Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Βοήθεια εκ των έσω στη δολοφονία Γουέλς από την 17Ν;


Διαβάστε τι αναφέρει σε e-mail του ο αντιπρόεδρος της "σκιώδους CIA" για τη δολοφονία του Ρ. Γουέλς από τη "17 Νοέμβρη". Εμπλέκει υπάλληλο της αμερικανικής πρεσβείας.

Πιθανή εμπλοκή υπαλλήλου της αμερικανικής πρεσβείας στη δολοφονία του Ρίτσαρντ Γουέλς σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα το 1975 από την "17 Νοέμβρη", αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Wikileaks.
Σύμφωνα με τις απόρρητες πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική αλληλογραφία της αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας Stratfor, οι οποίες έφτασαν στo Wikikleaks και αναδημοσιεύονται στην εφημερίδα "Τα Νέα", είναι πιθανό η 17 Νοέμβρη να είχε βοήθεια εκ των έσω για το συγκεκριμένο χτύπημα.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Stratfor, σε αλληλογραφία του με πρώην αξιωματούχους υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, αναφέρεται στο ενδεχόμενο εμπλοκής υπαλλήλου της αμερικανικής πρεσβείας στη δολοφονία του Γουέλς.

Το μήνυμα στάλθηκε πριν 11 μήνες από τον Φρεντ Μπάρτον, αντιπρόεδρο της "σκιώδους CIA", όπως σύμφωνα με τα "Νέα" χαρακτηρίζεται η Stratfor.
Παραλήπτης είναι το πρώην αφεντικό του από τις υπηρεσίες Ασφαλείας του Διπλωματικού Σώματος των ΗΠΑ.
"Άκουσα από μία πολύ καλή πηγή στην Υπηρεσία (CIA), ότι τον Γουέλς τον παγίδευσε ένας υπάλληλος στην πρεσβεία. Έχεις ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο;" αναφέρει ο Μπάρτον στο e-mail του.
Η απάντηση του πρώην αφεντικού
Μισή ημέρα μετά το ερώτημα ήρθε και η απάντηση. Ο παραλήπτης μεταξύ άλλων έγραφε:
"Θυμάμαι ότι πολλοί πίστευαν πώς μέλη της 17 Νοέμβρη είχαν διεισδύσει στην κυβέρνηση (την ελληνική) και όπως καλά γνωρίζεις, οι Έλληνες παρακολουθούσαν τους διπλωμάτες των ΗΠΑ για να αναγνωρίσουν τους αξιωματικούς πληροφοριών. Οι υπάλληλοι της πρεσβείας, ήξεραν ποιος ήταν και ποιος δεν ήταν αξιωματικός πληροφοριών. Δυστυχώς ο Γουέλς θα μπορούσε να αναγνωρισθεί και να στοχοποιηθεί εύκολα όχι μόνο από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και από την 17 Νοέμβρη" ανέφερε.
Ο Ρίτσαρντ Γουέλς δολοφονήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 1975, όταν μαζί με τη σύζυγό του έφτασε έξω από το σπίτι του στο Ψυχικό, μετά από δεξίωση που είχε παραθέσει ο Αμερικανός πρέσβης.
Τρεις άνδρες, τους πλησίασαν, οι δύο απομάκρυναν τη σύζυγο και τον οδηγό και ο τρίτος δολοφόνησε με τρεις σφαίρες τον Γουέλς. Επρόκειτο για το πρώτο χτύπημα της 17 Νοέμβρη, ενώ ο Ρ. Γουέλς ήταν ο πρώτος σταθμάρχης της CIA στην ιστορία που έπεσε θύμα δολοφονίας.
Ειρωνεία για τις ελληνικές αρχές
Σε άλλο μήνυμά του, τον Ιούνιο του 2010, ο αντιπρόεδρος της Stratfor, αναφερόμενος στο χτύπημα με ρουκέτα στην αμερικανική πρεσβεία, εκφράζει τις αμφιβολίες του για την ικανότητα των Ελλήνων αστυνομικών, να ταυτίσουν το ρουκετοβόλο.
Όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων, έγραψε σε στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ: "Οι πιθανότητες οι Έλληνες να το έκαναν από μόνοι τους είναι λίγες. Εμείς πιθανότατα το κάναμε και τους αφήσαμε να εισπράξουν τα εύσημα.

Πηγή:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: