Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Όλοι στο δρόμο για να ματαιώσουμε το έγκλημα!Πρόταση για 48ωρη απεργία 10 και 11 Φλεβάρη και κλιμάκωση της πάλης με άμεσες απεργιακές κινητοποιήσεις κατέθεσε η ΔΑΣ στη ΓΣΕΕ.


  • «Ξεσηκωμός παντού» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία!
  • Πρόταση για 48ωρη απεργία 10 και 11 Φλεβάρη και κλιμάκωση της πάλης με άμεσες απεργιακές κινητοποιήσεις κατέθεσε η ΔΑΣ στη ΓΣΕΕ.

Να αντιληφθεί τη δύναμή του καλείται ο εργαζόμενος λαός για να συντρίψει όσους απαιτούν το μακέλεμά του (φωτ. από την προχτεσινή απεργιακή πορεία στην Ξάνθη)
  
Επί ποδός πολέμου για να μην περάσει το μακέλεμα του λαού καλεί τους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο που με χτεσινή ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείαςαναδεικνύει τις ιστορικές ευθύνες που καλείται να αναλάβει η εργατική τάξη ξεσηκώνοντας κάθε τόπο δουλειάς και εργατογειτονιά για να μην περάσουν τα δολοφονικά μέτρα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Οι ώρες είναι κρίσιμες. Είναι όμως και η ώρα να ακουστεί η φωνή των εργατών και των οικογενειών τους. Οι καλοταϊσμένοι παπαγάλοι μίλησαν αρκετά.
Ξεσηκωμός παντού, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο τον κλάδο. Είναι ώρα ευθύνης και μάχης.
Εργάτες και εργάτριες, άνεργοι, εργαζόμενε λαέ, νέοι και νέες.
Αποφασίστε απεργία, οργανώστε συλλαλητήρια, καταλήψεις, σηκώστε στο πόδι τις λαϊκές γειτονιές.
Η μαύρη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. με τον αρχιτραπεζίτη πρωθυπουργό, η τρόικα και η ΕΕ, αποφάσισαν την χρεοκοπία του λαού. Καταδικάζουν εμάς και κυρίως τα παιδιά μας να δουλεύουν και να ζουν εφ' όρου ζωής με 400 ευρώ. Για να σώσουν τα κέρδη μιας χούφτας κηφήνων που ζουν από τον ιδρώτα μας, καταργούν όλα τα δικαιώματα που μας παρέδωσαν οι προηγούμενες γενιές με αμέτρητες θυσίες και αίμα.
Αν παραδοθούμε θα δουλεύουμε όλη μέρα με μισθό χαρτζιλίκι, χωρίς ασφάλιση για εμάς και τα παιδιά μας. Οι γέροντες θα φυτοζωούν με συντάξεις πείνας. Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο ούτε από τα επιδόματα ανεργίας που παίρνει μικρό μέρος των ανέργων. Νομοθετούν ένα εφιαλτικό μέλλον για τις σημερινές και τις επόμενες γενιές.
Μην ακούτε τα ψέματα των βιομηχάνων, των κομμάτων του κεφαλαίου και των ανθρώπων τους. Αυτοί πληρώνονται καλά για τη βρώμικη δουλειά τους. Αυτοί δε θα πεινάσουν, ούτε θα δουλεύουν για ψίχουλα.
Εμείς έχουμε τη δύναμη, είναι η ώρα να την νιώσουν για τα καλά. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε.
Ολοι με το ΠΑΜΕ στο δρόμο του αγώνα:
Κάτω η μαύρη κυβέρνηση. Στα τσακίδια μαζί με την τρόικα.
Κανένα νέο μνημόνιο. Καμία νέα συμφωνία που καταστρέφει τις ζωές μας.
Εκλογές τώρα. Να τιμωρηθούν σκληρά ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.
Οποιος τολμήσει να συμφωνήσει και υπογράψει το έγκλημα, να απομονωθεί και να τιμωρηθεί από το λαό.
Ολοι στον αγώνα!
Το ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική απάντηση αύριο 5:30 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως και τις επόμενες μέρες Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή με όλες τις μορφές στους δρόμους!
Να ξεσηκώσουμε όλη την Ελλάδα στο πόδι!».
Πρόταση για 48ωρη απεργία
Στο μεταξύ, χτες, και ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της διοίκησης της ΓΣΕΕ η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» κατέθεσε πρόταση για 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 10 και 11 Φλεβάρη και κλιμάκωση της πάλης με άμεσες απεργιακές κινητοποιήσεις. Ολόκληρη η επιστολή της ΔΑΣ έχει ως εξής:
«Οι ώρες είναι κρίσιμες. Είναι όμως και η ώρα να ακουστεί η φωνή των εργατών και των οικογενειών τους.
Ξεσηκωμός παντού, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση, σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο τον κλάδο. Είναι ώρα ευθύνης και μάχης.
Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. σε συνεργασία με την τρόικα, ικανοποιώντας τις όλο και αυξανόμενες απαιτήσεις και ανάγκες του κεφαλαίου, γενικεύει και κλιμακώνει τον καθολικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει ενάντια στις εργατικές οικογένειες, στα πλατιά λαϊκά στρώματα για να τσακίσει ό,τι εργατικό δικαίωμα απέμεινε.
Η κλιμάκωση της δράσης της εργατικής τάξης είναι η μόνη απάντηση, όταν την ίδια ώρα που ρίχνουν το λαό στα τάρταρα, ισχυρίζονται ότι σώζουν το λαό και την πατρίδα από τη χρεοκοπία.
Σε μια περίοδο που γενικεύεται η οργή, ο θυμός και η αγανάκτηση των εργαζομένων ενάντια στους ωμούς εκβιασμούς και στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και στους φορείς τους, η στάση της ΓΣΕΕ συνιστά ευθεία και προκλητική στήριξη τόσο των ίδιων των αντιλαϊκών μέτρων, όσο και πολύ περισσότερο των πολιτικών φορέων που τα προωθούν.
Οι απεργίες πρέπει να έχουν στόχο την παρεμπόδιση, την αποτροπή ψήφισης και υλοποίησης των νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, των εργοδοτικών οργανώσεων και της τρόικας.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ζητούν τώρα την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 10 και 11 Φλεβάρη και κλιμάκωση της πάλης με άμεσες απεργιακές κινητοποιήσεις».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: