Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Σε κατάληψη το υπουργείο Υγείας – οι εργαζόμενοι καλούν σε συμπαράσταση και επέκταση των καταλήψεων!



Από σήμερα το πρωί το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε κατάληψη, από εργαζόμενους από το χώρο της Ψυχικής Υγείας και της Ειδικής Αγωγής.

Εδώ και μέρες, σωματεία από το χώρο της Ψυχικής Υγείας … κάλεσαν απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπ. Υγείας στις 11.00 σήμερα το πρωί (δείτε σχετικά: http://www.xekinima.org/arthra/view/article/psyxiki-ygeia-nees-kinitopoiiseis-me-arxi-tin-pempti-9/).

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη του υπουργείου και σε συνέλευση μέσα στον υπό κατάληψη χώρο.
Η συνέλευση αποφάσισε συνέχιση της κατάληψης και νέα συνέλευση αύριο για περαιτέρω αποφάσεις. Η συνέλευση μοίρασε καθήκοντα που αφορούν πρακτικά ζητήματα, όπως βάρδιες, ενημέρωση τύπου, κλπ.

Οι εργαζόμενοι καλούν τους υπόλοιπους εργαζόμενους από το χώρο της Υγείας να στηρίξουν ενεργά, συμμετέχοντας την κατάληψή τους και να γίνει το υπουργείο Υγείας κέντρο αγώνα των εργαζομένων στην Υγεία. Καλούν επίσης το υπόλοιπο εργατικό κίνημα σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις – καταλήψεις των δικών τους εργατικών χώρων, πέρα από τη συμμετοχή στην 48ωρη γενική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για αύριο και μεθαύριο.

Μαζί με τους εργαζόμενους στην Ψυχ. Υγεία και την Ειδική Αγωγή στην κατάληψη συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στο υπ. Υγείας μετά από απόφαση δικής τους γενικής συνέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: