Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ:Ξεσηκωμός ενάντια στο νέο αντεργατικό μακελειό.


Νέοι - νέες

Με τα βάρβαρα μέτρα του νέου μνημονίου, με τη μείωση του κατώτερου μισθού κατά 22% και επιπλέον 10% ειδικά για εμάς τους νέους, μας οδηγούν στη μόνιμη εξαθλίωση και τη στυγνή εκμετάλλευση.

Ως εδώ. Κάθε νέος εργάτης και εργάτρια, κάθε άνεργος, όλοι οι νέοι των λαϊκών οικογενειών να πούμε ΟΧΙ στη σύγχρονη σκλαβιά. Ξεσηκωμός παντού. Ενάντια στο μαύρο μέτωπο πλουτοκρατίας – κυβέρνησης – τρόικας και των δυνάμεών τους μέσα στο κίνημα. Τσακίζουν τον κατώτερο μισθό απ’ τα 750 ευρώ στα 585 ευρώ μικτά, δηλαδή 480 ευρώ στο χέρι και για τους νέους 430. Το επίδομα ανεργίας κατρακυλάει στα 325 ευρώ. Με τις συμβάσεις εργασιακής εμπειρίας και στη μαθητεία, μιλάμε πραγματικά για ένα ξεροκόμματο.

Δε χωράει πλέον καμία αναμονή, καμία ανοχή. Να ταρακουνήσουμε τώρα όλη την Ελλάδα. Να ανάψουμε παντού τη φωτιά του ανυποχώρητου αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σχολή, σχολείο, γειτονιά. Κανένας νέος να μη δεχτεί να γίνει δούλος του 21ουαιώνα. Κανείς να μη δεχτεί με σκυμμένο το κεφάλι τις αλυσίδες της μισθωτής σκλαβιάς και τη θηλιά της ανεργίας στο λαιμό του.

Μας αφορά όλους. Δεν υπάρχει ατομική λύση. Ακόμα και οι νέοι που σήμερα βρίσκονται στους χώρους της εκπαίδευσης θα συναντήσουν καθεστώς εργασιακών Νταχάου. Οι θυσίες των γονιών μας και οι δικές μας θα πάνε στράφι. Αυτή είναι η «σωτηρία» που μας ετοιμάζουν: η εργατική τάξη, ο λαός να χωθεί ακόμα πιο βαθιά στο λάκκο της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της ανεργίας. Αυτό σημαίνει ανταγωνιστικότητα. Δεν υπάρχουν ούτε «αριστεροί» - ούτε «δεξιοί» σωτήρες.

Όσο βαθύς κι αν είναι ο λάκκος
έχουμε χρέος να σηκωθούμε με τα δικά μας χέρια

Έχουμε τη δύναμη να τους ανατρέψουμε. Μπορούμε να στείλουμε στα τσακίδια τη συγκυβέρνηση και την τρόικα, κάθε κυβέρνηση που στηρίζει το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, με εργατική εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ.
Όλα τα χρόνια οι νέοι αντιμετώπιζαν τους χειρότερους όρους στη δουλειά. Γιατί ήταν ανοργάνωτοι, γιατί τα αφεντικά είχαν και έχουν στήριγμα τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού και τον οπορτουνισμό στους τόπους δουλειάς. Να μην πάει στο βρόντο η οργή. Δεν φοβήθηκαν ποτέ τα διάφορα ψευτοανεξάρτητα «κινήματα».
Τώρα συστράτευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Το ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε για τη θύελλα που ήρθε. Εμπιστευτείτε το ΚΚΕ έστω και τώρα για να την αντιμετωπίσουμε. Δυναμώστε τις οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλους τους χώρους.

Όλοι να δώσουμε θαρραλέα, αποφασιστικά, χωρίς δισταγμό τη μάχη

Οργάνωση παντού, στη δουλειά, στη γειτονιά, στο σχολειό, τη σχολή. Γραφτείτε στα σωματεία, ενισχύστε τις Επιτροπές Αγώνα και τις Λαϊκές Επιτροπές και όπου δεν υπάρχουν φτιάξτε νέες, πετάξτε έξω απ’ τα σωματεία τους εργατοπατέρες. Όλοι με το ΠΑΜΕ.
Σηκώστε στο πόδι όλη την Ελλάδα!

Να μην ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση, το νέο μνημόνιο που καταστρέφει τη ζωή του λαού. Να πέσει η κυβέρνηση. Οργάνωση, λαϊκή συμμαχία, συμπόρευση με το ΚΚΕ.
Η εργατική τάξη είναι πανίσχυρη, όταν είναι οργανωμένη και αποφασισμένη στην πάλη για τη δικιά της εξουσία και οικονομίαΣ’ αυτό τον αγώνα κάθε νέος έχει δύναμη, μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να σωθεί ο λαός: Έξοδος από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, Εργατική - Λαϊκή εξουσία.

ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ
ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ

Αθήνα 9 Φλεβάρη 2012 Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: