Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΔΕΔΥ: Απόφαση για γενική απεργία στα τέλη Μάρτη.


Οργάνωση της πάλης για να μην περάσουν τα μέτρα απαίτησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο


Να προχωρήσει στην κήρυξη γενικής απεργίας στα τέλη Μάρτη αποφάσισε χτες το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, εξουσιοδοτώντας την Εκτελεστική Επιτροπή να έρθει σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ και να οριστεί η ημερομηνία πραγματοποίησης της απεργίας.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο απαίτησαν κλιμάκωση της πάλης και γενική απεργία ώστε να μην περάσουν τα μέτρα στην πράξη. Επισήμαναν ότι για την επιτυχία της απαιτείται καθημερινά προετοιμασία στους χώρους δουλειάς, μέσα από τους αγώνες που πρέπει να δίνονται ενάντια στην εφαρμογή κάθε αντεργατικού μέτρου.
Μεταξύ άλλων πρόβαλαν το αίτημα για διαγραφή των χρεών των ανέργων και όσων εργαζομένων δεν μπορούν να πληρώσουν, λόγω της περικοπής των μισθών τους, προς τις τράπεζες.
Στηρίζουν τις μεθοδεύσεις διαίρεσης
Εθεσαν ζήτημα να ληφθεί απόφαση για τρίωρη στάση εργασίας στις 22 Μάρτη. Τη μέρα εκείνη εκδικάζεται η αγωγή που έχουν καταθέσει η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ) και οι δυνάμεις στο Σωματείο Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων Αττικής, ζητώντας να ακυρωθούν οι εκλογές του σωματείου (έγιναν τον περασμένο Δεκέμβρη) για την ανάδειξη ΔΣ και αντιπροσώπων στο συνέδριο της Ομοσπονδίας. Ο λόγος που ζητούν την ακύρωση είναι ότι οι συμβασιούχοι έκαναν το ...έγκλημα να συμμετάσχουν στις εκλογές! Νωρίτερα, την ερχόμενη Τρίτη, εκδικάζεται το αίτημα των ίδιων δυνάμεων για έκδοση προσωρινής διαταγής!
Αυτές οι μεθοδεύσεις ζήτησαν να καταδικαστούν με τη στάση εργασίας οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και να απαιτηθεί όλοι οι εργαζόμενοι να είναι μέλη των σωματείων, με πλήρη δικαιώματα. Ομως ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση» και «Παρεμβάσεις» απέρριψαν την πρόταση για στάση εργασίας, στηρίζοντας στην πράξη τις μεθοδεύσεις διαίρεσης των εργαζομένων.
Τέλος, το Γενικό Συμβούλιο αποδέχθηκε ψήφισμα που καταγγέλλει την αξιολόγηση, η οποία οδηγεί στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης έγινε ομόφωνα δεκτό ψήφισμα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, με το οποίο εκφράζεται η αλληλεγγύη στον αγώνα των συμβασιούχων στο Δήμο Θεσσαλονίκης για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Καταδικάζεται η στάση της διοίκησης του Δήμου που στέκεται ενάντιά τους όπως και ότι ύστερα από δική της ενημέρωση ο εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα στα πλαίσια της οποίας η αστυνομία αναζητούσε στο σπίτι του τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων και στέλεχος του ΠΑΜΕ, Η. Μανουσαρίδη.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: