Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

"Μαφία" Θεσσαλονίκης και ΛΑ.Ο.Σ. : Ήταν κάποτε μια μεγάλη παρέα...



Αναδημοσίευση από την ΑΥΓΗ- Πλήκα Μ.


    Οι αρχηγοί του τοκογλυφικού κυκλώματος της Θεσσαλονίκης μαζί με άλλα 29 άτομα που φέρονται ως μέλη των τεσσάρων εγκληματικών ομάδων οδηγήθηκαν στις φυλακές, περίπου άλλοι 20 που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση αφέθηκαν προς το παρόν ελεύθεροι, με εγγυήσεις που φθάνουν και τις 300.000 ευρώ, ενώ οι αποκαλύψεις για τις σχέσεις που διατηρούσαν οι “νονοί” με διάφορα πολιτικά πρόσωπα και κομματικά συστήματα κάνουν εμφανές ότι η διαφθορά και η διαπλοκή είναι ιδιαιτέρως εκτεταμένα φαινόμενα στη Θεσσαλονίκη. Ουδείς είναι ακόμη σε θέση να γνωρίζει πόσους “σκελετούς” κρύβει αυτή η υπόθεση και πόσους στοιχειώνουν...
    Την περασμένη εβδομάδα ένας εισοδηματίας, κουμπάρος του Μ. Καραμπέρη, αυτοκτόνησε.
    Πήδηξε στο κενό από τον τρίτο όροφο και η αστυνομία εξετάζει αν τα αίτια της αυτοκτονίας του συνδέονται με την εξάρθρωση του τοκογλυφικού κυκλώματος. Από τις συνομιλίες, αλλά και από φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν σε έντυπα και διαδίκτυο γίνεται εμφανές ότι οι Μάρκος Καραμπέρης και Δημήτρης Λαμπάκης, αρχηγοί και οι δύο τοκογλυφικών κυκλωμάτων κατά την ΕΛ.ΑΣ., είχαν υψηλές γνωριμίες με πολιτικά πρόσωπα.
    Ο πρώτος, ως γνωστόν, ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας στο ψηφοδέλτιο που κατέβασε το ΛΑΟΣ στην κεντρική Μακεδονία με επικεφαλής τον Κυριάκο Βελόπουλο. Ο συνδυασμός έφερε τον τίτλο “Καθαρά χέρια, καθαρές ιδέες, καθαρές λύσεις” ή κάτι παρόμοιο…
    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ παριστάνει, όπως και πολλοί άλλοι, ότι δεν γνώριζε το ποιον του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη του, όπως και ο βουλευτής του στη Β' Θεσσαλονίκης. Μάλιστα ο κ. Καρατζαφέρης προσπαθεί να χρεώσει πολιτικά τον Μ. Καραμπέρη στη Ν.Δ., υποστηρίζοντας ότι ήταν δικό της μεγαλοστέλεχος και χρηματοδότης της. Δεν σχολίασε βέβαια τις φωτογραφίες με τους εναγκαλισμούς του Κυρ. Βελόπουλου τόσο με τον Δ. Λαμπάκη όσο και με έναν ακόμη προφυλακισμένο σήμερα για την υπόθεση.

    Οι “γαλάζιοι” τοπάρχες
    Όταν ο κατά τα λοιπά λαλίστατος κ. Καρατζαφέρης αποφάσισε να πει έστω δυο λόγια για την επιλογή του να τοποθετήσει υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη τον Μ. Καραμπέρη ήδη είχαν δει το φως της επικαιρότητας συνομιλίες δύο εκ των αρχηγών των τοκογλυφικών κυκλωμάτων με στελέχη της Ν.Δ.
    Μάλιστα σε μία από αυτές εμφανίζεται ο πρώην αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Θόδωρο Αθανάσαρος να συνομιλεί για ένα “ρουσφέτι” με τον Μ. Καραμπέρη, από τηλεφωνικό αριθμό που ανήκει στη Ν.Δ. Το “βαλιτσάκι - κοριός” της αστυνομίας κατέγραψε επίσης μια συνομιλία του Δ. Λαμπάκη με το γραφείο του Παναγιώτη Ψωμιάδη, στην οποία ο τελευταίος φέρεται να ζητά από τον αρχηγό του δεύτερου τοκογλυφικού κυκλώματος να δανείσει χρήματα σε κάποιο γνωστό του.

    24.000 το μήνα πληρώνει το κράτος για ακίνητο του Καραμπέρη
    Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι ο Μ. Καραμπέρης ευνοήθηκε από το κράτος και κέρδισε πολύ χρήμα. Όπως ήδη έχει γράψει η “Αυγή” σε ακίνητά του στη Θεσσαλονίκη στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες, ενώ ούτε τώρα που το υπουργείο Οικονομικών συγχωνεύει ΔΟΥ δεν τον εγκαταλείπει. Δύο εφορίες πρόκειται να μεταφερθούν σε δικό του ακίνητο και να αφήσουν τα κτήρια στα οποία στεγάζονται μέχρι σήμερα.
    Είναι οι Ι' και Θ' ΔΥΟ που από την Εγνατία και την Λέοντο Σοφού θα μετακομίσουν στην Τσιμισκή, στο ακριβό συγκρότημα “Πλατεία”, όπου ο εν λόγω επιχειρηματίες διαθέτει ακίνητο στο οποίο στεγάζεται η Δ' ΔΥΟ και ένα δεύτερο στο οποίο στεγάζεται το Διαπεριφερειακό Κέντρο Ελέγχου. Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι το ακίνητο Καραμπέρη θα κοστίζει στο δημόσιο περίπου 12.000 ευρώ ακριβότερα μηνιαίως σε σχέση με το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται η Ι' ΔΥΟ στην Εγνατία, που είναι μεγαλύτερο, αλλά όχι τόσο “χλιδάτο”...
    Δ.Σ.Κ.

    Πηγή:www.avgi.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια: