Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Προς Χαλυβουργούς : Το παράδειγμά σας θα εμπνέει και θα φωτίζει τα βήματά μας.


Το μήνυμα όλων όσοι έδωσαν μαζί με τους χαλυβουργούς τη μάχη μετέφερε στους εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», λίγο πριν μπούνε μέσα για δουλειά, ο Θανάσης Κοτρώνης, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ στο Μέταλλο, μιλώντας στη συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο. 

Στο χαιρετισμό του τόνισε τα εξής:
«Συνάδελφοι ηρωικοί χαλυβουργοί
Ξαναήρθαμε σήμερα εδώ για να σας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον τιτάνιο αγώνα που δώσατε. Ο σπόρος που σπείρατε σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποδώσει καρπούς για όλη την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό.

Η κρίση βαθαίνει στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της ΕΕ. Η κυβέρνηση των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, μαζί με την ΕΕ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ετοιμάζουν νέο πακέτο αντεργατικών μέτρων.
Για τους εργάτες δεν μένει τίποτα άλλο από το να ακολουθήσουν το δικό σας δρόμο, το δρόμο των χαλυβουργών. Το παράδειγμά σας θα εμπνέει και θα φωτίζει τα βήματά μας. Γι' αυτό πρέπει να νιώθετε περήφανοι.
Ξαναήρθαμε σήμερα εδώ για να σας πούμε ότι θα συνεχίσουμε, όπως κάναμε μέχρι τώρα, να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα σας, με τη νέα μορφή που του δώσατε.
Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις αποφάσεις που πήρατε στη συνέλευσή σας για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων σας.
Τώρα πια δεν είστε μόνοι σας. Ολοι οι τίμιοι εργάτες, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, σας έχουνε στην καρδιά τους, είστε οι δικοί τους άνθρωποι, το καμάρι τους.
Σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στον αγώνα σας. Είμαστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα θα ξαναβρεθούμε στους δρόμους του αγώνα. Θα είμαστε πολλοί περισσότεροι με πολλές "Χαλυβουργίες".
Οση βία κι αν χρησιμοποιήσει ο αντίπαλος, δεν θα μπορέσει να επιβάλλει για πολύ το άδικο. Στο τέλος το δίκιο θα νικήσει. Είμαστε μαζί σας. Θα επαγρυπνούμε μαζί σας ενάντια σε κάθε προσπάθεια της εργοδοσίας ενάντια σε κάθε απεργό και σε όποιον θελήσει να λερώσει τον αγώνα σας».


Πηγή :www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: