Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Το κρίμα για τον άδικο χαμό του ... ποιούς βαραίνει;

 
 
Τραγικό θάνατο βρήκε ο συμπολίτης μας Άγγελος Τσετσέλης στην διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στο κλείσιμο του δημοτικού κολυμβητηρίου στη Χωράφα.
Η τοποθέτηση του Δήμαρχου Ανδρέα Παχατουρίδη προκάλεσε την δίκαιη αγανάκτηση των συγκεντρωμένων. Επικαλούμενος την οικονομική κρίση δήλωσε ότι αδυνατεί να καλύψει την συντήρηση και λειτουργία του κολυμβητηρίου, με άμεσο αποτέλεσμα το πέταγμα εκατοντάδων παιδιών και αθλητών.
Προκλητικά ο Δήμαρχος επαναλάμβανε ότι “Ο Δήμος δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ τα τελευταία 9 χρόνια από τους γονείς” ρίχνοντας πότε το μπαλάκι στην ανυπαρξία πόρων από την κεντρική διοίκηση και πότε στους συλλόγους στους οποίους έχει παραχωρηθεί η χρήση του κολυμβητηρίου κατά 90% και εισπράττουν 40-45 ευρώ από τους γονείς για κάθε αθλητή.
Εφαρμόζοντας πιστά τον Καλλικράτη, εκβιάζει θέλοντας να μετακυλίσει το κόστος λειτουργίας του στον ολοένα και φτωχότερο λαό, ειδάλλως να κλείσει το κολυμβητήριο.
Ο Άγγελος Τσετσέλης πατέρας δύο παιδιών, δεν άντεξε κάτω από αυτή την πίεση και έχασε τη ζωή του μέσα στην αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου προσπαθώντας να υπερασπιστεί το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών του.
Η δημοτική αρχή φέρει ευθύνη, καθώς εφαρμόζει απαρέγκλιτα την πολιτική που εκπορεύεται από τα μνημόνια. Είναι η ίδια πολιτική που καταργεί οποιαδήποτε κατάκτηση των εργαζομένων και του λαού είτε αυτό αφορά την άθληση, είτε την λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, είτε το φάρμακο, την παιδεία κτλ. Αυτή η πολιτική οδηγεί σε απελπισία και απόγνωση χιλιάδες λαού, οικογένειες να ξεκληρίζονται, και ωθεί ανθρώπους ακόμα και στο θάνατο.
Φανερώνεται το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα μέρα τη μέρα. Την ίδια στιγμή που ένα κολυμβητήριο 20 ετών θεωρείται ασύμφορο και τίθεται σε αχρηστία, νέο κονδύλι ύψους 4,5 εκ ευρώ εγκρίνεται από την Περιφέρεια για τη δημιουργία άλλου κολυμβητηρίου στο Λόφο Αξιωματικών ανοίγοντας την όρεξη στους μεγαλοεργολάβους.
Το ΚΚΕ(μ-λ) εκφράζει τα βαθειά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άγγελου Τσετσέλη και καλεί την Δημοτική Αρχή να την στηρίξει έμπρακτα σαν ελάχιστο χρέος απέναντί της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: