Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής-Ανακοίνωση για την ευρωπαική Σύνοδο Κορυφής
1.Συμφώνησαν οι 25 από τις 27 χώρες της ΕΕ (ανάμεσά τους η κυβέρνηση Παπαδήμου) για την υπογραφή «Δημοσιονομικού Συμφώνου» κάνοντας ουσιαστικά ένα βήμα παραπάνω στην προώθηση των γερμανικών σχεδίων για την καταστροφική πολιτική της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, του κοινοτικού ελέγχου, της κατάργησης ουσιαστικά του συντάγματος με την προσθήκη σ’ αυτό ρήτρας ισοσκελισμένων προϋπολογισμών. Ένα βήμα παραπάνω σε μια πορεία αδιέξοδη, παράλογη και καταστροφική.
2. Η ακραία θέση για "επιτροπεία" της Ελλάδας δεν τέθηκε στο τραπέζι, λειτουργεί ως ζύμωση και διευκολύνει το κλίμα για όλα τα μέτρα και ρυθμίσεις που ουσιαστικά την υλοποιούν.
3. Το χρονοδιάγραμμα για την κύρωση της συνθήκης είναι μέχρι τον Μάρτη ή τον Απρίλη (λόγω Σαρκοζί). Μια κυβέρνηση χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση είναι απαράδεκτο να δεσμεύσει την Ελλάδα, που ήδη έχει υποστεί ασύλληπτα πλήγματα από τέτοιες πολιτικές της ΕΕ. Το ίδιο κι ένα κοινοβούλιο απαξιωμένο. Μόνη δημοκρατική διέξοδος είναι το δημοψήφισμα. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας δεν μπορεί να παρακολουθεί αδιάφορα παριστάνοντας τον θεσμικά ανήμπορο. Αυτές τις ώρες ο καθένας είναι υπεύθυνος με την στάση του έναντι του λαού και ερχόμενων γενεών. Η Ισλανδία έδειξε την δύναμη που έχει ο λαός όταν του δοθεί η δυνατότητα να εκφραστεί. Όλη αριστερά ενωμένα πρέπει να παλέψει για δημοψήφισμα.
4. Το κενό που εμφανίζει το σάπιο πολιτικό σύστημα που στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου δεν αφήνει περιθώρια για μια αριστερά που θα μένει στο περιθώριο ως δύναμη μόνο διαμαρτυρίας. Ωστόσο αποτελεί προειδοποίηση το "σύνδρομο ΑΚΕΛ". Το γεγονός δηλαδή ότι η μόνη αριστερή, κομμουνιστική μάλιστα, κυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναίνεσε στις πιο ακραίες μέχρι σήμερα επιθέσεις του ευρωπαϊκού καπιταλισμού ενάντια στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και τη λαϊκή κυριαρχία. Η αριστερά στην Ελλάδα πρέπει να βγάλει μαθήματα. Δεν υπάρχει περιθώριο αοριστολογίας, γκρίζων συνεργασιών, περιορισμού στο "αντί", αλλά απαιτείται σαφής εναλλακτική θέση και δέσμευση στο λαό.
5. Η επίθεση στους εργαζόμενους στο ιδιωτικό τομέα συνεχίζεται σε πλήρη αδιαφάνεια και θα φέρει νέα πλήγματα όποια μορφή κι αν πάρουν (13ος -14ος μισθός, κατώτατος, άλλος). Σημασία αυτή τη στιγμή έχει οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους στον ιδιωτικό τομέα, να παλέψουν όλοι μαζί σε πλατύ ενιαίο μέτωπο.
6. Πρώτη επιβεβλημένη κίνηση για την συμπαράταξη του λαού και της αριστεράς είναι η διοργάνωση πολιτικού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα απ’ όλες τις δυνάμεις της αριστεράς με σύνθημα την απόρριψη της νέας ευρωσυνθήκης και της δανειακής σύμβασης με την διενέργεια δημοψηφίσματος και της πτώσης της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου