Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Το Κομμουνιστικό Κόμμα του Σουδάν καταγγέλλει τη δολοφονική βία του καθεστώτος Μπασίρ.12 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε διαδηλώσεις


Τη βάρβαρη χρήση βίας στις προχτεσινές διαδηλώσεις κατά του δικτατορικού καθεστώτος του Σουδανού προέδρου Ομάρ Αλ Μπασίρ, που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα του Δυτικού Νταρφούρ, Ενγιάλα, εξαιτίας των πρόσφατων μέτρων στυγνής λιτότητας, κατήγγειλε σε χτεσινή ανακοίνωσή της η Γραμματεία της ΚΕ του Σουδανικού Κομμουνιστικού Κόμματος.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι από τα πυρά των αστυνομικών κατά των ειρηνικών διαδηλωτών σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 άτομα - εκ των οποίων οι πέντε ήταν 16χρονοι και 17χρονοι μαθητές! - τραυματίστηκαν πάνω από 50 άλλα και συνελήφθησαν δεκάδες, μεταξύ αυτών και η Νόρα Αλσαντίγκ, μέλος της ΚΕ του Σουδανικού ΚΚ και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος στην περιοχή.

Το Σουδανικό ΚΚ επισημαίνει ότι προχτές, για πρώτη φορά από τις 16 Ιούνη οπότε ξεκίνησαν μαζικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις του Σουδάν με κεντρικό αίτημα την απόσυρση των μέτρων λιτότητας και την ανατροπή του Μπασίρ, οι αρχές δεν είχαν χρησιμοποιήσει αληθινά πυρά σκοτώνοντας αθώους διαδηλωτές. Καλεί έτσι το σουδανικό λαό να εντείνει τις κινητοποιήσεις μέχρι τελικής νίκης, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για περαιτέρω ενότητα σε όλες τις αντιπολιτευόμενες δυνάμεις προκειμένου να συντριβεί το καθεστώς του ισλαμιστή προέδρου.

ΠΗΓΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: