Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Κύπρος: 8.000 ευρώ μάζεψαν τα ΕΔΟΝόπουλα για τα Ελληνόπουλα.


Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 8.000 ευρώ μαζεύτηκε μετά από υπερπροσπάθεια των στελεχών της ΕΔΟΝ και θα δοθεί ως οικονομική ενίσχυση προς τα παιδιά της Ελλάδας.

Το Παγκύπριο Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων διοργάνωσε και φέτος την ετήσια εκστρατεία, «Κάλαντα Αλληλεγγύης» τα οποία ήταν αφιερωμένα στα παιδιά της Ελλάδας, τα οποία είναι αναγκασμένα να βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. 
Το Παγκύπριο Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων δεν μπορούσε να μείνει απαθές μπροστά στη μεγάλη παγκόσμια καπιταλιστική οικονομική κρίση που μαστίζει και την Ελλάδα, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΟΝ υπογραμμίζοντας πως η όλη κατάσταση που επικρατεί, δυστυχώς, δεν μπορούσε να αφήσει το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, τα παιδιά, ανεπηρέαστο. “Καθημερινά διαβάζουμε στον ελληνικό Τύπο μαρτυρίες που σοκάρουν. Η φτώχεια που πάντα υπήρχε στον καπιταλισμό, τώρα παίρνει τραγικές διαστάσεις μέσα στο σχολείο, όπου αναφέρονται κρούσματα λιποθυμίας παιδιών εξαιτίας της ασιτίας”, σημειώνει η ΕΔΟΝ τονίζοντας πως το γεγονός αυτό οδήγησε την ΕΔΟΝ στην απόφασή τα «Κάλαντα Αλληλεγγύης» φέτος να είναι «Αφιερωμένα στα παιδιά της Ελλάδας».
Η εκστρατεία «Κάλαντα Αλληλεγγύης 2012» ξεκίνησε επίσημα τον Δεκέμβριο του 2011, οπόταν ξεκίνησε μια συνεπής και συστηματική προσπάθεια της Οργάνωσης για προβολή του θέματος και ευαισθητοποίηση του κοινού για οικονομική ενίσχυση προς τα παιδιά της Ελλάδας. Στα πλαίσια της εκστρατείας έγιναν διάφορες δραστηριότητες σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου. Το ποσό που συγκεντρώθηκε και που θα δοθεί σε Επιτροπές Αλληλεγγύης για τη στήριξη αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους, ανέρχεται στις 8000 ευρώ. Αντιπροσωπεία της ΕΔΟΝ με επικεφαλής τον Γ.Γ της ΕΔΟΝ θα παραδώσουν εντός των ημερών το χρηματικό ποσό σε αρμόδιους στην Ελλάδα. Η ΕΔΟΝ απέδειξε έμπρακτα για ακόμα μια φορά ότι στις προτεραιότητές της βρίσκεται το παιδί και οι ανάγκες του. ”Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι τα παιδιά είναι τα πρώτα και μεγαλύτερα θύματα της κρίσης και γι’ αυτό χρειάζονται διαρκής στήριξη και όλοι μας οφείλουμε να τα βοηθάμε, να τα στηρίζουμε και να τα ενισχύουμε στο βαθμό που ο καθένας μπορεί”, καταλήγει η ΕΔΟΝ.

Πηγή:www.haravgi.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: