Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΞΕΚΙΝΗΜΑ-Κάτω η κυβέρνηση – έξω η Τρόικα! Απεργίες διαρκείας – καταλήψεις παντού, τώρα!


ΞΕΚΙΝΗΜΑ
Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση 

Δελτίο τύπου


Οι αποκτηνωμένοι Τροϊκανοί και οι κυβέρνηση τους στην Ελλάδα, είναι αποφασισμένοι να μετατρέψουν τη χώρα σε κρανίου τόπο για να διασφαλίσουν τα κέρδη των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι αποφάσεις που πήρε η ΓΣΕΕ για 48ωρη απεργία, κάτω από την πίεση της κοινωνίας και μέσα από έντονες εσωτερικές αντιπαραθέσεις, είναι πίσω από τις ανάγκες της στιγμής.

Αυτό που απαιτείται τώρα, είναι απεργία διαρκείας μέχρι να φύγει η Τρόικα και να πέσει η κυβέρνηση. Τίποτε άλλο δεν είναι αρκετό για να αντιμετωπίσει τη συντριβή εκατομμυρίων ανθρώπινων ζωών.

Τα κόμματα της Αριστεράς, ΚΚΕ και ΣΥΝ, καλούν σε «αντίσταση» και «στους δρόμους» αλλά σ’ αυτά τα γενικά σωστά συνθήματα δεν δίνουν συγκεκριμένο περιεχόμενο, με πρακτικές και συγκεκριμένες κινητοποιήσεις και δράσεις που να δημιουργούν αυτό το μεγάλο κίνημα που να ανατρέψει την κυβέρνηση και να στείλει την Τρόικα από εκεί που ήρθε. Σ’ αυτές τις συνθήκες το αίτημα πρέπει να είναι «απεργίες και καταλήψεις για να καταρρεύσει η κυβέρνηση μέσα από αγώνες»!

Στον κόσμο της αριστεράς, στους απλούς αγωνιστές της Βάσης, στους ανθρώπους που θέλουν να παλέψουν ανεξάρτητα από ποιο πολιτικό ή ιδεολογικό χώρο προέρχονται, δεν μένει καμία άλλη επιλογή, μπροστά στη βαρβαρότητα και την αποκτήνωση των «από πάνω», από το να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, να πάρουν πρωτοβουλίες από τα κάτω. Προτείνουμε:
  • Μέσα σε κάθε εργατικό χώρο, σωματείο, ομοσπονδία, να παρθούν αποφάσεις όχι μόνο για συμμετοχή στη 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ αλλά και για συνέχισή της στη βδομάδα που έρχεται. Να επιβάλουμε στις κεντρικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, γενική απεργία διαρκείας, μέσα από συντονισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις ομοσπονδιών και κλάδων, ξεκινώντας από αυτή τη στιγμή όπου είναι δυνατό.
  • Όπου μπορούμε να προχωρήσουμε σε καταλήψεις! Καταλήψεις παντού, σε δήμους, σε υπουργεία, σε δρόμους σε πλατείες! Όποιος μπορεί, όπου μπορεί πρέπει να θέτει αυτό το ζήτημα και να το παλεύει για να πάρει πρακτική μορφή «εδώ και τώρα».
  • Απαιτούμε από συνδικάτα, που έχουν έχουν σημαντικές δυνάμεις και έχουν δείξει διάθεση να αντισταθούν στις πολιτικές της Τρόικα, να μπουν μπροστά στη μάχη: ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, Συγκοινωνίες, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ κλπ, έχουν ευθύνη να δράσουν και να δώσουν ώθηση στο υπόλοιπο κίνημα.  
  • Το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα πρέπει να προχωρήσουν σε καταλήψεις διαρκείας χωρίς χρονοτριβή – η εξεταστική αξίζει να χαθεί! Δεν έχει κανένα νόημα να παίρνει η νεολαία πτυχία για να σαπίζει μετά στην ανεργία και να βλέπει οικογένεια και φίλους να αργοπεθαίνουν στη μιζέρια που φέρνουν οι τροϊκανοί.
  • Το εργατικό και το νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να συνδεθούν με τις «λαϊκές συνελεύσεις» και τις επιτροπές «Δεν Πληρώνω», ανοίγοντας το δρόμο σε ένα νέο κύμα καταλήψεων Πλατειών σαν εξέλιξη του κινήματος των Αγανακτισμένων του περασμένου καλοκαιριού. Τα τοπικά κινήματα, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και άλλα, να προχωρήσουν καταλήψεις δρόμων, αποκλεισμούς και μπλόκα.
  • Την Κυριακή μένουμε στο Σύνταγμα, στην Αριστοτέλους και αλλού – δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν!

Μας απειλούν ότι αν δεν γίνει το δικό τους μας περιμένει ένας εφιάλτης. Εφιάλτης είναι αυτό που αντιπροσωπεύουν αυτοί! Μας λένε «και ποιος θα έρθει μετά;». Τους απαντάμε: «εμείς θα έρθουμε μετά». Οι εργαζόμενοι μπορούμε, μαζί με τους πολιτικούς φορείς που θα αποδείξουν ότι στέκονται με συνέπεια δίπλα μας, να δημιουργήσουμε συνθήκες πραγματικής δημοκρατίας, να πάρουμε στα χέρια μας και να αξιοποιήσουμε τον πλούτο που μας κλέβουν καθημερινά, να σχεδιάσουμε την οικονομία για τις ανάγκες της κοινωνίας και του συνόλου κι όχι για να ζουν αυτοί στη χλιδή κι εμείς στη βαρβαρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: