Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΜΑΣ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Ν' ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
    Το νέο Μισθολόγιο ήρθε να δώσει τη χαριστική βολή στις ήδη πετσοκομμένες αποδοχές μας. Από 150 – 400 ευρώ το μήνα ληστεύονται βίαια από τους εργαζόμενους υγειονομικούς βυθίζοντας μας στη φτώχεια και την ανέχεια. Γκρεμίστηκε με κρότο η προπαγάνδα ότι δήθεν εμείς οι χαμηλόμισθοι θα παίρναμε αυξήσεις.
     Ταυτόχρονα το μακρύ χέρι της κυβέρνησης των ανδρεικέλων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ για λογαριασμό της τρόικας εφορμά με αύξηση των κρατήσεων, με παγίωση των χαρατσιών και της φοροληστείας, με αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.
     Και όλα αυτά για να μας φέρουν το 100 χρόνια πίσω, ν ' αρπάξουν ό,τι έφτιαξαν οι μεταπολεμικές γενιές, να μετατρέψουν σε δούλους και ραγιάδες εμάς και τα παιδιά μας. Θέλουν να μας διαλύσουν για να μη ξανασηκώσουμε κεφάλι. Μας θέλουν αναλώσιμους, απλά ανταλλακτικά στην κρεατομηχανή του σάπιου Ιμπεριαλιστικού – Καπιταλιστικού συστήματος.
     Νέο πιο βάρβαρο μνημόνιο ετοιμάζεται με κατάργηση 13 – 14ου μισθού, κατάργηση του κατώτατου μισθού των 600 ευρώ, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, μεγάλες περικοπές στις συντάξεις, μαχέρι στις κοινωνικές δαπάνες. Μόνο μια προτεραιότητα υπάρχει γι' αυτούς: Η τακτική – ομαλή πληρωμή τόκων και χρεωλυσίων στους ιμπεριαλιστές και το κεφάλαιο. Και μαζί το ξεπούλημα κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής και κερδοφόρων επιχειρήσεων της χώρας.
    Το τέλος της εφεδρείας δίνει τη θέση του σε άμεσες απολύσεις, 150 – 200 χιλιάδες υπαλλήλων. Με όχημα την αξιολόγηση αυτοί θα πεταχτούν από τη δουλεία ενώ σχεδιάζεται το τελικό χτύπημα με την άρση της μονιμότητας στην αναθεώρηση του Συντάγματος.
     Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αντί να προχωρήσουν σε άμεσες απεργίες και να δώσουν τη δυνατότητα στην εργατική τάξη και τους εργαζόμενους που βράζουν να εκφράσουν μαζικά την οργή τους και ν΄ αντισταθούν συνεχίζουν το διάλογο με τους εργοδότες. Τί κοινό συμφέρον όμως έχουν το κεφάλαιο και οι εργαζόμενοι; Πόσο ταυτίζονται οι επιδιώξεις των αρπακτικών της ΕΕ και του ΔΝΤ με τους καημούς και τα ταξικά συμφέροντα του λαού μας;
    Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
    Δεν είναι η ώρα για κλάμματα και ηττοπάθειες. Η ζωή μας καλεί να συνεχίσουμε και να εντείνουμε την πάλη μας, να σηκώσουμε τις γροθιές μας και να νοιώσουμε τη δύναμη που έχουμε εμείς τα εκατομμύρια των δημιουργών του πλούτου που ληστεύουν μια χούφτα εκμεταλλευτών.
Να παλέψουμε για να σπάσουμε τα δεσμά της εξάρτησης.
Να ανατρέψουμε τα βάρβαρα μέτρα τους.
Να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.
•    ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
•    ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: