντων ο λαός δεν μπορεί να είναι συνέχεια ανεύθυνος.Μία ψηφίζει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, μία απέχει από τις κάλπες και ρίχνει λευκό,μία δεν συμμετέχει στους αγώνες επειδή δεν του αρέσει το ΚΚΕ ή ο ΣΥΡΙΖΑ ή δεν ξέρω εγώ η μουτσούνα ποιου αριστερού.Σήμερα είχαν να διαλέξουν ανάμεσα σε ΤΡΕΙΣ συγκεντρώσεις για όλα τα γούστα...

ΘΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ πως ο Παπανδρέου και το ΠΑ.ΣΟ.Κ εμπνέει τον κόσμο περισσότερο από την αριστερά για αυτό παίρνει 30 % στις δημοσκοπήσεις , η ΝΔ άλλο τόσο και το ΛΑΟΣ ένα 8% ;;;

Η αριστερά φταίει ή ο ραγιαδισμός του Έλληνα ;Ή μήπως η πλύση εγκεφάλου από τα καθεστωτικά ΜΜΕ ; Για φαντάσου ένα κανάλι στο μέγεθος του MEGA να προπαγάνδιζε την συμμετοχή στις διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά και να ξεμπρόστιαζε την κυβέρνηση και τα ψέμματα της.Εγώ σου λέω σήμερα θα είχε 300.000 κόσμο έξω.Έχουμε ένα αριστερό Πρετεντέρη,Χατζηνικολάου,Τρέμη ,Στάη και πάει λέγοντας ;;Πολλά φταίνε και ανάμεσα τους και εμείς ο απλός λαός.Η ανοχή σήμερα και ο καναπές θα οδηγήσουν στα μέτρα που θα ανακοινωθούν την Δευτέρα και την Τρίτη από την κυβέρνηση.

Τι πρέπει να είναι η αριστερά, η αγγελική αλάνθαστη παράταξη που θα οδηγήσει τον λαό με μαγεμένο αυλό στους δρόμους ; Μυαλό δεν έχει ο καθένας να δει που βαδίζουμε ;ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΧΤΕΣ Η ΝΕΟΛΑΙΑ 55.000 κόσμος πήγε στο ΟΑΚΑ να πλακωθεί με τους μπάτσους και να βαρέσει ποδοσφαιριστές και σήμερα μαζεύτηκαν στην Αθήνα-Πειραιά συνολικά 15.000 κόσμος μόνο και πολύ λέω.Ούτε το 1 /3 ενός αγώνα της ΑΕΚ...


@ mikiskke ήταν απαράδεκτο που δεν εξυπηρέτησε ο ΗΣΑΠ λίγες ώρες τον κόσμο να κατέβει.Γενικά πολλοί νόμιζαν πως δεν είχε ούτε μπλε λεωφορεία, ούτε μετρό.Υπήρχε μια σύγχυση και κακή πληροφόρηση.Πιστεύω στις 11 Μάη θα αλλάξει κάτι.

Giannis Pit. είπε...

Red star Όλοι οι φορείς έχουν την ευθυνη τους στο μέτρο που τους αναλογεί. Εγώ δεν απάλλαξα το κόσμο από την ευθύνη...! Εγώ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ να μπινελικιάζουμε μονάχα το κόσμο.....! και τα φωτισμένα μας "κόμματα" να τάχουμε στην άκρη...!
ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΤΥΝΗΣΙΑ κ.λ.π. Δεν διαφωνώ....! Πές μου με το χέρι στην καρδιά, ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, θα υπήρχε επίσημη αριστερά που θα "κάλυπτε πολιτικά" τέτοιες μορφές πάλης ;;; εδώ έγινε 3 μήνες στην Κερατέα της τρελής και το ΚΚΕ έκανε πως δεν έβλεπε γιατί βλέπεις το να πάρεις στο κουλό σου μια μολότωφ οφείλεις να έχεις έτοιμο και το επόμενο βήμα στην τακτική σου....! Είδες τι είπες ; έγιναν 3 συγκεντρώσεις σήμερα στην Αθήνα....! Ξεφτίλα είναι αυτό ρε φίλε όχι κατάκτηση....! για πες μου στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ πόσες συγκεντρώσεις έγιναν ;; στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ, στο ΠΑΡΙΣΙ. Για την προπαγάνδα δεν αντιλέγω. ισχύει στο μέγιστο.

Cos είπε...

Σύντροφοι, δεν φταίει ούτε η αριστερά, ούτε πολύ περισσότερο ο ραγιαδισμός του Έλληνα. Γιατί τι παραπάνω έγινε στις άλλες χώρες. Απλά η αστική εξουσία έχει αναπτύξει ένα τεράστιο μηχανισμό προπαγάνδας και χειραγώγησης των εργαζομένων. Επιπλέον είναι έτοιμη ακόμα και να "εξολοθρεύσει" με κάθε τρόπο, οτιδήποτε και οποιονδήποτε μπορεί να απειλήσει την κυριαρχία της. Για αυτό και απαιτείται καθημερινός αγώνας, καθημερινή πάλη παντού και πάντα.

Costas

Matrix1917 είπε...

Ένα τυχαίο γεγονός θα αλλάξει μόνο τα δεδομένα.Μην ρωτάτε τι.Είναι πολλά μικρά που ίσως φέρουν το χάος.Όσο επικρατεί τάξη δεν υπάρχει ελπίς.Στην αναμπουμπούλα μόνο.Υπομονή.

jorje7 είπε...

Μια από της μολότοφ πέρυσι σκότωσε 3 εργαζόμενους σε μια πορεία εκατοντάδων χιλιάδων .
Αυτό από μόνο του οδήγησε στον καναπέ πολύ κόσμο για αρκετό καιρό ,αν λέει κάτι για τον ρόλο της τυφλής βίας .Τυφλή βία δεν πρόκειται να στηρίξει κανένα ΚΚ ποτέ.
Πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν μεγάλες συγκεντρώσεις στην Αθήνα .
Η πρωτομαγιάτικη ήταν μικρότερη του αναμενόμενου αλλά όχι μικρότερη συγκριτικά με το παρελθόν (δεν εννοοω τα τελευταία 2 χρόνια αλλά τις τελευταίες 2 δεκαετίες πιο πολύ )
Υποτιμήθηκε η επίδραση της απεργίας των ΜΜΜ σίγουρα και έπαιξε ρόλο αυτό .Από ότι διαβάζω στην Θεσσαλονίκη μάλλον ήταν μεγαλύτερη της περσύνης .
Φυσικά και οι μηχανισμοί προπαγάνδας είναι ισχυροί όπως λέει ο RED .
Ούτε έχει παίξει κάναν ιδιαίτερο ρόλο η μέρα (11 και όχι 1) σε άλλες χώρες όπως την Τουρκία εγινν οι μαζικότερες των τελευταίων 30-40 χρόνων ,εκεί δεν ήταν Κυριακή?
Ότι λάθη και να έχει κάποιο κόμμα υπήρξαν συγκεντρώσεις για όλα τα γούστα .
Στην τελική εάν κάποιος δεν θέλει ας προχωρούσε σε αυτοοργανωμένες κινήσεις,τι τον εμπόδισε ? .
Η έννοια της Πρωτομαγιάς έχει απαξιώθεί καιρό τώρα ,απογοήτευση επικρατεί και αυτό κυρίως προσπαθεί να σπάσει η αριστερά .
Και κάτι τελευταίο το μέγεθος του κόσμου στο δρόμο είναι σημαντικό αλλά δεν είναι η μόνη παράμετρος . Κάποτε για τις ταυτότητες με την αντίστοιχη προπαγάνδα από ΜΜΕ κατεβαίνε μισό εκατομύριο κόσμος στην Αθήνα ......Το διεκδικητικό πλαίσιο όμως ποιο ήταν ?

Giannis Pit. είπε...

Κανένα από τα πολιτικά υποκείμενα μαζικά κόμματα της αριστεράς και κύρια το ΚΚΕ δεν θέλει να ανεβάσει το επίπεδο της σύγκρουσης μέσα στην Κοινωνία. Αυτό όχι απλά κάνει ΜΠΑΜ αλλά είναι εκκωφαντικό...! Είμαστε 1 χρόνο μετά το μνημόνιο και το κλίμα είναι πιο υποτονικό από ποτέ....! Δεν ελπίζω τίποτα από το χώρο αυτό. Όπως λέει ο φίλος παραπάνω, μονάχα ένα τυχαίο γεγονός θα ανατρέψει άρδην τα πάντα και αυτό δεν θα προέλθει από οργανωμένους χώρους