Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Παρασκευή και Σάββατο ,κατά την διάρκεια της 48ωρης Πανεργατικής Απεργίας.




Χωρίς αστικές συγκοινωνίες την Παρασκευή και το Σάββατο η Αττική, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πλην του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα νέα «σκληρά και επώδυνα μέτρα» που εξαγγέλθηκαν, μετά τις απαιτήσεις της τρόικας.

Το μόνο μέσο που θα κυκλοφορεί αυτές τις μέρες θα είναι ο ΗΣΑΠ, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Ειδικότερα: 

- Aκινητοποιημένα θα παραμείνουν έως την Κυριακή το Μετρό, το Τράμ, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ και ο προαστιακός

- Ακινητοποιημένες θα παραμείνουν και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Θεσσαλονίκη

Από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα εκτελούν δρομολόγια την Παρασκευή και το Σάββατο τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 π.μ. και από 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. 

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών, θα πραγματοποιηθούν «σταδιακά μετά τις 8 π.μ. και έως τις 8:30 π.μ., αναλόγως της αποστάσεως των αφετηριών και τερμάτων από τα αμαξοστάσια».


Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: