Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής.Oι συναντησεις των κομμάτων και οργανώσεων της Αριστεράς.


Συνεχίζονται οι συζητήσεις κομμάτων και οργανώσεων της Αριστεράς

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση κομμάτων και οργανώσεων της αριστεράς. Παραβρέθηκαν και πήραν μέρος στην συζήτηση αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ, των Ενεργών Πολιτών, της ΔΕΑ, της ΚΕΔΑ, της ΚΟΕ, της ΑΠΟ,του ΑΚΕΠ. Της ΑΡΑΝ, της ΑΡΑΣ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Του ΜΑΑ και της Ελεύθερης Αττικής.

Η συζήτηση – μετά την πρώτη συνάντηση για την αναγκαιότητα μιας μετωπικής συνάντησης της ριζοσπαστικής αριστεράς - επικεντρώθηκε στην διερεύνηση των αναγκαίων και ικανών όρων σύγκλισης και συμπαράταξης των δυνάμεων της αριστεράς στην κοινή δράση και στην πολιτική συνεργασία πάνω στην κοινή πεποίθηση για την αναγκαιότητα του μετώπου της αριστεράς στην τρέχουσα συγκυρία.
Προτάθηκε η από κοινού διοργάνωση συλλαλητηρίου στην Πλατεία Συντάγματος ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση και οι διάφορες συλλογικότητες θα φέρουν την απάντησή τους την επόμενη φορά. Επίσης συμφωνήθηκε η ανάγκη συγκεκριμενοποίηση των μέχρι τώρα συζητήσεων για το θέμα του προγράμματος σε προτάσεις λίγων σημείων ώστε, εφόσον είναι δυνατό, να παρθούν αποφάσεις στην επόμενη συνάντηση που θα γίνει την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου.
Προβλέπεται ακόμη να ακολουθήσουν άλλοι δύο κύκλοι: για το εύρος και τα κριτήρια των συνεργασιών και για τη μορφή του Μετώπου.
Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια: