Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ. Ενα βήμα πριν τη διάλυση...


Από τη χτεσινή κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις και τη διάλυση του ΚΕΑΤ



«Να πάρετε πίσω τις απολύσεις. Πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι; Του χρόνου βγαίνω στη σύνταξη, ποιος θα διδάσκει στα παιδιά κινησιολογία; Ο μαθηματικός; Το καταστατικό του ΚΕΑΤ προβλέπει την εκπαίδευση. Πώς θα δώσουν τα παιδιά μας εξετάσεις; Πώς θα λειτουργήσει το ΚΕΑΤ;»Είναι τα ερωτήματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της χτεσινής παράστασης διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, την οποία συνδιοργάνωσαν οΣύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΑΤ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Αττικής και Νήσων, με αφορμή την απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε 20 απολύσεις συμβασιούχων εργαζομένων που είχαν προβεί σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 10 μηνών.
Οι απαντήσεις του ΓΓ του υπουργείου Γ. Κατριβάνου προκλητικές και κυνικές, δείχνουν ότι το Κέντρο οδηγείται σε μεθοδική διάλυση και οριστικό κλείσιμο: «Είμαστε υπέρ των απολύσεων. Δεν έχουμε λεφτά. Τα μαθήματα θα καλυφθούν από άλλους εκπαιδευτικούς. Οσο για την εκπαίδευση που προβλέπεται, μπορούμε να το αλλάξουμε με ένα νόμο. Το ΚΕΑΤ θα λειτουργήσει... όπως μπορεί».
«Μετά από μια διαρκή 30χρονη πορεία υπονόμευσης του ΚΕΑΤ σήμερα βρίσκεται ένα βήμα πριν το γκρεμό. Οι απολύσεις θα έχουν συνέπεια σε κρίσιμους τομείς, όπως η εκπαίδευση και η φροντίδα των παιδιών, που δε θα μπορούν να λειτουργήσουν», τόνισε η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων, ενώ αναφέρθηκε στις τεράστιες ευθύνες του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, «καθώς θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει αυτή την πορεία, έχουν χιλιάδες μέλη. Ολο αυτό το διάστημα όχι μόνο δεν πήραν θέση για όσα γίνονται, αλλά και στο ΔΣ του ΚΕΑΤ ψήφισαν όλες τις αποφάσεις που υπονομεύουν το μέλλον του καθώς και την πρόσφατη απόφαση για τις απολύσεις. Ο μόνος τρόπος να φρενάρει αυτή η κατάσταση είναι να ανατραπούν τα συμφέροντα που σήμερα εξουσιάζουν το λαό και τη χώρα μας».
«Η πολιτική τους είναι συγκεκριμένη, ό,τι γίνεται στο ΚΕΑΤ εναρμονίζεται με τα υπόλοιπα μέτρα που παίρνουν στην κοινωνία. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι για αυτούς πολιτισμός είναι οι επενδύσεις και το κέρδος και όχι ο άνθρωπος», δήλωσε ο Γ. Κατσής, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων ΚΕΑΤ. Ενώ ο Μάριος Δουμπός, μέλος της ΣΕΑΑΝ, υπογράμμισε ότι «με το κλείσιμο του ΚΕΑΤ, οι μαθητές θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα στην παρακολούθηση μαθημάτων σε οποιοδήποτε γενικό σχολείο, δε θα υπάρχουν υπηρεσίες για να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά προβλήματα που έχουν οι τυφλοί και οι οικογένειές τους στην καθημερινή τους ζωή».
  • Την Τετάρτη 7 Μάρτη, στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί παναττική σύσκεψη της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, στα γραφεία της Συντονιστικής Επιτροπής (Χαλκοκονδύλη 37).
Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: